Van den Brom: “Ajax zal extra gemotiveerd zijn”

By
Updated: februari 4, 2015

John van den Brom nam woensdag in een goed gevulde persruimte de tijd om voor te beschouwen op het uitduel met Ajax, dat donderdag op het programma staat. Over een nieuw jeugdtalent, Robert Mühren en de situatie in Amsterdam. “Dat wordt niet geaccepteerd.”

Van den Brom kan in de ArenA geen beroep doen op middenvelders Celso Ortiz en Viktor Elm. “Celso ligt er met zijn gebroken arm zes weken uit. En Viktor heeft nog te veel last van zijn bovenbeen. Daar heeft hij zondag tegen Heracles voor de tweede keer in korte tijd een harde tik tegen gehad. We zitten dus dun in de middenvelders. Wie op de plek van Celso staat? Dat zullen we donderdag zien.”

Spierings
Jeugdexponent Stijn Spierings profiteert van het geringe aantal middenvelders. De 18-jarige rechtspoot van Jong AZ maakt donderdag voor het eerst deel uit van de wedstrijdselectie. Van den Brom: “Stijn laat het zien, hij verdient het. Het past ook in het beleid van de club om eigen jeugd een kans te geven. Stijn is er zeker klaar voor, anders had ik hem er niet bijgehaald.”

Over het spel dat AZ de laatste weken heeft laten zien, is Van den Brom niet echt tevreden. “We hebben niet de stap gemaakt die ik verwacht had te maken. Toen we nog 4-4-2 speelden, creëerden we op een gegeven moment bijna geen kansen meer. Nu hebben we met buitenspelers meer diepte en ook de afspraken op het middenveld zijn makkelijker in te vullen omdat vrijwel alle tegenstanders ook met drie middenvelders spelen. We winnen wel en staan er op de ranglijst goed voor. De achterstand op de nummer vier is maar één punt. Er is dus nog geen reden om me zorgen te maken”, zei de oefenmeester.

Mühren
Tussendoor stak Van den Brom de loftrompet over Robert Mühren. “Hij heeft de laatste twee wedstrijden in de spits gestaan bij de beloften. Dat heeft hij goed gedaan. Robert klopt zeker op de deur. Dat heeft hij zelf voor elkaar gekregen.”

Ajax
Van den Brom: “Ajax zal extra gemotiveerd zijn na hun nederlaag tegen Vitesse. Die ervaring heb ik daar. Als ze een keer verliezen is het hommeles, dat wordt niet geaccepteerd. Ze hebben het momenteel moeilijk, mede ook door blessures. Het fijne is dat we tegen Ajax weten waar we aan toe zijn: ze spelen altijd op dezelfde manier.” Bron: AZ

Live

Ajax – AZ begint donderdag om 20:45 uur

17 Comments

 1. Jan

  4 februari 2015 at 16:19

  Muhren klopt wel op de deur, maar er wordt niet open gedaan. Ik wil hem wel weer eens zien spelen, al is het maar een kwartier

 2. Jeroen

  4 februari 2015 at 17:23

  Ik zit in het stadion…. Tussen de Ajacieden. Inhouden dus als AZ scoort

  • az woman

   4 februari 2015 at 17:54

   Ik hoop dat je, je heel vaak moet inhouden Jeroen.
   Ik wens je een hele mooie avond.

   • Jeroen

    4 februari 2015 at 22:16

    Bedankt Oma! Ik hoop ook op een mooie avond: winst voor AZ

    • oma

     5 februari 2015 at 08:33

     Jeroen jongen je maak een foutje.

 3. harm

  4 februari 2015 at 17:47

  Ik vraag me af wie de deur dan op slot houdt 😉 succes Jeroen ^^

 4. kaazie1987

  4 februari 2015 at 18:58

  Serero en klassen doen niet mee bij hun, zijn toch hun beste spelers. Als we een keer kunnen winnen is het nu wel. Alleen hoop ik dat hij elm niet opstelt maar haye of dos santos op 6 zet

  • harm

   4 februari 2015 at 19:27

   kaazie1987,

   Van den Brom kan in de ArenA geen beroep doen op middenvelders Celso Ortiz en Viktor Elm..

   Ben benieuwd

   • oma

    4 februari 2015 at 21:23

    dat AZ Ortiz moet missen is een aderlating.
    Elm wordt er aan alle kanten eruit gelopen,dat is echt geen gemis.
    die is nog trager dan dikke stront in de winter.

 5. KeesK

  5 februari 2015 at 12:30

  Hoog tijd voor ‘slechte tijden’ in de Bijlmer na zo veel goede tijden onder het bewind van toptrainer de Boer. Aan Brom om dat te bewerkstelligen en het gevecht om de verdeling achter de lampenfabriek verder open te gooien. De felicitaties kunnen dan alvast naar die gesubsidieerde gemeente multinational en de rest kan zich op de troostprijzen richten.

 6. Timon

  5 februari 2015 at 12:44

  Kon nog mee vanavond,veel te koud en kansloze missie . Als speelt AZ tegen de D 1 van Ajax in Amsterdam :verliezen doen zij toch.

 7. Gerrit Vooijs

  5 februari 2015 at 12:45

  De meest logische opstelling lijkt Henrksen, Gudelj en Dos Santos. Gudelj dus centraal. Hij kan vandaar uit zijn ploeg goed aansturen.
  Dos Santos speelt onbevangen en brengt flair in het spel van AZ.
  Voor zal het weer Hupperts, Aron en Berghuis worden.
  Hupperts startte zondag zwak maar hij kwam er steeds beter in en in de 2e helft zag ik bij vlagen de Hupperts zoals hij bij Roda voetbalde.

 8. Ruud

  5 februari 2015 at 13:24

  Als trainer zou ik over de eigen motivatie spreken en niet denken aan de tijd van het jeugdtrainerschap in Amsterdam. Laat nou toch zien of het eerste van AZ klaar is! Al dat geleuter over de tegenstander maakt hun alleen maar sterker.

 9. Brandon

  5 februari 2015 at 16:40

  Hopelijk gaan we vanaf de 1 minuut agressief van start want als het gaat zoals tegen Twente in het begin krijgen we een geweldig pak slaag. Strijden tot je er bij neervalt, dan hebben we kans.

 10. Harry

  5 februari 2015 at 16:46

  Zet muhren maar in de basis.Deed het in Volendam altijd goed tegen de neusjes!!!!

 11. Jan

  5 februari 2015 at 19:02

  Dan zorgt hij wel voor een schrik-effect, want hij heeft 7x tegen hun gescoord in 2 jaar tijd (2x beker) en 5x tegen jong Ajax.
  Dit gaf Hans de Koning gisteren nog aan in een interview, want die moet morgen tegen jong Ajax

 12. Brandon

  5 februari 2015 at 22:19

  Durft nu nog iemand iets te zeggen over mijn SPITSIE. Aaron Johansson top top top

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *