‘Hoedt vertrekt mogelijk naar FC Twente’

By
Updated: december 23, 2014

De kans is zeer aannemelijk dat AZ en Hoedt aan het eind van het seizoen afscheid gaan nemen van elkaar. De verdediger speelt al 10 jaar voor de club, maar heeft de onderhandelingen over een verlenging stopgezet. Volgens FC Tubantia zou FC Twente interesse hebben om de speler transfervrij over te nemen.

Eigenlijk een vreemde gewaarwording. Vooral omdat Hoedt enkele weken geleden nog heeft aangegeven erg graag zijn contract te willen verlengen. Volgens technisch directeur Stewart heeft AZ hem ook meerdere aanbiedingen gedaan, maar dus niet naar tevredenheid van Hoedt. Bron foto: Soccernews.nl

23 Comments

 1. Gerrit Vooijs

  23 december 2014 at 10:40

  Nou fc Twente kan ik beter verteren…….
  Maar Overmars zal nog wel aankloppen voor dit buitenkansje.
  Hoedt heeft door deze manoeuvre een sterke financiele onderhandelingspositie. Hij krijgt dadelijk een smak geld als tekengeld en heeft op zijn leeftijd al een mooi groot huis netto verdiend…….

  Jammer voor AZ.

  • oma

   23 december 2014 at 15:00

   ik vraag mijn af hoe ze erbij komen dat hij naar Ajax zou gaan.
   of met Ajax gelinkt wordt.
   die hebben Mick van der Hoorn klaar staan voor die plek.

   vanmorgen las ik nog op een site dat hij in gesprek was met P.S.V.
   Twente is geen stap omhoog,dan kan hij beter nog twee jaar bij AZ blijven.

 2. Geert

  23 december 2014 at 10:53

  Waarom kan je Twente beter verteren? Ik juist niet namelijk. Twente is geen stap omhoog, dat is sportief gezien vergelijkbaar als AZ. Ajax of PSV zou een stap omhoog zijn, dus die overstap zou ik begrijpen. Maar Twente? Is het dan alleen financieel? Of doet AZ (lees Stewart) iets anders fout?

 3. Jeroen

  23 december 2014 at 11:22

  Ik kan helemaal geen enkele andere club verteren. Het is gewoon belachelijk hoe hij ons aan het lijntje heeft gehouden. Iedereen weet dat hij geen basisplaats zou hebben gekregen als hij direct had laten weten niet te willen bijtekenen. Hij heeft dus maanden AZ aan het lijntje gehouden totdat er “betere” clubs kwamen. Laat hem maar mooi oprotten!

 4. AZer

  23 december 2014 at 11:23

  Doei Hoedt! Laffe vent, niemand is groter dan AZ! De club die je groot gebracht heeft zo laten stikken?! Misselijk ventje! en hoop dat je nergens zo zal slagen als dat je bij AZ deed.

 5. remco

  23 december 2014 at 12:06

  nou kan je wel zien dat zijn iq niet boven de 75 komt veel plezier bij schreuder zijn watjes tactiek en bij de grootse koopclub van nederland

  echt teken dan gewoon bij schreuder heeft nog niemand beter gemaakt kijk naar mokthar mokotjo borven (al weet ik niet hoe slecht hij eerder was)
  je wordt niet beter er zit geen opbouw in die club alleen maar kopen kopen kopen.

  • remco

   23 december 2014 at 12:06

   echt teken dan gewoon bij az moest het zijn

 6. Jelle

  23 december 2014 at 14:35

  Van anholt halen dan maar
  Saymak halen op middenveld halen zeer goede speler voordat die Duitsers hem nemen (Twente)

 7. john f.

  23 december 2014 at 14:49

  Net op het moment dat je als club kunt gaan oogsten met een speler, die je jarenlang hebt opgeleid, pakt hij zijn biezen. Een bittere pil voor AZ en nogal a-sociaal van de heer Hoedt.

 8. Harry

  23 december 2014 at 15:04

  Die hoedt kan beter vertrekken naar NAC.Hij past wel bij die ratten de flapdrol

 9. harm

  23 december 2014 at 17:20

  Heeft die een basisplaats , gaat die weg om ergens anders zittend meer geld te verdienen?

 10. kaazie1987

  23 december 2014 at 17:25

  hahaha jelle, even voor de duidelijkheid az zal eerst flink moeten verkopen willen ze wat gaan kopen. begin van het seizoen stonden we al dik 3 miljoen in de min, en aangezien de supporters en sponsers ook bij ons redelijk aan het weglopen zijn zal dat bedrag aan het eind van het seizoen aardig opgelopen zijn met als gevolg dat er niks gehaald kan worden en aangezien ze dit jaar weer geen europees voetbal spelen en waarschijnlijk volgend seizoen ook niet, zal er waarschijnlijk bij ons straks b spelers van man united of Chelsea te zien zijn. met als gevolg dat ajax psv ver weg lopen bij de rest. maar gelukkig doet onze jeugd het fantastisch het moet gezegd worden maar echt grote talenten hebben we helaas niet tenminste als je piet visser mag geloven die had laatst een stuk in de vi over onze jeugd. met een beetje geluk verkoop je gudelj aan het eind van het seizoen voor 10 miljoen maar dat zie ik niet gebeuren, dat zal hoogstens 8 miljoen zijn. voor de rest hebben we geen spelers die hoge bedragen gaan opleveren helaas.mischien gouweleeuw maar verdedigers leveren nooit veel op, en daarbij komt ook nog is dat er best wel wat spelers weggaan met aflopend contract en daar zulllen toch weer spelers voor gehaald moeten worden, ik zie het allemaal somber in

 11. Brandon

  23 december 2014 at 19:29

  Dit geeft aan dat de directie met aan t (leeg)hoofd Earnie Stewart totaal geen verstand hebben van voetballers met talent. Wanneer je zo dom bent om niet te verlengen en een goed salaris te bieden lopen dit soort spelers dus voor niets de deur uit. Dit kost dus miljoenen plus de kosten die ze in 10 jaar gemaakt hebben. Mismanagement van de bovenste plank. Dit doet niets ter zake dat hij niet bij wilde tekenen als het aanbod goed genoeg was geweest had hij gewoon bijgetekend. Een spreekwoord luidt 1o voor een dubbeltje op de 1e rang zitten 2o de deksel op je neus krijgen.

  • iPjotr

   23 december 2014 at 20:18

   Wat een onzin !
   Hoedt heeft maar een doel.
   Zich verrijken en transfervrij veel tekengelden op strijken.
   Elk bod van AZ zal hij naast zich neergelegd hebben.

  • Gerrit Vooijs

   23 december 2014 at 22:00

   Het was allemaal niet zo makkelijk……..

   Tot dit seizoen had AZ Europees voetbal + plaatsing bij de eerste 5 als doelstelling ondanks het beperkte budget.
   De coaches Verbeek en Advocaat waren bezig met dat resultaat en gingen geen risico’s lopen door het eventueel opleiden en inpassen van de jeugd.
   Dus werden er spelers gehaald die zich al bewezen hadden ipv inpassen van talentvolle jeugd.

   Het management, de RvC, Gerbrands, Nelissen en Stewart, richtte zich ook al die jaren op het direct presteren en niet op de opbouw.
   Afgelopen zomer kwam dan na 2 moeilijke seizoenen, matig voetbal, dalende toeschouwersaantallen en dalende sponsorinkomsten de onvermijdelijke ommekeer: AZ ging noodgedwongen inzetten op de jeugd.

   Advocaat de resultaat trainer voelde zich hiervoor niet geroepen en vertrok.
   Toon Gerbrands kon ook niet leven met deze stap terug en vertrok ook.
   Zijn opvolger kon pas per 1 oktober zijn functie overnemen…….
   Van Basten kwam met een rugzak en accepteerde tegen beter weten in zijn nieuwe functie als opbouwtrainer.
   Alex Pastoor werd zijn assistent die over 2 jaar het stokje zou overnemen.
   Het liep allemaal anders……….

   Stewart stond er plotseling alleen voor.
   Er was de koerswijziging die hij moest gaan uitleggen aan de trouwe sponsors ipv Gerbrands.
   Er waren de jeugdspelers die mogelijk een verbeterd contract aangeboden moest worden terwijl zij jaren waren genegeerd door de technische staf.
   Welke spelers moest een verlieslijdende club een nieuw contract geven? Op basis waarvan ?

   Stewart kreeg er de tijd niet voor want door zijn dubbelfunctie werd hij geconfronteerd met een nooit eerder vertoonde soap met als gevolg dat hij dagelijks zijn aandacht aan de media moest geven.
   Tijd die hij niet kon geven aan zijn eigen taak: het samenstellen van een volwaardige selectie.

   Nee, Stewart bleek een gewoon mens te zijn en hij ging aan zijn dubbelfunctie in roerige tijden ten onder.

   Vanaf de intrede van Eenhoorn keerde de rust weer en ging Stewart zich weer bezighouden met zijn taken.
   Helaas te laat want Hoedt had zijn besluit al genomen en negeerde het aangeboden contract.
   Dos Santos, heeft een verbeterd contract aangeboden gekregen, maar ook hier stagneert het.

   De RvC en dhr Nelissen hebben een flinke inschattingsfout gemaakt door toe te staan dat Gerbrands mocht vertrekken in een ombouw fase al voordat de nieuwe directeur binnen was.

   Maar na regen komt zonneschijn en zo ook bij AZ: John van den Brom kwam en met hem het voetbal en de resultaten.
   AZ heeft zijn opbouwtrainer en kan eindelijk beginnen te werken aan een nieuwe toekomst.

   En zo kwam het eind 2014 toch nog goed.

   • iPjotr

    24 december 2014 at 00:02

    Mooi samengevat Gerrit.
    Vooruit kijken en er komt veel moois aan uit de jeugdopleiding….. En daar zullen ook gastjes bij zitten die zich door n “zaakwaarnemer” gek laten maken voor n paar euroos.
    Na DS staan we weer als nuchtere NHers op de plaats waar we horen, en die blijvende echte AZers zullen onze steun hard nodig hebben!!!!

   • peejeetje

    27 december 2014 at 09:14

    Gerrit, het verhaal van een verlieslijdende club schijnt een boekhoudtruc te zijn. spelers zijn in de boeken dusdanig afgewaardeerd waardoor het lijkt dat AZ verlies heeft geleden. In werkelijkheid is dat dus niet het geval. AZ draait eigenlijk uitstekend.

 12. AZnu

  23 december 2014 at 23:18

  En nu maar proberen goed met de jeugdige talenten om te gaan. Toch denk ik dat tegenwoordig die zaakwaarnemertjes ( ik noem ze zo omdat het een vrij beroep is waar je geen enkelijke opleiding voor nodig is t
  Dus een opgeklooide crimineel kan dit werk doen)een dubieuze rol spelen. Vroeger had je dat gesodemieter niet en bleven spelers gewoon 4 tot 5 jaar. Bij AZ verdienen ze echt geen hongerloontje hoor. Het hangt er tegenwoordig sterk vanaf hoe stevig je als voetballer in je schoenen staat. Een aantal spelers loopt op zevenmijlslaarzen. De tijd moet leren of ze die weelde kunnen dragen. Hoedt neemt i.vm. zijn lengte ook nog reuzen stappen. En nu maar hopen dat hij de goede richting uitloopt. Maar als ik de berichten lees betwijfel ik of dat het geval is. Twente is geen topclub. Heeft geen fundament of jeugdopleiding. Bestaat uit bij elkaar gekochte spelers en vormt geen team. Wat moet je daar dan zoeken?

  • AZ4Altijd

   24 december 2014 at 00:57

   Ik hoop ook gewoon dat hij daar keihard flopt. Ik gun Hoedt helemaal niets. Als hij Niet in de winter vertrekt, dan meteen op de tribune zetten. Of zelfs een Stadionverbod. Misschien is dat stadionverbod wel beter. Zelfs niet meer laten spelen bij Jong.

   Maar ik vermoed ook dat hij dit ook wel te horen krijgen van het publiek , mocht hij wel opgesteld worden tot de zomer. Uitjouwen die gozer. Tergen. Arrogante HOND. Al is hond wellicht niet het juiste woord, want honden worden gezien als trouw. Nou dat is deze PAARDENLUL helemaal niet. Zijn opleiding heeft AZ een hoop geld gekost. En wat zien we ervoor terug? NIETS. Waar je normaal gesproken opleidingsvergoeding krijgt van de club die spelers van ons overneemt als ze nog geen prof contract hebben krijg je hier waarschijnlijk HELEMAAL NIETS, omdat zijn contract afloopt.

   Dus ik zeg. UITFLUITEN DEZE PAARDENLUL.

 13. timon

  24 december 2014 at 08:35

  De enigste die hier wat verstandigs zegt is Gerrit, alleen ben ik bang dat het niks meer wordt.
  Hoedt : al eerder gezegd hier : komt niet sympathiek over . Maar hij mag zelf helemaal weten hoe hij zijn loopbaan inricht! Wat nu : AZ dankbaar zijn voor opleiding?
  Het is geen liefdadigheidsinstelling! AZ zo leuk is! Hij heeft groot gelijk : volledig voor je zelf gaan in deze jungle!

 14. Knol

  24 december 2014 at 10:51

  PFFFF Twente laat me niet lachen de scouting daar probeert in de keuken te kijken bij de concurrentie, om daarna achterbaks toe te proberen te slaan.
  Zelf hebben ze nog nooit als eerst een speler gespot.
  En dan het belangrijkste kan Twente meer betalen dan AZ?
  Dat zou me heel erg verbazen volgens mij is het daar één grote financiële wanoorde.
  Dankzij die slijm bek van een Munsterman.
  Hoedt je hebt je ware karakter getoond en rot maar lekker op.
  Van mij part breek je op de eerste training allebei je poten

 15. Ruud

  24 december 2014 at 17:18

  Prachtig verwoord Gerrit! Als Alkmaarder heeft Hoedt niets te zoeken aan de rand van Nederland, maar AZ heeft als club blijkbaar te weinig binding voor dit soort jongens en is geld de enige drijfveer in deze wereld. Natuurlijk mag hij dat zelf uitmaken, maar Hoedt: “Jij bent absoluut geen goed voorbeeld voor alle jeugd na jou!”

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *