Winnen van Ajax geeft enorme boost

By
Updated: februari 6, 2015

John van den Brom was dolgelukkig, donderdag na de zege (0-1) in de Amsterdam Arena. Voor het eerst in 34 jaar lukte het AZ om een competitiewedstrijd in Amsterdam van Ajax te winnen.

“Je ben ontzettend blij natuurlijk als je uit bij Ajax de drie punten binnenhaalt”, opende de AZ-coach na afloop. “Als je dan ook nog hoort dat het 34 jaar geleden is dat we hier voor de competitie hebben gewonnen, dan betekent dat dat je historie schrijft als ploeg.”

Toch liep het niet de hele wedstrijd gesmeerd voor de Alkmaarders. “Pas een minuut of zeven voor rust waren we voor het eerst gevaarlijk. Ik had het gevoel dat we toen alles van ons afgooiden. En uiteindelijk word je mede geholpen natuurlijk door die rode kaart”, doelde Van den Brom op het rood van Niklas Moisander.

“Dan kijk je even wat gaat Frank doen. Hij kon 4-4-1 spelen, of 5-3-1. Maar dan nog is het zaak dat je de vrije man goed zoekt”, aldus de coach, die Aron Jóhannsson niet veel later de winnende treffer zag binnen tikken. “Ajax was nog jonger dan wij, maar wij hadden óók een hele jonge ploeg. Dan mag je de jongens daar een compliment voor geven. We snakten naar een overwinning op een grote club. Dit geeft een enorme boost.” Bron: Voetbalprimeur

10 Comments

 1. Jeroen

  6 februari 2015 at 09:58

  Het was genieten tussen de Ajacieden. Stelletje gloriehunters. Direct spelers uitfluiten als het even niet lukt. Vooral die debutant heeft het zwaar gehad. Dat doe je toch niet?

  • woonwagenpower

   6 februari 2015 at 12:47

   Inderdaad debutanten moet je vertrouwen geven, ook vanaf de tribune.
   Ze zijn bijna gewend dat iedere debutant ook scoort in zijn eerste wedstrijd, gebeurt dit niet in combinatie met een paar verkeerde keuzes, dan gaan die gloriejagers zich tegen zo’n persoon richten. Waardeloos publiek, dat zegt genoeg over die aanhang. Mocht Tete het niet meer leuk vinden in die betonnen bak, kom gerust eens een stage afwerken bij AZ, daar wordt Tete dan normaal behandelt, en niet op een half uurtje. Wie weet kan zo’n jongen onze staf overtuigen.
   Tete bij AZ is het veeeeeeeel gezelliger, mooier, eerlijker, sportiever, waardevoller, en veeeeeeeeeel beter voor de ontwikkeling van een speler.
   Gloriejagers ga lekker zo door, dan kiest de jeugd in de toekomst sneller voor de beste club uit Noord-Holland, wat zeg ik Nederland, waar ze niet worden afgekraakt, maar in een warm bad komen, wat we AZ noemen.

  • az woman

   6 februari 2015 at 14:54

   Hoi Jeroen, en alle andere AZ fans.
   Weet je hoe het gaat in Amsterdam?
   Kijk maar op you tube, onder de titel.
   Jiskefet-Voetbalvader.

 2. woonwagenpower

  6 februari 2015 at 10:43

  Ik hoor steeds dat het bij 020 ontbreekt aan ervaring.
  Nou dan heb ik hier een tip voor Frank de Boer.
  frank kijk eens op you tube, en toets in.
  Jiskefet-Bart van Pinksteren heeft een droom.

 3. Jay

  6 februari 2015 at 11:48

  Ik hoop dat het echt een boost geeft en dat we tegen Groningen deze lijn kunnen doortrekken. Zou toch wat zijn als we weer winnen en dan een week later ook van PSV. Fijn dat we, in ieder geval voor even, kunnen dromen van wellicht zelfs een top 2 klassering.

  • woonwagenpower

   6 februari 2015 at 12:37

   Jay er is van alles mogelijk, we gaan voor het beste.

 4. harm

  6 februari 2015 at 17:48

  Als ze alle wedstrijden spelen zoals ze tegen ajakkes deden is die 2e plaats niet onmogelijk!

  • iPjotr

   6 februari 2015 at 18:45

   Beetje voorbarig, eerste helft van AZ was dramatisch. Het regende foute passes.
   Tweede helft worden we in t zadel geholpen door een rode kaart( eindelijk in ons voordeel).
   voor een hoge klassering mag er veel beter gevoetbald worden…….. Ik ben Twente uit nog niet vergeten
   Desalniettemin …..Geniet van deze historische overwinning

 5. AZnu

  6 februari 2015 at 20:42

  Eens Ipjotr, hele slechte 1e helft, beter te verteren 2e helft. AZ moet nog evenwichter worden voor een goede eind klassering. Slecht gaat het niet overigens. Tegen Groningen miisschien wat middenvelders doorschuiven naar de voorhoede. Muhren lijkt helaas nog steeds op Salinero.

 6. Jan

  7 februari 2015 at 10:04

  Als de klik er is met alle Ankie’s op het veld, is hij “goud” waard

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *