AZ komt als enige in de buurt van de traditionele top drie: ‘Dat is mooi’

By
Updated: januari 8, 2015

AZ begon het seizoen 2014/15 met Marco van Basten als hoofdtrainer, maar eind september nam John van den Brom het stokje al van hem over. Na enkele onrustige dagen, waarin er veel gedoe was rond de terugtreding van Van Basten en de spanningen tussen de club en Alex Pastoor, arriveerde Van den Brom. Nu, drieënhalve maand later, is de club in volkomen rustig vaarwater gekomen en kijkt men naar de tweede helft van het seizoen.

AZ deed het bepaald niet slecht, sinds de aanstelling van Van den Brom als trainer. Hij debuteerde met een remise tegen FC Twente (2-2) en onder zijn leiding haalde de club vijftien punten uit acht competitiewedstrijden. Op de clubwebsite van de Alkmaarders berekende men dat alleen de traditionele top drie het beter deed dan AZ zelf, sinds de trainerswissel in het AFAS Stadion.

“Dat is mooi”, reageert Van den Brom, die momenteel met zijn spelers in Portugal verblijft. Daar bereidt AZ zich voor op de tweede helft van het seizoen. Terugkijkend op zijn eerste maanden erkent Van den Brom dat het lekker liep met AZ. “We zaten in een goede flow, die helaas werd onderbroken door FC Utrecht. De verschillen in de Eredivisie zijn klein, maar we moeten naar onszelf blijven kijken. Want het kan nog steeds beter. Als we dingen nog beter samen doen, kan het een heel leuk proces worden. We staan er goed voor, maar hebben nog niets. We willen wel heel graag en dat is ook een mooie ambitie.”

Van den Brom heeft zijn best gedaan de sfeer in de groep optimaal te houden. Hij zegt dat weken zoals deze, in Portugal, daar ook ideaal voor zijn. “Vanaf het moment dat je wakker wordt totdat je gaat slapen, ben je met elkaar bezig. Dat is een voordeel voor het groepsgebeuren. Als je normaal met elkaar omgaat, krijg je respect over en weer. Dat is voor mij heel simpel. Ook als speler was ik altijd bezig om dingen te creëren met elkaar, met als doel uiteindelijk wedstrijden te winnen.” Bron: Voetbalzone.nl, bron foto: Voetbalprimeur.nl

3 Comments

 1. KeesK

  9 januari 2015 at 01:21

  John blijft niet lang in Alkmaar want het is duidelijk dat hij dé toptrainert is vergeleken met die Haagse bitterballen Dickie. Russische roebels zullen echter niet lonken want die zijn nog de helft waard, dus dat wordt een hete zandbank waarschijnlijk. Ik hoop desalniettemin dat ie wat langer blijft en niet zo’n huurling is als die frituurliefhebber of ene Hoedt.

  • Martijn

   9 januari 2015 at 14:07

   @KeesK
   Was de azijn garnituur lekker?

 2. NHN

  9 januari 2015 at 14:25

  Vooralsnog doet AZ het over het algemeen naar behoren onder Van den Brom. Maar ik juich nog niet te vroeg. Ik ben pas echt blij, als er een passend resultaat is behaald aan het eind van het seizoen.
  Vorig seizoen vond ik het een drama,met af en toe aan opleving. Uiteindelijk een 8e plek, waar je niks aan had, en een halve bekerfinale, waarvan iedereen vond dat AZ beter was, maar de eindstand “gewoon” 0-1 was.
  Daarom koop ik ook niks voor de kreet dat AZ met de laatste reeks, als enige i/d de buurt van de traditionele top 3 is gekomen. Je hebt er (nog) niks an.
  Maar feit is wel dat dat met Marco en Johnny, er eindelijk een soort van AZ is gaan voetballen wat bij ons, supporters meer aanslaat. Wat meer jeugd erin,en dus wat meer binding tussen publiek en spelers. Ook eens af van dat voorspelbare 4-3-3 systeem.
  Een absolute verbetering tov van dat gezapige voetbal onder Dick en “het komt wel goed”-voetbal van Gert Jan (ook al zal die me voor altijd bijblijven als degene die met AZ de beker won, na een ogenschijnlijk onmogelijk seizoen. Daarom was ik zo teleurgesteld in vorig seizoen, er was met meer pit erin,meer te bereiken geweest (vindt ik), maar dat is achteraf gelul).
  Dat het stormachtig was en misschien nog wel is, vindt ik niet eens zo erg.
  AZ hoeft niet altijd het braafste jongetje te zijn. Dat je met gooi en smijtwerk het doel bereikt mag ook (vindt ik). Daarom sta ik zelfs in dit geval achter Stewart (waarvan ik toch liever aan andere echte AZ-er op die stoel zie), in de zaak Hoedt.
  Verder hoop ik maar dat het gauw de 17e is, heb alweer genoeg van dat schaatsen. Met hopenlijk een herkenbaar AZ, en laten we maar hopen dat die 0-3 tegen Utrecht een hickupje was.
  En hopenlijk ook wat meer sfeer i/h stadion. Ben er niet altijd,maar als ik er wel ben verlang ik (helaas) toch echt naar de Hout. Daar moet ook nog aan gewerkt worden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *