Hoedt tekent waarschijnlijk deze week contract bij Lazio

By
Updated: januari 19, 2015

Wesley Hoedt vliegt zo goed als zeker deze week naar Rome om een contract bij Lazio Roma te tekenen. Dat zal waarschijnlijk op woensdag gebeuren, wanneer de spelers van AZ een vrije dag hebben.

Dat betekent niet dat Hoedt per direct van AZ naar Lazio Roma overstapt. Zoals het er nu naar uitziet, tekent hij er een contract dat komende zomer ingaat. Het liefst trekt Lazio hem per direct aan, maar de club heeft met AZ nog altijd geen akkoord weten te bereiken over een transfersom. AZ kan zich niet vinden in de voorstellen die de Italianen hebben gedaan.
Gaat Hoedt in de zomer, dan is hij transfervrij. Dat contract kan hij derhalve nu al tekenen. Lazio hoeft dan alleen een opleidingsvergoeding aan AZ te betalen. Die bedraagt ruim een half miljoen euro.

Zaterdag, na AZ-Dordrecht, wilde Hoedt er eigenlijk niet te veel over zeggen. ,,Want het moet gaan over de wedstrijd en niet over mij.’’ Maar als hem wordt gevraagd naar zijn toekomst, draait hij er niet omheen. ,,Ja, ik ga naar Lazio Roma. Dat staat wel vast’’, zegt de 20-jarige centrale verdediger van AZ. ,,De vraag is alleen nog wanneer: komende zomer of deze maand al. Maar ik ga hoe dan ook naar Lazio. Ik ben eruit met de club.’’

Zaterdagavond tegen FC Dordrecht zat Hoedt niet bij de wedstrijdselectie van AZ. Trainer John van den Brom maakt geen gebruik van hem zolang hij ’elk moment’ vertrokken kan zijn. Dat snapt Hoedt wel. Maar mocht het in januari niet tot een transfer komen, dan staat hij nog altijd klaar voor AZ.
,,Net als nu, trouwens. Ik sta hier nog onder contract, ik ben speler van AZ, ik train hier en ik moedig de andere jongens aan. Ik ben ook blij dat we vanavond gewonnen hebben. Eigenlijk geef ik daarom nu liever geen commentaar. Want het zou over de wedstrijd moeten gaan en niet over Lazio Roma en Wesley Hoedt. Want AZ is, zoals de trainer vrijdag al zei, meer dan Wesley Hoedt. Maar je vraagt ernaar, dus geef ik antwoord.’’ Bron: N-H dagblad

3 Comments

 1. Vincent

  19 januari 2015 at 15:38

  Lam transfervrij laten gaan is achteraf niet echt een goede beslissing geweest

 2. az woman

  19 januari 2015 at 17:24

  Zou Mitchel Dijks van Willem 2 een waardige vervanger van Wesley Hoedt zijn?

 3. Jeroen

  19 januari 2015 at 20:07

  Wordt moe van deze soap. Hij kan wel een contract gaan tekenen, maar het is nog maar de vraag wanneer deze in moet gaan. Het wordt ook kort dag voor AZ om nog een vervanger te halen. Mag hopen dat ze wel een deadline zetten om zo de continuïteit van AZ ook te waarborgen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *