‘Hoedt geeft ja-woord aan Lazio’

By
Updated: januari 12, 2015

SS Lazio lijkt de strijd om de handtekening van Wesley Hoedt in zijn voordeel te beslissen. Dat valt op te maken uit de woorden van Igli Tare, sportief directeur van de Italiaanse club.

Tare liet zondag voorafgaand aan de dery tegen AS Roma (2-2) weten dat Lazio inmiddels een akkoord heeft bereikt met de AZ-verdediger. “We hebben een overeenkomst met Hoedt, iedereen weet dat we hem willen aantrekkken. Nu proberen we een akkoord te bereiken met AZ. Als het ons niet lukt om hem in januari naar Italië te halen, dan komt hij in juli”, aldus een zelfverzekerde Tare in de Italiaanse media. Bron: Voetbalprimeur.nl, Bron foto: Soccernews.nl

22 Comments

 1. Jeroen

  12 januari 2015 at 15:12

  In ieder geval dus 500.000 EUR voor opleidingsvergoeding. Dat is een goede zaak. Kijken of Stewart dit nog kan verhogen, of dat hij met Hoedt doorgaat tot de zomer.

 2. AZ4Altijd

  12 januari 2015 at 15:12

  Opdonderen met die vuile RAT.

  Hope dat hij voortdurend geblesseerd raakt en daar wegkwijnt op de bank, of zelfs dat niet, zodat hij ergens bij een 6e rangs clubje ergens in vaag land terecht komt. Wellicht Achilles 😛 .

 3. AZer

  12 januari 2015 at 15:35

  Hoe eerder hij weg is hoe beter! Dit knulletje heeft al teveel aandacht opgeëist! Ga lekker naar Lazio waar je na een jaar weer mag vertrekken omdat je een draaicirkel heb van een scania! En je heimwee krijg naar je woonwagen en die mooie club daar nog 10km vandaan! Denk om je knieën lange dwaas! Het gaat je niet goed! De groeten

  • Jeroen

   12 januari 2015 at 16:10

   Hahaha ik moest even hardop lachen over je ‘draaicirkel’ grap 😀

 4. Knol

  12 januari 2015 at 15:49

  Ik heb het ook al eerde gezegd hooguit een wedstrijdje of 2 en dan komt hij niet meer aan de bak.
  Laat hem alle bij ze poten maar breken op de eerste training.
  Hij speelt g.v.d. net een paar wedstrijdjes met het eerste mee.
  Hoogmoed komt voor de val Wesley.

 5. Ray

  12 januari 2015 at 17:32

  De liefde voor Wesley Hoedt zit diep, heel diep getuige de reacties op zijn mogelijke vertrek.

 6. Jelle

  12 januari 2015 at 17:43

  Dat worden spreekkoren zaterdag

 7. de echte supporter

  12 januari 2015 at 20:17

  pak de euro’s en weg met die praatjesmaker

 8. Gerrit Vooijs

  12 januari 2015 at 20:40

  Goed, Hoedt vertrekt en hopelijk binnen nu en week.
  AZ moet verder kijken en kijken wie er in aanmerking komt om hem te vervangen. Wuytens alleen kan niet en de volgende linker CV in de jeugd zal nog niet klaar zijn voor het grote werk.

  Moeilijke klus want AZ staat nog iets verder rood als aan het begin van dit seizoen.
  Stewart zal dus opnieuw een beroep moeten doen op het kredietpotje van “De Vrienden van AZ”.
  Dit plus de roodstand moet dan worden ingelost met de transfer van Gudelj.

  Die Serviër die nu bij PEC de kans krijgt kostte niets maar kon onze staf niet overtuigen dus ben ik benieuwd wie ze dan op het oog hebben.

 9. woonwagenpower

  13 januari 2015 at 07:24

  Janneke Wuytens is geen optie, om Wesley te vervangen.
  Wuytens is veel te traag in alles.
  Het zo mij niet verbazen als Pantelis Hatzidiakos op de plek van Wesley gaat spelen. Hij mag dan wel 17 jaar zijn, maar dat is ook geen uitzondering meer om te debuteren in het betaalde voetbal.
  John en Marco hadden hem niet voor niets meegenomen naar Portugal.
  Wesley veel succes in je loopbaan,en maak er een mooie tijd van, maar dat wist je al.
  Laat ik het netjes zeggen.
  Voetbal is emotie.
  Op azfanpage en op fanvanaz vieren soms de emoties hoogtij.
  Maar als de papier prikker bij A 1000 euro verdient, en hij kan bij B 4000 euro verdienen met het zelfde baantje, dan geeft iedereen hem gelijk als hij bij B gaat papier prikken. En als je jong bent, moet je het geld verdienen.
  Wesley ik zal een kaarsje voor je opsteken als ik in de kerk kom.

  Wesley maakt nu weer ruimte voor ander nieuw talent.
  Geld heeft AZ bijna niet om nog een ander te halen
  Dus is mijn advies aan John v/d Brom, een jeugdspeler opstellen, want Wuytens kost ons zeker punten.
  Wat ik ook jammer vind, ik lees nergens dat er belangstelling is voor Esteban.
  En wat gaat Dos Santos doen?

  • oma

   13 januari 2015 at 09:39

   beste Woonwagen power.

   voor die grabbelaar was afgelopen transferperiode geen belang stelling.
   die zal er in deze periode ook niet zijn en aan het einde van dit seizoen ,ook al kost hij niets ook niet.
   die raken ze aan de straatstenen niet kwijt.

   • woonwagenpower

    13 januari 2015 at 10:20

    Beste Oma.Dat vind ik jammer, maar ik begrijp wel dat er geen belangstelling is voor Esteban. Hij is veel te wisselvallig , zijn niveau van het seizoen 11/12 heeft hij daarna nooit meer gehaald op een enkele wedstrijd na dan. Maar ik had gehoopt dat AZ er financieel nog iets wijzer op zou worden. Dit lijkt op kapitaal vernietiging, want AZ leeft voor een gedeelte op de opbrengsten uit de transfers. Jammer maar we moeten deze post met verlies in de boekhouding zetten. Dit mag AZ niet te veel overkomen, anders is het net als een kip, alleen maar achteruit aan het krabben, terwijl AZ juist naar voren moet.
    Wat ik overigens ook niet begrijp is dat AZ er weer niet in geslaagd is om een keeper van Hollandse bodem te vinden, zou er werkelijk geen Nederlandse keeper te vinden zijn, met dezelfde of betere/meer kwaliteiten als Zuid-Amerikanen?

    • oma

     13 januari 2015 at 11:58

     Best woonwagenpower,

     persoonlijk ha ik Pasveer aangetrokken ervaren keeper was voor niks binnen tehalen en had gerust nog twee jaar mee kunt.
     dan had Rochet rustig de tijd gehad om te rijpen.
     plus Pasveer had een boel aan Rochet kunnen leren.
     misschien dat er dan nog een andere optie was geweest om pasveer als zijn loop als keeper bij AZ had beëindigt,hem keeperstrainer temaken.
     dan was je meteen van de kluivenduiker die het nu doet af geweest.

    • AZ4Altijd

     13 januari 2015 at 19:51

     Estebans probleem is dat hij best wel een getalenteerde keeper is. Probleem is van Aat. De keepers die komen doen het opvallend goed als ze net bij AZ zijn , maar na zeg 2 tot 6 maanden onder van Aat slaat de onzekerheid erin. En zo zie je een Rochet die nu zeer onzeker is. Een Hobie Verhulst die zelfs bij MVV wegkwijnt op de bank. Een Olij die onzeker is. Esteban die heel onzeker oogt. Dat heeft dus niets met talent van keepers te maken. De mannen kunnen echt wel wat, maar als je zo een keeperstrainer heb die er zelf geen moer van bakt en zelf niet verder is gekomen dan de foresters. Ja dan weet ik wel zeker dat het niet aan de keepers licht maar aan de trainer. Mijn vader was vroeger ook keeperstrainer en is keepersfanaat, en heeft van Aat gemaild met de vraag hoe het toch kan. Heeft zelfs nog wat technische dingen aangegeven waaraan het schort bij de mannen en de resultaten in de afgelopen jaren. Uiteraard is het Ego van van Aat te groot en reageerde hij niet op die mail en zal het de komende jaren niet beter worden op keepersvlak. want van Aat heeft nog contract tot 2019. Ik snap echt niet dat ze zijn contract hebben verlengd afgelopen jaar.

 10. az woman

  13 januari 2015 at 07:49

  Geld heeft AZ bijna niet?
  Nee, als je een dure Bitterbal aanstelt, die geen enkel resultaat haalt,
  Gert-Jan Verbeek een afkoopsom moet meegeven,
  een trainer die zich Pastoor noemt en na enkele weken met zakken vol geld weer de club verlaat, daar weer een andere trainer voor moet halen, dan gaat het snel met het spaarpotje.
  Zo heeft AZ vet op de botten, en zo is AZ net een karkas. De goede of slechte kwaliteiten van Stewart komen nu wel bovendrijven.
  Heeft Toon Gerbrands de Titanic verlaten?
  En als de jeugd niet, of twijfelt om een contract te verlengen, wat is er dan aan de hand? Is het puur geld, of spelen er andere zaken mee? Misschien en/en?
  Wat gaat Dos Santos doen, verlengen of ook uit zijn contract lopen?
  Wie heeft een bevredigend antwoord?

  • Gerrit Vooijs

   13 januari 2015 at 08:42

   Ik zal een poging wagen.
   AZ heeft als inkomsten de omzet in het stadion en de sponsorgelden. Die laatste zijn wel afgenomen. Dat komt omdat ook bij de sponsors van AZ het vet van de botten is….
   Daarnaast staat er kapitaal op het veld.

   Sinds het vertrek van Dirk moet AZ elk jaar iets bijleggen uit de transfergelden om de begroting weer sluitend te maken. Die bijdrage is dus nog wat groter geworden omdat na jaren van saai voetbal het stadion niet meer vol zit en de sponsorinkomsten minder geworden zijn.

   Dit had tot gevolg dat AZ in de spiegel moest kijken. Verstandig besluit: AZ wordt van koopclub een opleidingsclub.
   Gerbrands trok deze stap achteruit niet en samen met Dickie zocht hij zijn heil elders en hij liet deze ombouwoperatie helemaal over aan Stewart.
   Juist nu er heel veel werk aan de winkel was vertrok hij per direct.

   De soap rondom het jeugdcomplex, het ombouwen van de technische staf en het aanvullen van de selectie , het kwam op de schouders van 1 man.

   Nu is na de aanstelling van Eenhoorn de club weer stabiel.

   De doelstelling moest worden aangepast want AZ kan niet meer op een gezonde manier concurreren met clubs als Twente en Vitesse naast de top 3.

   AZ kan nog jaren bestaan met de huidige inkomsten als die niet verder gaan dalen. Als de successupporters weg zijn blijft de harde kern over. AZ moet zich financieel spiegelen aan Heerenveen, Groningen en PEC Zwolle, dat is de realiteit van dit moment.

   PEC toont aan dat ook met een kleiner budget successen mogelijk zijn. Dus we blijven positief 🙂

   • deechte supporter

    14 januari 2015 at 07:45

    Gerrit, ik ben het met je analyse volledig eens. ik mopper ook wel eens op steward, maar we kunnen niet echt in de keuken kijken. Daarnaast denk ik dat hij ook alleen gelaten is door gerbrands. we moeten als supporter ook achter deze ombouw staan. Het is eenmaal zo, laten we dat dan ook accepteren.

 11. woonwagenpower

  13 januari 2015 at 08:43

  De winterstop,
  het zit er gelukkig bijna op.
  komend weekend gaat de bal weer rollen,
  over kunst en echte graspollen.
  De eerste die we nu moeten kloppen,
  komen uit Dordrecht, genaamd schapenkoppen.
  Hoe gaat het sportief, en financieel?
  Wordt het genieten of billen knijpen eventueel?
  Gaan we weer zegevieren in de Kuip op 3 mei?
  Pakken we op de ranglijst Europees voetbal, of allebei?
  Krijgt Timon het gelijk aan zijn zij?
  Of zijn de prijzen nabij?
  Ik ben heel benieuwd wat we gaan doen,
  we hoeven tenslotte voor niemand onder te doen.
  Over 17 wedstrijden weten we waar we staan,
  en natuurlijk hoop ik bovenaan.
  Misschien wel met de KNVB Beker in de tas,
  dan zijn we helemaal in ons sas.
  AZ geef ons nog een mooi seizoen,
  dat gun ik iedereen Oma, en zeker Jeroen.
  Gerrit blijf de pen hanteren,
  je kan het vaak goed beargumenteren.
  AZ verdedig je club kleuren ROOD/WIT,
  en pers er uit wat er nog inzit.
  De mogelijkheden van AZ zijn misschien begrensd,
  maar van mijn kant, iedereen een mooie tweede seizoenshelft toegewenst.

  • de echte supporter

   14 januari 2015 at 07:47

   schitterend geschreven met mooie positieve inhoud

 12. harm

  13 januari 2015 at 20:51

  Is Botteghin geen goede vervanger voor Hoedt? Of speelt die altijd rechts in de verdediging

 13. Maarten2802

  13 januari 2015 at 22:53

  Mooi gedicht, echt klasse!

 14. AZnu

  14 januari 2015 at 09:23

  Puike analyse van Gerrit en weer zo’n mooi positief vers van WWP. Dat geeft de burger weer moed. Op naar een mooie 2e seizoenshelft.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *