Tankovic: ‘Deze goals had ik nodig’

By
Updated: december 17, 2014

Tankovic was de grote man aan de kant van AZ. Met twee doelpunten schoot hij hoogstpersoonlijk AZ naar de volgende ronde van de KNVB-beker. Volgens de Zweedse spits had hij deze goals ook hard nodig en heeft hij zijn zelfvertrouwen herwonnen.

‘We hebben vandaag niet goed gespeeld. Het was allemaal een beetje sluppy. Het leek of we te relaxed waren en ons aanpasten aan het lage tempo van NEC. Dat hoort niet bij ons, want wij houden van snel voetbal. Toch hebben we deze overwinning verdiend, dat lijkt me duidelijk.’

Na ruim een half uur schoot Tankovic via onderkant van de lat zijn club op voorsprong. ‘A nice goal. Ik kreeg een mooie bal van Berghuis. Hij zag me gaan en het enige dat ik nog hoefde te doen was ‘m in het net schieten. De keeper heeft de bal niet gezien, denk ik.’

Dat doelpunt was goed voor zijn zelfvertrouwen, die hij na de wedstrijd tegen Feyenoord even kwijt was. ‘Zondag miste ik tegen Feyenoord twee grote kansen. Daar had ik het na afloop moeilijk mee. Dus toen we nu een penalty kregen, vroeg ik aan Gudelj of ik ‘m mocht nemen. Dat vond hij goed, een mooi en professioneel gebaar van hem.’ Bron foto: Soccernews.nl

5 Comments

 1. harm

  17 december 2014 at 22:47

  Nu nog effe voor maximale resultaat gaan tegen Utrecht, en met goed gevoel de winterstop in gaan!

 2. 1AZ1

  17 december 2014 at 23:26

  Ik vond het vandaag alles behalve goed, maar die wedstrijden heb je er ook tussen zitten. Nu vol aan de bak tegen Utrecht en iedereen in Alkmaar en omstreken heeft een leuke kerst! Brom, v Basten en Haar zet ze alvast scherp want ik heb de wedstrijd van Utrecht tegen Ajax gezien en ze zijn goed bezig en al hadden ze de kansen afgemaakt die ze kregen hadden ze gewonnen.

  Cmon you boys!

 3. harm

  17 december 2014 at 23:26

  en als aanvulling, die 1e goal is echt geweldig geplaatst

 4. NHN

  18 december 2014 at 00:17

  Hopenlijk wordt hij nu wat trefzekerder, onze Tankovic. Het was een knappe goal, die 1-0, dat zeker. Maar het was dan ook wel meteen het hoogtepunt van deze wedstrijd. De reden dat die penalty werd gegeven was een giller.
  Maar goed, het doelpunt telt.
  Mattias weer lekker bezig, kan nog geen Jupiler-linkerspits aan. Tijd voor Marcellis.
  Maar ach, bekerwedstrijden zijn nu eenmaal wat anders dan de competitie. NEC verdiende een pluim vindt ik. Gauw vergeten deze pot. AZ zit in de kwartfinales, en dat is het belangrijkst.
  Feyenoord heeft verloren van PSV, lijkt me gunstig. Nu Utrecht zonder punten naar huis sturen.

 5. harm

  18 december 2014 at 10:30

  M. johansson ging liggen nadat hij heel iets werd aangeraakt na een 1-2 met de andere johansson. dus die penal kwam gewoon goed uit

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *