Altidore vertrekt weer bij Sunderland

By
Updated: januari 16, 2015

Altidore, anderhalf jaar geleden vertrokken bij AZ, maakt zeer waarschijnlijk deze week de overstap van Sunderland naar Toronto FC. De spits speelde 52 duels voor Sunderland en wist maar 3 keer het net te vinden.

Doordat AZ een percentage van de doorverkoop had afgedwongen zou dat een mooie deal zijn, maar helaas voor de Alkmaarders mag de speler transfervrij vertrekken. Dat betekent dat AZ dus kan fluiten naar extra inkomsten. Bron foto: Sport1

9 Comments

 1. Maarten2802

  16 januari 2015 at 15:06

  Zonde dat hij het niet heeft waargemaakt bij Sunderland. Had beter nog een jaar bij az kunnen blijven

 2. Ray

  16 januari 2015 at 17:03

  Kwam hij maar terug…..Toronto, zucht.

 3. KeesK

  16 januari 2015 at 18:45

  Ach, had hij maar naar de echte supporter geluisterd hier. Wie niet luisteren wil, moet op de blaren zitten. Desalniettemin jammer dat we achteraf tóch gelijk kregen, want ondanks dat we dit hadden verwacht gunden we hem succes daar en het bewijs van ons ongelijk.

 4. NHN

  16 januari 2015 at 19:39

  Da’s nou weer jammer, dat hij transfervrij mag vertrekken. Maar ik denk dat ze bij Sunderland blij zijn dat hij weg is, hij is daar gewoon mislukt, helaas.
  Zal nog wel een PL-hoogte salaris ontvangen. En daarom zal hij ook naar zoiets als Toronto gaam. Voetballend niet veel soeps (denk ik),maar ze betalen wel flinke bedragen. Er zijn daarheen wel meer europese topspelers heengegaan , om af te bouwen.
  Bij AZ was hij 1,5 jaar terug geloof ik niet meer houdbaar. Natuurlijk had hij hier moeten blijven,om nog verder te scoren in de eredivisie. Maar door een constructie betaalde Villareal geloof ik een deel van z’n loon. En dat zou komen te vervallen.
  Dessalniettemin hebben wij toch een hoop plezier beleefd aan Altidore.
  1 van Stewarts schaarse successen.

 5. Gerrit Vooijs

  16 januari 2015 at 21:16

  Tja Altidore heeft bij AZ boven zijn normale niveau gespeeld. Net als Maher was hij een topper bij AZ waarvoor de rest van het team zich uit de naad werkte.
  Zodra zo’n speler dan in een nieuw team die sterrenstatus kwijt raakt vallen die randvoorwaarden weg en wordt hij teruggeworpen op zijn eigen kwaliteiten.

  Altidore heeft nergens gepresteerd behalve in Alkmaar. Altidore moet naar een team als AZ waar hij de absolute vedette is en hij alleen maar hoeft te wachten op zijn kansen voor de goal.

  Het zegt wel heel veel dat Sunderland bereid is om 10 miljoen al na 1,5 jaar af te schrijven ipv hem proberen te verkopen.

  • Jeroen

   16 januari 2015 at 22:26

   Ja dat is inderdaad een behoorlijke afschrijving. Snap niet dat ze hem niet hebben verkocht. Zo loopt AZ ook nog geld mis.

 6. Ruud

  17 januari 2015 at 22:02

  Altidore is verkeerd gebruikt bij Sunderland.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *