‘De echte Henriksen’ moeten we nog zien

By
Updated: januari 31, 2015

Hij is gebrand om te laten zien wat hij kan, want ‘de echte Markus Henriksen’ hebben we volgens de 22-jarige Noor nog niet gezien. Een gesprek over heden en verleden aan de hand van vijf stellingen. “We hebben veel power.”

Ik heb meer in me dan ik tot nu toe heb laten zien.
“Dat is waar. Tijdens mijn jaren bij Rosenborg heb ik bijvoorbeeld veel goals gemaakt en gaf ik veel assists. Als je op YouTube kijkt, zie je een andere Markus. I had a good shooting foot. Door omstandigheden is dat er bij AZ nog niet helemaal uitgekomen. Dat moet ik dit seizoen laten zien.”

AZ eindigt dit seizoen in de top-4.
“Dat moet zeker ons doel zijn. Er zijn veel goede clubs en een paar daarvan zijn groter dan AZ. Maar als je onze spelers, staf, stadion en supporters vergelijkt met de concurrentie, hoeven we niet voor ze onder te doen. Zeker niet. Dan kun je vierde worden. Het worden belangrijke weken om te zien of we aan- of afhaken. We kunnen topploegen verslaan en een week later ineens heel slecht spelen. Al moet ik zeggen dat de verschillen tussen goede en slechte wedstrijden al minder groot worden. We hebben een jonge groep die heel gretig en hongerig is. En het gaat ons helpen dat we niet meer tot in april Europese wedstrijden hoeven te spelen.”

Wij hebben fysiek de sterkste ploeg van de Eredivisie.
“We hebben inderdaad veel power in de ploeg met jongens als Nemanja Gudelj, Jeffrey Gouweleeuw, Wesley Hoedt, Esteban en ik. Achterin en op het middenveld hebben we een goede mix van techniek en uithoudingsvermogen; jongens die 90 minuten lang blijven gaan. In Nederland zie je bij veel clubs dat iedereen graag de bal wil hebben, terwijl het fysieke aspect minder belangrijk wordt gevonden.”

AZ is door mij een bekende club geworden in Noorwegen.
“Bekend niet, maar veel voetballiefhebbers hebben wel van AZ gehoord. En dat komt niet alleen door mij, maar vooral door de goede prestaties in Europa van de afgelopen jaren. Ik denk trouwens dat ik de eerste Noor ben die voor AZ speelt.”

Ik word een leuke vader.
A very funny father! Yes, I think so. Ik kan niet wachten tot het zover is. Het duurt nu nog een paar weken, net als bij Simon Poulsen. Ik zie het vaderschap als een mooie start van de volwassen-wereld. Ik ben nog jong, maar mijn vriendin en ik zijn al ons hele leven bij elkaar. We zijn er dus echt klaar voor. Het wordt een jongen; extra leuk voor mij dus.” Bron AZ.nl

8 Comments

 1. kaazie1987

  31 januari 2015 at 13:07

  ik ben ervan overtuigd als je van henriksen een belangerike speler maakt die minder in dienst van het team moet voetballen dat je echt een hele goede voetballer te zien krijgt,een vrije rol op het middenveld zeg maar, ik vindt persoonlijk dat hij zich nog te veel inhoudt. als je de beelden van hem op youtube bekijkt is het gewoon een compleet andere voetballer. als hij begint te lopen met de bal draait hij altijd terug om die bal opzij of naar voren te spelen ik heb het idee dat hij dat bij rosenborg niet deed, omdat hij daar het mannetje was. maar soms zie je wel is dat als voetballers vader worden dat ze ineens beter gaan voetballen, laten we hopen dat hij dat bij ons ook gaat doen. fingers crossed

  • Wesley

   31 januari 2015 at 17:42

   Dan mag z’n vrouw wat mij betreft gaan beginnen met puffen. Henriksen us een prima voetballer, maar heeft ook wat mij betreft zijn kunnen nog niet laten zien.

 2. Harry

  31 januari 2015 at 17:05

  Mag hij wel gaan opschieten!!!!

 3. AZnu

  31 januari 2015 at 19:05

  Ik heb een paar jaar terug een schitterende Hendriksen gezien in een bloedvorm. Als hij dat niveau weer weet te halen kan hij nog van grote waarde worden voor AZ.

 4. 1AZ1

  31 januari 2015 at 19:33

  Nou, dan mag hij wel eens beginnen met voetballen, want hij speelt als een natte krant!
  Lekker verkopen als hij het niet waar kan maken. Ik zou Armenteros bij Willem2 kopen als ik Stewart was, die jongen begint steeds beter te ballen.

  • Ruud

   31 januari 2015 at 23:31

   Ik zou Stewart verkopen, maar dat is mijn mening.

   • oma

    1 februari 2015 at 08:48

    je heb mijn mening Ruud
    Armenteros lekker bij willen11 laten,daar heeft AZ helemaal niets aan.

 5. NHN

  1 februari 2015 at 14:30

  Ik zit al 2,5 jaar te wachten op de echte Henriksen.
  Aan het eind van het seizoen 2012-2013 dacht ik de echte Henriksen te zien.
  Toen hij in Alkmaar neerstreek aan het begin van datzelfde seizoen, kwam hij in een aardig belabberd team terecht,wat de ene verliespartij na de andere afleverde. Maar hij kon het verschil ook niet maken. Al waren daar alweer gauw de standaard-excuses voor:is nog jong en moet groeien,blablabla.
  Maar gelukkig waren er a/h het eind van dat seizoen wel mensen als Maher (niet veel ouder) en Marcellis, die wel de kar trokken.
  En toen begon het bij Henriksen ook te lopen. Veroverde ballen,gaf bruikbare passes en schoot zelf ook op doel. Eindelijk! dacht ik. Hier gaan we nog plezier aan beleven. Maar het jaar daarop pakte hij zijn kansen toch echt niet. Vaal stuivertje wissselen met Elm op het middenveld. (was om het even)
  Nu was het wel duidelijk dat in de behoudende stijl van Advocaat, Henriksen verpieterde. Maar als je echt kwaliteit bezit, kun je dan toch ook wel wat meer laten zien. Okee, verloren seizoen,maar dan moet je het dit seizoen laten zien. Ook omdat je bij Van den Brom veel meer vrijheden krijgt dan Verbeek of Advocaat. Maar het houd nog niet over. Vervelende blessure, okee, maar dan moet je het bij je rentree laten zien. Tegen Twente achter de spitsen, ik dacht dat hij hier het liefst speelde? Helemaal niks gezien.
  Die Henriksen mag wel opschieten, met zijn echte ik te tonen.
  Anders wordt het weer zo’n typische Stewart-aankoop. Een net-niet voetballer die wel kan meedraaien,maar het verschil niet kan maken. En zelf vinden aan een stap hogerop toe te zijn, zodra er een paar behoorlijke partijen zijn afgewerkt.
  Het zou Henriksen ook wel sieren als hij wat minder praatjes heeft. En leer eens Nederlands, zo moeilijk is dat niet voor een Scandinavier. En je verdient genoeg geld om wat lessen te betalen.
  Maar ach, misschien ben ik wel wat te somber, en levert Henriksen vanaf nu een prima 2e seizoenshelft af. Het kan allemaal nog.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *