Hoedt ligt op ramkoers met AZ

By
Updated: januari 5, 2015

Wesley Hoedt ligt op ramkoers bij AZ. De revelatie is in het bezit van een aflopende verbintenis en AZ wil niet dat Hoedt in de zomer transfervrij naar een andere club vertrekt. Het begint erop te lijken dat Hoedt niet meer speelt tot hij zijn contract in Alkmaar verlengt. Dat zint de twintigjarige mandekker helemaal niets.

Op trainingskamp in Portugal werd Hoedt plotseling ingedeeld bij de reserves. “Dit is geen doen. Zo doorgaan is voor mij geen optie, volgens mij was ik de afgelopen maanden basisspeler. Nu word ik er opeens naast gezet. Zonder uitleg. Als de club het zo gaat spelen, wil ik al helemaal meteen weg”, laat Hoedt weten aan het Noordhollands Dagblad.

Hoedt begrijpt het dat AZ iets aan hem wil verdienen. Hij wijst op de Italiaanse topclub Lazio, dat naar verluidt een bod van circa 500.000 euro heeft gedaan. “Maar als ze dit soort spelletjes willen spelen, kan het ze nog tegen gaan vallen. Want ik heb in Nederland ook een paar serieuze opties. Grote clubs. En als ik naar zo’n club ga, loopt AZ de opleidingsvergoeding helemaal mis, want die geldt alleen voor internationale transfers.” Bron: Voetbalzone

19 Comments

 1. Jay

  5 januari 2015 at 11:48

  Nooit verwacht dat die jongen zo ondankbaar zou zijn. AZ heeft hem gebracht tot wat hij nu is en dan krijg je dit als dank? Laat hem deze winter aub naar Lazio gaan.

 2. AZer

  5 januari 2015 at 11:49

  Hoedt lekker een half jaar op de bank laten zitten! Ga je toch lekker naar een “grote club” in Nederland! Hypocriete gast!! Bah… zulke ventjes moeten eigenlijk hun been breken en nooit meer op het voetbalveld verschijnen!! Hoedt nooit meer opstellen!!!!

 3. Jeroen

  5 januari 2015 at 12:01

  Niet meer laten gaan deze winter. Lekker op de tribune laten zitten en bij Jong AZ stallen. Laat hem maar lekker naar een “grote” club gaan in Nederland… Ik zie hem namelijk niet zomaar in de basis komen. Wat gaat hij dan doen? Weer janken zeker!!! Bah wat een verschrikkelijke gast dit.

  Overigens heel goed dat AZ dit nu doet. Poot stijf houden.

 4. Jeroen

  5 januari 2015 at 12:04

  Owja, en vanwege dit interview direct terugsturen naar huis. Ondankbare hond. Laat hem maar lekker bij Jong AZ trainen.

  • oma

   5 januari 2015 at 12:17

   ik snap niet dat ze hem mee genomen hebben.
   ze hadden hem gewoon thuis moeten laten,nu kost hij weer geld.

   • AZ Alkmaar

    5 januari 2015 at 12:31

    Oma u snapt het. Dit zorgt alleen maar voor problemen in de groep. Denk dat AZ netjes genoeg is geweest naar Hoedt toe.

    Proberen opleidingskosten eruit te halen en anders maar gratis.

 5. Ray

  5 januari 2015 at 12:47

  Maar gaat AZ door hem te verbannen, nu nog iets aan hem verdienen? Als Lazio inderdaad een half miljoen wil betalen, kunnen ze hem toch laten gaan. Beter dan dat hij naar Feyenoord gaat.

 6. Timon

  5 januari 2015 at 12:54

  Onbegrijpelijk dat voor vertrek dat niet meegedeeld is. Opstelling van meneer geheel voorspelbaar. Leuk voor sfeer in trainingskamp. En nu verder? Hij verspeelt alle krediet bij supporters. Dat hij voor zijn geld gaat : goed recht! AZ had dit kunnen en meoten weten!
  Meneer is wel dom overigens.Meer in leven dan goed contract nu. Dat omgeving hem in die zin niet opvoedt……

  • oma

   5 januari 2015 at 17:25

   een zeer verstandige opmerking Timon,KLASSE VAN JE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 7. KeesK

  5 januari 2015 at 13:43

  Hoedt heeft veel zelfvertrouwen en ik denk dat hij zijn redenen heeft om zich zo op te stellen. Er klopt iets niet dat deze jongen zich zo opstelt na zoveel jaar bij AZ te zijn en dat ligt waarschijnlijk niet alleen aan hem. Ik kan me zijn reactie van nu goed voorstellen en ik denk dat AZ zichzelf hiermee niet helpt want het geeft blijk van slecht verliezerschap. Als AZ hem aan zijn contract houdt en hem vervolgens op de tribune parkeert ben ik fan van AZ af. Een opzettelijke poging een jonge voetballer zijn ontwikkeling te dwarsbomen is zo walgelijk dat ik hoop dat AZ dat laat. Neem netjes afscheid van hem en hou de eer aan jezelf Stewart! Jammer maar helaas van Wesley.

  • Ruud

   5 januari 2015 at 14:02

   Inderdaad heeft elk verhaal twee kanten, Kees. Ik vermoed wederom onkunde van Stewart en dat is niet de eerste keer. Wederzijds respect is nodig tussen club en speler om hier op een correcte manier mee om te gaan. Jammer, wanneer het eindigt in de kinderachtige spelletjes om de centen want daar schiet niemand iets mee op. Kijk naar Pastoor. De club komt slecht in het nieuws en de speler wordt besmet verklaard.
   Kortom, zorg voor de leuze dat AZ altijd zichzelf blijft als directie!

  • Jay

   5 januari 2015 at 16:34

   Stewart zegt dat er een kans is dat hij op de bank komt. De concurrentie is groot en bij gelijkwaardige kwaliteit lijkt het me logisch als ze met het oog op de toekomst nu niet Hoedt opstellen.

   • Ray

    5 januari 2015 at 17:53

    Hoedt wordt gewoon als voorbeeld gesteld voor de anderen die nog moeten bijtekenen. Maar gaat VDB niet over de opstelling? Ben benieuwd wat hij er van vindt.

 8. Ray

  5 januari 2015 at 13:53

  Hoe dan ook: Ook nu komt AZ weer negatief in het nieuws. Zucht.

 9. kaazie1987

  5 januari 2015 at 17:59

  Laat hem lekker op vakkie x zitten voor straf

 10. urdal

  5 januari 2015 at 18:11

  Ik denk niet dat dit onkunde is van ES. Meneertje Hoedt denkt dat hij al de nieuwe Messi is. AZ heeft al langere tijd geprobeerd om het contract te verlengen. Deze gozer heeft hooghoedtwaanzin. Was het niet dat hij ook al liep te janken dat als hij dit jaar niet zou komen te spelen dat hij weg wilde? Het is dus niet zo dat AZ een jonge speler belemmerd maar de opstelling van meneertje Hoedt + zaakwaarnemer. Dus alle gelijk aan AZ. Aan zijn contract houden en lekker op de tribune plaats nemen, en aan het eind van het jaar lekker naar die grote club gaan, daar ook op het bankje plaats nemen en we zien hem over een paar jaar in de jupiler league spelen. Wat een walgelijk ventje. Mag wel wat meer respect tonen aan de club die zoveel in hem heeft geinvesteerd.

  • Ruud

   6 januari 2015 at 08:07

   Urdal, toch denk ik dat Hoedt ook steekhoudende argumenten zal hebben in dit verhaal met 2 gezichten. Anders stel je je niet zo op naar de club uit zijn eigen stad. Hij zal toch langer leven dan zijn voetballeven. Lijkt me niet gemakkelijk, maar heeft vast meer oorzaken…

 11. Knol

  6 januari 2015 at 09:28

  Ok meneer Hoedt heeft zijn ware gezicht laten zien.
  Eerst AZ aan het lijntje houden en nu deugd er opeens niets meer van.
  Hoewel meneer Stewart ook heeft bewezen dat hij niet capabel is voor zijn taak bij AZ.
  Stuur hem lekker naar huis, laat hem vervolgens de rest van het seizoen op de bank zitten laat hem daarna maar naar 020 gaan de arrogantie heeft hij al.
  En naar 1 of 2 wedstrijdjes horen we nooit meer wat van die arrogante kwast.

 12. oma

  6 januari 2015 at 12:08

  de eerste club is al afgevallen Twente,daar is hij teduur voor.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *