Man of the Match: Ajax – AZ

By
Updated: februari 6, 2015

In 1980 lukte het AZ voor het laatst om een Eredivisie duel in Amsterdam te winnen van Ajax. Gisteren deden we het opnieuw! Prachtig resultaat. Wie vond jij de beste man van AZ? Geef je stem via de poll.

11 Comments

 1. woonwagenpower

  6 februari 2015 at 09:08

  HOEDT!

 2. Jeroen

  6 februari 2015 at 09:45

  Hoedt speelden inderdaad een zeer goede wedstrijd.

 3. joost

  6 februari 2015 at 10:05

  En Hupperts was de allerslechtste. Die heeft volgens mij geen bal goed geraakt!

 4. az woman

  6 februari 2015 at 10:15

  Wesley Hoedt, geweldig verdedigt, gewoon zijn taak uitvoeren, zonder risico’s in zijn spel te leggen.Kan menig ander een voorbeeld aannemen.
  ROME we KOME.
  Wesley als je de spaghetti zat bent, kom je lekker een weekje naar Nederland.

 5. Gerrit Vooijs

  6 februari 2015 at 10:20

  Ik sluit mij hierbij aan. Hoedt speelde geweldig.

 6. kaazie1987

  6 februari 2015 at 12:21

  absoluut hoedt wat een baas is dat zeg, zag net dat hij maar 2 persoonlijke duels heeft verloren en ruim 80% van zijn passes kwamen aan, dat zijn geweldige gemiddeldes. hoop alleen dat tegen groningen het middenveld anders komt te staan want met gudelj op links en henriksen op rechts krijg je hele grote gaten op het middenveld, dat was de eerste helft duidelijk zichtbaar, en buiten dat is gudelj vele malen beter op rechts. toch maar de verdedigende spelende elm op links, het is niet anders. henriksen heeft gewoon te veel drang naar voren

  • Gerrit Vooijs

   6 februari 2015 at 12:41

   Gudelj kan natuurlijk ook centraal. Lijkt mij in het 433 zonder Ortiz de meest stabiele oplossing.

 7. NHN

  6 februari 2015 at 13:37

  Ik ga voor good old Simon Poulsen.

 8. kaazie1987

  6 februari 2015 at 17:30

  dat leek mij ook op voorhand de beste oplossing gerrit, centraal krijg je meer de bal en kan je het spel beter verdelen en krijg je over het algemeen ook meer tijd, maar wat ortiz normaal doet deed nu hoedt vooruit verdedigen heet dat en dat ging prima. maar ik vond die enorme gaten op het middenveld wel opvallend maar dat komt ook omdat ajax altijd het veld groot en breed houdt, dat doen ze omdat je dan veel meer 1 tegen 1 situaties krijgt en omdat ajax over het algemeen de beste spelers heeft winnen ze thuis bijna altijd, dat zal tegen groningen niet zo wezen want dat soort clubs spelen veel compacter. ik zou wel eens haye op 10 willen zien en tankovic als linksbuiten, niet omdat ik dos santos slecht vindt maar je merk gewoon dat hij teveel wedstrijden speelt momenteel. maar tankovic op 10 en haye als linksbuiten is ook goed,

 9. AZnu

  6 februari 2015 at 22:22

  Petje af voor Hoedt

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *