Voorbeschouwing AZ – VVV Venlo

By
Updated: november 27, 2009
Voorbeschouwing AZ - VVV Venlo

Morgenavond speelt AZ in eigen huis de wedstrijd tegen VVV Venlo. Koeman kan nog geen beroep doen op El Hamdaoui, Jaliens, Ari en Jonathas. Laatst twee genoemde zijn nog steeds geschorst. AZ lijkt gelukkig wel weer de weg naar boven te hebben ingeslagen en zal dan ook proberen om een goed resultaat neer te zetten.

Koeman verwacht zaterdag een tegenstander vol vertrouwen. “Door de goede uitslag tegen Sparta (5-0 winst, red.) zal VVV met vertrouwen richting Alkmaar komen. Als wij ons focussen kunnen we met een goede omschakeling van hun kwetsbaarheid in balbezit profiteren.”

Het vertrouwen in het kamp van de Alkmaarders is de laatste weken groeiende. Na een wisselvallige seizoensstart lijkt AZ de draad weer ietwat op te pakken. Dat het verschil met het afgelopen seizoen groot is, verbaast Koeman niet. “Het verbaast me niks. AZ heeft de laatste jaren veel op en af gepresteerd. De groep is heel leergierig, maar zoekt nog naar vastigheden na het kampioenschap van vorig jaar.”

“Het zijn stuk voor stuk jonge spelers die nieuw evenwicht zoeken. Dat heeft tijd nodig. De laatste weken zie ik echter goede verbeteringen. Ik voel een bepaalde spirit. Het publiek blijft daarom ook fantastisch achter de ploeg staan. Als we er nu nog voor zorgen dat de spelers met meerwaarde weer in vorm komen, komt het wel goed hier.”

“We missen nu ook al een aantal weken onze topscorer die wel kansen afmaakt. Dan zie ik graag dat bij andere spelers het rendement omhoog gaat. Als bepaalde spelers dat niet laten zien, komt er een verschuiving in het elftal. Nieuwe jongens en jonge spelers kloppen aan de deur. Brett Holman, Jeremain Lens, Pontus Wernbloom en Rasmus Elm hebben wel rendement. Als trainer kan ik dan veranderen.”

Geschiedenis

Van de laatste 5 ontmoetingen heeft AZ er 3 gewonnen en twee gelijk gespeeld.

Wo 30-8-1978 AZ ’67 – FC VVV 8-1
Za 5-4-1986 AZ ’67 – VVV 0-0
Wo 29-10-1986 AZ – VVV 2-1
Za 30-1-1988 AZ – VVV 0-0
Za 18-8-2007 AZ – VVV-Venlo 4-0

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *