Iedereen fit voor wedstrijd tegen Heracles

By
Updated: januari 30, 2015

In de aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo, nam John van den Brom vrijdagmiddag de tijd om te praten over de fysieke gesteldheid van zijn selectie, systemen, transfers en een goed gesprek met Aron Jóhannsson.

“We hebben geen blessures, iedereen is fit”, kon Van den Brom aftrappen met een goede mededeling. En over de voorafgaande training: “Ik ben niet tevreden over de uitvoering van de laatste wedstrijd. Ik heb tegen Twente niet een AZ gezien dat speelde om de halve finales van de beker te halen. Het was onder de maat. Dat het zondag anders moet, is dus duidelijk. Daarom zijn we dingen gaan uitproberen. Dat is normaal, daar zijn trainingen voor.”

Systemen
Van den Brom: “Twee of drie spitsen? Het gaat om de veldbezetting en hoe de jongens het uitvoeren. We zijn nu dus voornamelijk bezig met het goed neerzetten van de spelers. De media zijn meer met systemen bezig dan wij.”

Transfers
Momenteel werkt AZ-spits Eli Babalj een oefenstage af bij PEC Zwolle. Van den Brom: “Verder gaat er niemand meer weg bij ons. Nee, ook Wesley Hoedt niet. De deadline die we intern hebben vastgesteld is namelijk al verstreken. En nee, ik verwacht ook niet dat er nog een speler bij gaat komen.”

Jóhannsson
Na afloop van de verloren bekerwedstrijd tegen FC Twente gaf Jóhannsson in de pers aan toe te zijn aan duidelijkheid omtrent zijn eigen rol. “Dat jongens mondiger worden, vind ik op zich prima. Maar Aron deed het in de verkeerde volgorde. Met dit soort dingen moet hij eerst bij mij komen, de deur van de trainerskamer staat altijd open. Ik heb vanmorgen een goed gesprek met hem gehad. We moeten er allemaal niet te moeilijk over doen. Natuurlijk komt hij in mijn plannen voor. Aron is en blijft een goede spits. Hij moet het alleen anders gaan invullen.”

Heracles
Zondag ontvangt AZ de nummer zestien van de Eredivisie, Heracles Almelo. “Zij staan niet waar ze horen te staan”, weet Van den Brom. “Heracles heeft te kampen gehad met de naweeën van de slechte competitiestart. De eerste zeven competitiewedstrijden werden verloren. Vervolgens hadden ze een opleving en de laatste drie wedstrijden werden weer verloren.” Heracles won dit seizoen op bezoek bij sc Heerenveen en FC Utrecht. “Dat waren inderdaad twee verrassende overwinningen. En ook echt verdiend.”

Het Eredivisie-duel in het AFAS Stadion begint zondag om 16:45 uur. Bron: AZ

8 Comments

 1. harm

  30 januari 2015 at 15:43

  Wil hetzelfde AZ zien als tegen vitesse, cambuur, GAE en feyenoord.

  Is toch echt niet teveel gevraagd? als hele team zich 100% inzet en de spitsen genoeg blijven diepgaan moet het goedkomen!

 2. iPjotr

  30 januari 2015 at 16:16

  Met het basis team beginnen , welke voor de winterstop speelde.
  Dus met Dos Santos, en zonder draver hendriksen.

 3. Jelle

  30 januari 2015 at 18:16

  Iedereen is fit zegt ie haha
  Dat kan wel zo wezen maar waar is de motivatie dan?

 4. Ruud

  30 januari 2015 at 18:48

  De doelpalen opeten is misschien wat teveel gevraagd, maar voor veel minder moeten we het niet doen. De fans hebben wel wat terugverdiend na de bekerellende.

 5. kaazie1987

  30 januari 2015 at 18:58

  misschien moeten wij als fans en dan met name die gasten die achter het doel staan is een keer de longen uit het lijf schreeuwen ik weet zeker dat dat die gasten extra zal motiveren, het is om toch om je dood te schamen. nergens in Nederland vindt je z`on sfeerloos stadion. ik weet zeker als de sfeer beter wordt in het stadion dat die gasten ook beter zullen gaan voetballen. jarenlang hebben we met ze allen lopen schreeuwen dat ze in diemen zuid zòn vreselijke sfeerloos stadion hadden, en moet je is kijken in ons eigen stadion dat is nog drie keer sfeerloser, het is om te schamen! wat nog erger is dat als de ploeg slecht draait dat ze dan achter het doel gaan zitten fluiten naar je eigen team. dat maak je echt nergens mee

  • Ruud

   30 januari 2015 at 19:06

   Kaazzie, daar heb je ook een punt. De term “kaaskijkers” is daar ooit voor uitgevonden door Co Ardriaanse en dat zit kennelijk een beetje in de aard van de mensen bij ons. Ik bedoel nuchter bekijken en eerst zien, dan geloven. Van de andere kant gaat het een niet zonder het ander, dus de spelers zullen ook iets te bieden moeten hebben. Dat is de laatste wedstrijden niet te zien. Kortom, we gaan het zien dit weekend wie wie het meeste steunt.

 6. Vak J

  30 januari 2015 at 22:27

  “Iedereen fit voor de wedstrijd tegen Heracles”. Wat is dit voor een praat? Was iedereen ook niet fit tegen Twente?? Moet het maar zien Zondag

 7. woonwagenpower

  31 januari 2015 at 06:58

  AZ zondag tegen Heracles,
  de staf werkt aan het groepsproces.
  Tegen Twente konden ze elkaar moeilijk vinden,
  AZ moet de intentie hebben om Heracles te verslinden.
  Bij AZ moeten echte kerels in het veld staan,
  zodat we weer de weg omhoog inslaan.
  Iedereen is fit, dus dat is geen excuus meer,
  AZ moet de grond laten beven bij het Kooimeer.
  Wat ik wil zien is strijd, en geen gelul meer over scherpte en vorm,
  AZ moet tekeer gaan als een wervelstorm.
  John van/de Brom mag weer keuzes maken,
  de tribune is voor spelers die op de training en wedstrijden verzaken.
  Spelers die weinig tot niets presteren en toch een basisplaats eisen,
  mogen zich eerst bij jong AZ bewijzen.
  Misschien is het overbodig om te vertellen,
  maar misschien moet John v/d Brom eerst een voorbeeld stellen.
  Dat deed Frank de Boer met el Hamdaoui vanaf de eerste dag,
  daarmee verdiende Frank de boer respect en ontzag.
  Deze selectie is niet gebaat bij zoete broodjes bakken,
  deze selectie moet je streng maar rechtvaardig aanpakken.
  Werken voor je geld, is heel normaal als je werkgever dat vereist,
  wie zich daar niet in kan vinden gaat maar van de loonlijst.
  Gooi tegen Heracles het roer om in positieve zin,
  John v/d Brom, met een schone lei starten een nieuw begin.
  Een begin met een aanval op de top,
  geen excuus meer de volgende wedstrijden na de winterstop.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *