Rosheuvel en Babalj mogen uitkijken naar nieuwe club

By
Updated: januari 5, 2015

Zowel Mikhail Rosheuvel als Eli Babalj hebben te horen gekregen van AZ dat ze niet langer nodig zijn, en per direct mogen zoeken naar een nieuwe club. Om die reden zijn beide spelers ook niet mee afgereisd naar Portugal.

‘Rosheuvel is al een tijd bij ons en we zien dat Gyasi zich uitstekend ontwikkelt op diezelfde positie. Met ook nog de andere concurrentie erbij, wordt het voor Rosheuvel lastig,’ aldus technisch directeur Stewart. Voor Babalj geldt dezelfde reden. ‘We hebben Eli in 2013 gehaald omdat we bij hem bepaalde kwaliteiten zagen. Maar die zijn er nog niet uitgekomen. Het verschil tussen het Australische voetbal en de Eredivisie blijkt toch behoorlijk te zijn.’ Bron foto: Soccernews.nl

5 Comments

 1. Jeroen

  5 januari 2015 at 08:59

  Jammer dat Babalj nooit een kans heeft gehad. Volgens mij deed hij met bij Jong AZ wel naar behoren. Voor de rest snap ik wel dat Rosheuvel mag vertrekken. We hebben voldoende spelers voor die positie, en daarnaast wist hij ook niet echt te overtuigen.

 2. Jay

  5 januari 2015 at 11:19

  Wel heel slecht gescout dan, zo’n Babalj. Het is toch logisch dat het niveau van Australie een stuk lager ligt dan hier. Hopelijk hebben ze er wat van geleerd en kopen ze alleen nog echte versterkingen en doen we de rest met eigen jeugd.

 3. NHN

  6 januari 2015 at 01:18

  Wel jammer dat Rosheuvel het niet heeft laten zien. Bij Heracles deed hij het toch aardig. Maar in de 1e helft van dit seizoen heeft hij z’n kansen niet gepakt. Jammer (kwam oorspronkelijk toch uit onze jeugd), maar AZ moet verder.
  Heeft nog een contract tot de zomer van 2016, dus dan is het duidelijk. Niet verlengen,en z’n zaakwaarnemer mag de boer op. Zal AZ helaas niet veel aan vangen.
  Werd volgens mij gecontracteerd in de tijd dat AZ ineens op koopjesjacht ging.
  Viktor Elm, Gorter, Reijnen,Rosheuvel en Berghuis. Waarvan alleen de laatste rendeert (eigenlijk).
  Babalj heb ik nog nooit in actie gezien, maar ik geloof dat meerdere trainers het gewoon niet in ‘m zien zitten. Tot nu toe heeft scouten in Down Under idd niet veel resultaat opgeleverd.

  • paddyk

   6 januari 2015 at 14:25

   Holman?

   • Jeroen

    6 januari 2015 at 15:50

    Holman werd overgenomen van NEC, dus had zich al bewezen in de Eredivisie 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *