Hoedt stopt onderhandelingen met AZ

By
Updated: december 21, 2014

Wesley Hoedt gaf enkele weken geleden nog aan graag te blijven bij AZ, maar gisteren bracht de Alkmaarse club naar buiten dat de speler de onderhandelingen heeft gestaakt. Dit betekent dat hij vanaf de zomer transfervrij is.

De 20-jarige verdediger maakte dit seizoen zijn debuut en gaf aan graag te willen praten met AZ over het verlengen van zijn aflopende contract. De club deed hem al bijna een jaar geleden een nieuwe aanbieding, maar pas enkele weken geleden startte de daadwerkelijke onderhandelingen. Dit heeft niet geleid tot een positief effect.

32 Comments

 1. Jeroen

  21 december 2014 at 09:32

  Wat krijg ik toch een hekel aan voetbal! Dat opportunistische gelul van de meeste spelers. ‘Ja ik wil erg graag blijven’, ‘ja ik wacht op AZ dat ze mij een aanbieding doen’…. om vervolgens de onderhandelingen te stoppen. Hij zal vast een betere aanbieding hebben gekregen van een andere club. Ik ben hier ziek van!! Niet zozeer omdat het een fantastische speler is, maar meer vanwege dat leugenachtige gelul.

 2. urdal

  21 december 2014 at 09:39

  Niet meer opstellen en lekker wuytens weer laten spelen. Weer een met grootheidswaanzin. En gisteren was hij dramatisch., als een hoedtje van papier speelde hij. Hij moet maar eens goed in de spiegel kijken en moet trots zijn dat hij bij AZ mag spelen.

  • Jeroen

   21 december 2014 at 09:41

   Helemaal mee eens! Lekker terug naar Jong AZ sturen. Overigens denk ik dat ze hem deze winter al van de hand doen. Dan krijgen ze misschien nog 200.000 EUR voor hem…

   • NHN

    21 december 2014 at 13:58

    Precies,dat lijkt me het beste. Deze winterstop voor een prijsje wegdoen.
    Ik zou dan wel meteen hoog inzetten,gewoon om te zieken. En als er niemand hapt,terug nr de beloften. Laat Wuytens en Luckassen zich maar concentreren op die plaats die wegvalt.
    Esteban ook van de hand doen deze winter? Zit in feiten in hetzelfde schuitje.

 3. De echte supporter

  21 december 2014 at 10:06

  Misschien is het harder voor hem om hem alle volgende wedstrijden lekker op de bank laten zitten. Misschien beter niet meer met de a klasse mee te laten trainen. Gisteren tegen utrecht, zie ik toevallig tegen een kennis ” het lijkt wel of hij met zijn contract bezig is”. Totaal weg gespeeld wordt hij. Hij was een dweil op het veld. Verdedigend deed hij niets. Hij heeft heel hard mee geholpen aan het punt verlies.
  Weg doen idioot. Ik gun hem net zo’n vrije val als maher. Allemaal van die verwende jongetjes, die horen niet bij een club als AZ. Wuijtens erin en laat die zicht maar veder ontwikkelen. Hij heeft de tijd met wachten met onderhandelen voor het contract gebruikt om az op een dwalspoor te zetten en zichzelf in beeld te brengen bij andere club. Ga en misluk…….. Op z’n amsterdams de ballen en wegwezen

 4. AZnu

  21 december 2014 at 10:06

  Waarschijnlijk een aanbieding van AJAX gehad. Die kunnen wel wat versterking in het centrum gebruiken. Wel zuur hoor. Hoedt is een Alkmaarder en komt uit de eigen opleiding. Je vraagt je af hoe dit dan toch komt? Is de sfeer niet goed? Komt het door de het zaakwaarnemertje? Of is het opportunistich gedrag van Hoedt zelf. Hoe kan je iemend meer waarderen door het bieden van een basisplaats en het aanbieden van een verbeterd contract. Bij mij gaat dan ook het licht uit. Zo wordt het minder leuk.

  AZ was,op gisteren na, goed bezig. Dan verwacht je ook een constructieve houding van je basisspelers en dat je samen verder bouwt. Nu dus even niet mijn petje af voor Hoedt.

 5. oma

  21 december 2014 at 10:13

  waarom de schuld alleen bij Hoedt leggen?
  is de kale Amerikaan niet telui geweest met een nieuwe contract aan bieding.
  wou Hoedt in het beging van het seizoen al niet betekenen?

  ga het ook eens van de andere kant bekijken.
  ik had misschien het zelfde gedaan had ik hoedt geweest.
  nu krijt hij een mooie aanbieding van en andere club en gaat hij.

  • De echte supporter

   21 december 2014 at 15:42

   Oma ik ben het vaak met je eens, maar in dit geval schijnt het zo te zijn dat hoedt al een aanbieding van az op zak had, en dat geruime tijd, dus ik denk dat stewart het nu wel goed gedaan heeft, maat hoedt is gewoon achter onze rug weg gekocht, daar valt niets tegen te doen.

 6. kaazie1987

  21 december 2014 at 10:31

  man man man wat baal ik hier van zeg, alle spelers met een beetje mentaliteit die vertrekken aan het eind van het seizoen en de speler met ontzettend veel talent en een binding met de stad alkmaar wil zijn contract niet verlengen wat is er aan de hand met az. ben bang dat de club volgend seizoen helemaal in elkaar klapt. want veel geld is er ook niet. az geef hoedt een volwaardig contract hij verdient het wel terug

  • De echte supporter

   21 december 2014 at 15:43

   Kaazie1987 hoedt heeft maar één binding en dat is met zijn bankrekening

 7. chris

  21 december 2014 at 10:50

  Helemaal klaar mee! Wat denkt dat jochie nou? Voelt zich te goed voor ons AZ nooit meer opstellen die stijve hark. Wat idioot wedde dat hij naar de joden verkast. Kut jood

 8. AZnu

  21 december 2014 at 11:09

  Wel lastig om als AZ hofleverancier te zijn van de buren uit Amsterdam. Nog lastiger dat dit soort spelletjes niet in openheid worden gespeeld. Want iedereen kan nadenken. Hoedt straks weg…..en wie volgt nog…Het houdt niet op.
  AZ doet er goed zich te berraden over de toekomst want het is toch niet de bedoeling dat het de satelietclub van AJAX wordt. …net als Excelsior dat was voor Feijenoord. AZ zal in de toekomst toch beter tactisch moeten opereren

  Duidelijk is dat AZ met haar jeugdopleiding de Amsterdammers aan het overstijgen is. De jeugdopleiding van AJAX bestaat voornamelijk uit denen en ijslanders. Dan is het lekker weer eens topper uit de hollandse school op te pikken.

  Een idee is ook een flinkeopleidingsfee te eisen van de kopende partij. AZ is toch niet voor de kat zijn viool aan het opleiden. Werk aan winkel Ernie@co.

 9. AZ Alkmaar

  21 december 2014 at 11:57

  via de achterdeur eruit trappen. Niet meer opstellen die ondankbare hond.

 10. harm

  21 december 2014 at 12:05

  Kan die bij viergever op schoot gaan zitten.. Dan is wuytens wel een mindere verdediger maar voor hem heb ik meer respect, laat dan hij maar in basis staan, kan hoedt alvast wennen voor in de toekomst

  • De echte supporter

   21 december 2014 at 15:44

   Ik ben het met je eens. Ik heb voor het gedrag van wuijtens meer respect.

 11. kaazie1987

  21 december 2014 at 12:50

  zo jammer hebben we eindelijk een vrediger die alles heeft om een moderne topverdediger te worden snelheid kracht inzicht en een goede inspeelpass en hij kan nog verdedigen ook, gaat hij na 1 seizoen alweer weg. volgens het 020 forum gaat hij inderdaad naar hun. dat zou echt dieptriest zijn. of ze moeten de seizoenscard prijzen naar beneden halen anders zal ik helaas na 14 jaar trouwe supporter te zijn geweest helaas volgend jaar mijn lidmaatschap niet verlengen. omdat ik langzaam aan zie dat de club naar de klote gaat. wie gaat er nou naar een thuiswedstrijd om counter voetbal te gaan kijken. een club met de 5e begroting van nederland het is toch te gek voor worden, en dit is het 3e seizoen alweer dat het zo gaat

 12. Martijn

  21 december 2014 at 14:08

  Bjelica in de winterstop erbij halen?

 13. Vak J

  21 december 2014 at 14:17

  Hoedt heeft waarschijnlijk al interesse van andere clubs anders kan ik mij dit gedrag niet voorstellen. Ik ben het niet met je eens Oma, Stewart wil wel weten hoe hij zich ontwikkeld in het 1e van AZ. Op gisteravond en woensdagavond na heeft hij het goed gedaan dus bijtekenen of niet

 14. iPjotr

  21 december 2014 at 14:36

  Ik weet niet of Ernie hier schuld aan heeft.
  Hij heeft te maken met een dalend budget en kan geen filmsterrensalaris aan die jonkies bieden.
  En als dat joch nu al kapsones heeft laat hem lekker gaan….. En niet te vergeten zijn makelaar, die zich vet wil laten verrijken. OPZOUTEN, strik erom en laten branden in de hel. (Net als topster viergever)

 15. iPjotr

  21 december 2014 at 14:37

  Marcellis kan ook in t midden…..en misschien wel betaalbaar. 🙂

  • NHN

   21 december 2014 at 15:22

   Tsja, wie weet…Hij wil zelf ook graag naar het centrum,ik weet wel daar heeft hij al jaren niet meer gespeeld. Maar wachten wat de winterstop brengt.

  • 1AZ1

   21 december 2014 at 17:08

   Goed idee!

   Marcellis en Bjelica contracteren.

 16. AZ4Altijd

  21 december 2014 at 14:37

  Niet eens meer opstellen in Jong. Lekker laten verpieteren.
  Ja buiten gister om speelt hij erg sterk. Maar als meneer al denkt na paar wedstrijdjes dat hij THE MAN is, en dan eventueel ook nog eens naar die GRAFBAK 50KM zuidelijk van ons gaat, dan hoop ik dat zijn verdere carriere kapot gaat. Dat hij op de bank beland. Daar in het tweede. Hoeveel spelers van AZ die naar 020 gegaan zijn, zijn nu ECHT geslaagd in die Graftombe? Laten we de laatste 14 jaar nemen. Volgens mij maar stuk of 2 die enigsinds succes hebben gehad. De rest allemaal mislukt en zijn op zijspoort terecht gekomen. Ik snap dat je hogerop wilt als speler. Zeker als je zo jong bent.
  Maar uit dankbaarheid voor het vertrouwen vanuit de club en je opleiding zou het wel zo aardig zijn om minstens 2 jaar te blijven in het eerste. Dan ontwikkeld hij goed, want krijgt hier de mogelijkheid om in de basis te staan. Na twee jaar is hij veel sterker geworden. Dan eventueel naar Engelse club. Want dat past echt goed bij hem. Maar nee hij gaat liever bij FC Tikkie Breed, Tikkie terug. Ik vond altijd al dat hij een Arrogante Paardenlul is. Nou dat is bij deze dan ook even bevestigd.

  Hoedt , ik hoop dat je lekker lang geblesseerd raakt en dat je carriere snel voorbij is. Wellicht dan verder gaand bij Achilles ofzo.

 17. Evert

  21 december 2014 at 14:58

  Geeft je wel te denken? Hadden Verbeek en Advokaat dan toch gelijk? Dat zij met een jochie met zo’n houding niets kunnen? By the way, je kan nooit alle talenten in huis houden, voorzover ik weet hebben we er genoeg. Ben blij even een tijdje geen AZ, als fan zit je toch echt in een achtbaan en niet wetende waar het na toe gaat, dat is de prijs als je alleen met jong spul wilt werken. Ikzelf denk nog steeds dat we een verkeert beleid hebben, daarnaast een heel slechte scoutinggroep!!! Ze kunnen de hele wereld rond maar komen niet verder dan Scandinavië, ach ik heb ook geen zin meer om er over te schrijven, het is net als de politiek daar word je ook in de maling genomen en ligt de waarheid altijd anders, welterusten iedereen en fijne dagen toegewenst!!!

 18. harm

  21 december 2014 at 22:47

  Als ik http://www.noordhollandsdagblad.nl/sport/az/article27265120.ece/Wesley-Hoedt-AZ-gratis-op-weg-naar-andere-club_ lees heeft Stewart wel z’n best gedaan maar is Hoedt eigenwijs en op geldjacht

 19. Jay

  22 december 2014 at 09:59

  Puur korte termijn denken van Hoedt. Nu meteen voor meer geld en een grotere club kiezen, zal in de toekomst minder opleveren. Grote kans dat hij het niveau niet aankan en op de bank beland.

  Maargoed, we zullen nooit weten wat er precies tijdens de onderhandelingen is gebeurd. Eerst wilde hij wel blijven en nu inene niet meer? Is dat puur een geld kwestie of is het vertrouwen weg?

 20. paddyk

  22 december 2014 at 11:24

  Geef Marcellis een contract……
  Ervaring en een drive om te winnen.

 21. kaazie1987

  22 december 2014 at 14:10

  hij schijnt niet met ajax maar met psv te hebben gesproken volgens psv forum, ik zou hem geen ongelijk geven als hij daar heen gaat, die bruma staat best wel onder druk daar en rekik staat in de belangstelling van verschillende clubs en is eigendom van city. maar bij psv moet je wel presteren en bij een paar fouten lig je der daar uit, als ik hem was zou ik nog 2 jaar bij ons leren en dan de stap maken maar goed ik denk dat het hem om het geld gaat

  • AZ Alkmaar

   22 december 2014 at 16:10

   @Kaazie1987
   Als dat zo is is het zeer respectloos van zowel Hoedt/zijn zaakwaarnemer en oud werknemer Marcel Brands. 8 jaar stank voor dank

   Ze zeggen weleens zonder respect geen voetbal…

  • Jeroen

   22 december 2014 at 19:23

   Hi Kaazie1987, waar heb je dat precies gelezen?

 22. AZ4Altijd

  22 december 2014 at 18:56

  Als hij nu al voor het geld wilt gaan en dat belangrijker vindt dan een basisplaats, dan bewijst dat eens temeer dat het joch een IQ heeft van rond de 65. Veel meer kan het niet zijn. Je moet in stappen denken. Waar wil ik staan over een jaar. 2 jaar , 5 jaar. En zo maak je een planning voor de komende 15 jaar. Die gast heeft geen plan. Ja enige plan is poen. Maar hij zal er snel achter komen dat hij hiermee zijn carriere vergooit. Om vervolgens weer bij AZ met hangende pootjes te smeken om weer terug te komen. Nou ik vermoed dat hij met andere mogelijke NL club uitgejouwd gaat worden van heb ik jou daar. EN TERECHT. Zulke laffe honden / misbaksels verdien niet anders dan slechts.

 23. Mozes

  22 december 2014 at 20:38

  Poen zal best meespelen maar ik denk dat het meer met vertrouwen te maken heeft.

  Als je een beetje de jeugd volgt zag je al dat Hoedt en Haye vorig jaar al veel meer minuten hadden moeten maken. Het bestuur zag niks in de jeugd en de coach zetten ze halverwege het seizoen massaal terug naar het 2e.

  Visie moet komen van het bestuur en niet van trainers. Het is dat Stewart massaal de hoon over zich kreeg en daar zijn genoeg post aan besteed. Toen pas werd er naar de jeugd gegrepen om de aandacht te verplaatsen.

  Zo van kijk supporters….wij luisteren naar jullie.

  Kijk maar terug hoevaak Stewart heeft aangegeven dat de supporters vooral om de jeugd vroeg.

  Stewart heeft al heel vaak problemen gehad met contracten. Jongens die uit contracten liepen en paar maanden daarvoor pas verlenging aangeboden krijgen.

  Dos Santos die op diverse AZ sites al werd gezien als groot talent loopt ook uit zijn contract.

  Stewart mag echt zsm oprotten die druiloor en dat geldt natuurlijk ook voor Hoedt. Beide zijn druiloren maar Stewart is een volwassen directeur die keer op Kerr op ze bek gaat en wij blijven maar kijken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *