‘NAC meldt zich bij Marcellis’

By
Updated: december 20, 2014

Dirk Marcellis, na anderhalf jaar blessureleed weer inzetbaar, wordt in verband gebracht met een transfer naar laagvlieger NAC Breda. Volgens Voetbal International zijn beide partijen nu in gesprek met elkaar.

Doordat de 26-jarige verdediger op amateurbasis bij AZ speelt, kan hij zonder problemen een directe overstap maken naar NAC. Bron foto: Soccernews.nl

8 Comments

 1. AZ4Altijd

  20 december 2014 at 18:05

  Dit vind ik wel een vernedering voor Marcellis. Zo zit je bij PSV. Oranje zelfs gespeeld. Dan naar AZ om vervolgens naar zo een zielige club als NAC te gaan. Hij verdient beter. En zo goed bezet is de RB positie nu ook weer niet. Ik zeg. 2 jaar verlengen. Daarna is hij 28/29, dan eventueel als het goed ging naar Griekenland oid om goed zakken te vullen.

 2. Jeroen

  20 december 2014 at 19:17

  Misschien wel de juiste stap voor Marcellis. Bij AZ zal hij echt geen 15 wedstrijden kunnen spelen dit seizoen. Mattias is de rechtsback en alleen bij een schorsing of blessure zou Marcellis in aanmerking komen. Misschien dan toch beter voor AZ om te zoeken naar een jong talent die achter Mattias kan groeien.

  • Gerrit Vooijs

   20 december 2014 at 19:57

   Eens. Achter Mattias hebben we nog Luckassen voor de grote uitwedstrijden, Ajax, PSV, Feyenoord, wanneer er echt verdedigd moet worden.
   En natuurlijk wanneer Mattias geschorst is want hij pakt nog teveel gele kaarten.

 3. NHN

  21 december 2014 at 11:47

  Erg jammer dat Marcellis (waarschijnlijk) weggaat. Hij gaf bij de NPO al aan dat hij zich wilde concentreren op een plaats centraal i/d verdediging. Die is er bij AZ sowieso niet.
  Maar zo ben je dus wel de beste optie als rechtsback ook kwijt.
  Op die positie heeft AZ alleen die Zweedse kluns. Hopenlijk gaan ze bij AZ eens inzien dat er een keer een echte rechtsback moet komen.
  Zowel Luckassen en Anderson zijn ook geen echte rechtsbacks. Hopenlijk zijn ze nog te kneden. Het lijkt me dat er nog genoeg te doen is in de winterstop.

 4. AZ Alkmaar

  21 december 2014 at 11:58

  tekenen voor 1 jaar, cmon AZ!!!

 5. Gerrit Vooijs

  21 december 2014 at 21:54

  Nu Hoedt zijn laatste wedstrijd voor AZ gespeeld heeft komt de situatie voor Marcellis in een ander perspectief te staan. Luckassen moet samen met Wuytens maar gaan uitvechten wie de beste is.
  Marcellis is een matige kopper dus daarom in het centrum ongeschikt.
  Een centrum verdediger moet tegen een Duplan, De Jong, Kazim Kazim, Kramer, De Leeuw, Boymans, Castaignos en Depay overeind kunnen blijven.
  Dat redt Marcellis in de lucht niet omdat hij te klein is en niet over grote sprongkracht beschikt zoals bv De Leeuw die wel heeft.

  Vraag os natuurlijk of Marcellis de strijd met Mattias aandurft ?

 6. Maarten2802

  22 december 2014 at 09:45

  AZ zal een nieuwe centrumverdediger moeten aanschaffen.

  • Gerrit Vooijs

   22 december 2014 at 13:45

   Nee, die moet AZ uit de eigen jeugd halen. Ik vind dat een club in staat moet zijn om zelf een verdediger of middenvelder op te leiden.
   Aanvallers is moeilijker omdat je daarvoor het aangeboren talent moet hebben om echt iets extra’s aan een team te kunnen toevoegen.
   Dat geldt ook voor keepers. Het zijn pure individualisten. Je kunt er aan slijpen maar van glazen kristal maak je geen diamant. Die moet je ophalen bij top of hoofdklasse amateurs.

   AZ moet alleen nog kopen als het echt iets toevoegt.
   Goede aankopen zijn Berghuis, Gudelj, Gouweleeuw en Aron Johannsson. Tankovic is een belofte en verdient het voordeel van de twijfel.

   AZ moet eigenlijk net als onze buren goed kijken naar de jeugd van de top 6-7 van Nederland.
   Daar kun je voor een appel en een ei, een paar ton, goede spelers a la Hoedt ophalen.

   Maar ja onze scoutingsstaf moet daar wel de kwaliteit voor hebben.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *