AZ vraagt de ‘hoofdprijs’ voor Rosheuvel

By
Updated: januari 6, 2015

Het boek AZ is gesloten voor Mikhail Rosheuvel. Dat heeft de clubleiding de 24-jarige aanvaller kort voor de winterstop laten weten. In plaats van een trainingskamp in Portugal, meldt Rosheuvel zich gewoon in Alkmaar waar hij met de selectie van het tweede elftal traint.

Over belangstelling heeft Rosheuvel, die bij AZ niet in aanmerking komt voor een basisplek, niet te klagen. Drie Nederlandse Eredivisie-clubs klopten voor Rosheuvel aan bij AZ, dat aangaf zich soepel op te stellen betreffende de voetbaltoekomst van de aanvaller. “Maar de gesprekken zijn op het laatste moment afgeketst”, vertelt Rosheuvel in gesprek met VoetbalPrimeur.

Een koude douche voor Rosheuvel, die dacht een snelle oplossing voor zijn situatie gevonden te hebben. Struikelblok tijdens de gesprekken bleek de vraagprijs van AZ. De Alkmaarders willen de ‘hoofdprijs’ voor de overbodige aanvaller, die in het verleden de jeugdopleiding van de club doorliep. Via Almere City sleepte Rosheuvel in 2012 een contract in de wacht in de Kaasstad. “Dat het nu zo gaat, vind ik jammer”, geeft Rosheuvel toe.

Voor de winterstop kreeg Rosheuvel van AZ te horen dat hij in januari mag vertrekken bij de club. “AZ was op dat moment op de hoogte van de interesse en gaf aan daar niet al te moeilijk over te willen doen.” Maar tussen zeggen en doen zit een verschil, ervaarde Rosheuvel. De aanvaller houdt hoop op witte rook. “De gesprekken lopen nog wel, het is afwachten of we eruit gaan komen. Al met al is dat het beste voor mij en voor de club.” Bron: Voetbalprimeur.nl, bron foto: Soccernews.nl

12 Comments

 1. Ruud

  6 januari 2015 at 19:01

  Stewart is voortdurend bezig om AZ in een slecht daglicht te plaatsen. Steeds hetzelfde verhaal over duur vertrokken trainers, hoofdprijzen voor mindere spelers, onduidelijke communicatie over technisch beleid, verwarrende interviews op televisie, etc. Waar deze man toch mee bezig?

  • Jeroen

   6 januari 2015 at 19:24

   De vlag gaat uit als hij vertrekt. Ondanks dat de resultaten nu veel beter zijn, zie ik liever dat hij vertrekt. Misschien zit ik er helemaal naast, maar hij lijkt me nogal onbetrouwbaar.

 2. joost

  6 januari 2015 at 19:59

  Ondanks dat ik ook vind dat Stewart tactisch steken laat vallen, kunnen we hem niet op basis van dit artikel veroordelen. We weten niet eens hoe hoog die zogenaamde hoofdprijs is. Om een speler die het bij Heracles vorig seizoen heel aardig deed, maar gewoon een maatje te klein is voor AZ, gratis de deur uit te laten lopen, vind ik wel wat ver gaan. Berghuis was ook min of meer mislukt bij Twente en zie nu eens….

  • Ray

   7 januari 2015 at 00:25

   Het is de zoveelste keer dat er wat is. AZ heeft inmiddels net zo’n beroerde naam als Vitesse. Stewart heeft hier onmiskenbaar een groot aandeel in gehad.

  • Ray

   7 januari 2015 at 00:35

   Het is de zoveelste keer dat er wat is. AZ heeft inmiddels net zo’n beroerde naam als Vitesse. Stewart heeft hier onmiskenbaar een groot aandeel in gehad.

 3. Gerrit Vooijs

  6 januari 2015 at 20:43

  We weten niet wat er speelt. Stewart krijgt de zwarte piet toegespeeld op basis van aannames.
  Rosheuvel heeft nog een contract maar mag vertrekken. De geïnteresseerde partij moet echter wel zijn contract nog afkopen.
  Rosheuvel had misschien gehoopt op een weggeefprijsje maar moet gewoon een marktconform gedrag opbrengen waarbij AZ bij monde van Stewart heeft aangegeven dat het niet tot het uiterste zal gaan.

  AZ verkeert niet in de positie dat het zelf spelers met een contract weg kan geven om daarna geld moet lenen om de selectie weer aan te vullen.

  Bij Hoedt is iets anders gaande. Bij wederzijds respect had hij voor 5 ton kunnen vertrekken. Hoedt heeft AZ aan het lijntje gehouden en hangt nu de vermoorde onschuld uit.
  Ik verwacht dat Hoedt toch in de winterstop vertrekt maar niet naar een Nederlandse club die voor AZ als directe concurrent voor Europees voetbal geldt: Twente, Vitesse, Feyenoord, PEC, Heerenveen of Groningen.

  Dat zou ik logisch vinden.

  • oma

   7 januari 2015 at 07:18

   twente heeft gister al afgehaakt.

  • Ruud

   7 januari 2015 at 08:07

   Positieve en goede uitleg, maar al mogen het volgens jou dan aannames zijn, toch blijft het onrustig op technisch vlak door deze handelswijze. Het zou voor komende zomer meer rustin de tent geven met een meer ervaren man op de post van TD. Dit is in mijn ogen geen zwarte pieren maar op basis van ervaringen een besluit nemen.

 4. NHN

  7 januari 2015 at 00:27

  Toch wel vreemd dat zo’n Rosheuvel niet meegaat op trainingskamp. Of hij nu wegmag of niet , ik neem aan dat hij voorlopig gewoon reserve is.
  Dat zal Hoedtje ook worden, maar die onrust-stoker mag wel mee naar Portugal.
  Zal lekker het sfeertje verzieken daar. Goed uitgedachte situatie.

  • Gerritvooijs

   7 januari 2015 at 18:00

   Voor de positie van Rosheuvel heeft AZ Berghuis, Hupperts, Tankovic en nu weer Henriksen in het 442 systeem.

   Voor de positie van Hoedt heeft AZ alleen Wuytens en luckassen. Dat is dus heel krap.

   • Jeroen

    7 januari 2015 at 19:49

    Luckassen is geen vervanger van Hoedt. Hij is rechtsbenig en Hoedt linksbenig. Volgens mij hebben we na Wuytens dus geen vervanger voor Hoedt.

    • Gerrit Vooijs

     7 januari 2015 at 22:44

     Klopt Jeroen,
     Dit maakt dus nog duidelijker waarom Hoedt niet voor een appel en een ei kan vertrekken en daarom dus is meegenomen naar het trainingskamp.
     Misschien met frisse tegenzin van beide partijen maar hier geldt duidelijk: Nood breekt wet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *