Henriksen weer fit: ‘Ik ben een vechter’

By
Updated: januari 5, 2015

De 22-jarige Noorse Henriksen traint weer volledig mee, en hoopt dat 2015 zijn jaar gaat worden. Als het aan hem ligt, dan eindigt AZ in de top vier van de Eredivisie. Laten we hopen dat zijn voorspelling uit gaat komen.

‘Het was leuk wakker worden. Het opstarten was lastig, maar als je eenmaal onderweg bent is het best lekker,’ aldus de middenvelder over het ochtendprogramma in Portugal. ‘Het was een nieuwe test voor ons, maar mijn lichaam hield zich goed en ik voelde niets aan mijn knie. Het is fijn om weer met alles op de training mee te kunnen doen.’

Henriksen is erg tevreden over het niveau van het trainingskamp. ‘Tot nu toe heb ik het prima naar mijn zin. We zitten in een mooi hotel, het is prachtig weer en met de groep hebben we veel plezier. De teamgeest is goed. Bij alle trainingskampen die ik met AZ meemaak, is het trouwens alsof ik met vrienden en familie op pad ben.’

2014 was een behoorlijke tegenvaller voor Henriksen. Hij begon zo goed bij AZ, maar moest door een blessure enkele maanden toekijken vanaf de zijlijn. Een zware periode voor hem. ‘Ik hoef iet te liegen als ik zeg dt het erg zwaar was. Maar zo is het leven. Ik ben een vechter en heb volgens mij nog nooit zo hard getraind als tijdens mijn blessure. Nu is het een kwestie van goed trainen en me proberen terug te vechten in het team.’

Hij is erg positief over dit AZ, en hoopt op een goed resultaat dit seizoen. ‘Ik hoop dat we in de top vier kunnen eindigen. Dat wordt moeilijk, want er zijn veel goede teams, maar ik zie niet in waarom dat niet mogelijk zou zijn. En nadat ik de beker al een keer heb gewonnen met AZ, wil ik dat heel graag nog eens doen. Dat was de mooiste dag uit mijn voetbalcarriere.’ Bron foto: Voetbalprimeur.nl

2 Comments

  1. AZ Alkmaar

    5 januari 2015 at 12:33

    Blijft een groot talent, alleen is het er nog niet uitgekomen..

  2. paddyk

    6 januari 2015 at 14:24

    Eindelijk ook eens een positieveling. Ze hoort het ipv dat negatieve gedoe van Hoedt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *