Ortiz niet, Dos Santos wel tegen NEC

By
Updated: december 16, 2014

AZ-trainer John van den Brom neemt geen risico met de enkel van middenvelder Celso Ortiz. Daarom speelt Ortiz niet mee woensdagavond in het bekerduel tegen NEC.

“Voor Ortiz geldt dat je af moet wegen wat voor risico je neemt. We gaan het niet doen, al had hij hier naar toegewerkt. Hij trainde overigens wel gewoon mee”, aldus Van den Brom dinsdag na de training.

De kuitblessure van Dabney dos Santos blijkt mee te vallen. Hij is gewoon inzetbaar.

Zondag in De Kuip speelden zowel Marcellis als Berghuis een kwart wedstrijd. Beiden zijn lang geblesseerd geweest, maar ze zijn in staat om woensdag negentig minuten te spelen tegen NEC. “Maar op de backpositie speelt Mattias Johansson en niet Dirk (Marcellis, red.). Mattias heeft het goed gedaan. Hij komt terug van een schorsing en is heel erg fit”, aldus de coach van AZ.

Van den Brom waarschuwt voor de kracht van NEC: “Zij hebben meer eredivisie-ervaring dan wij. Dat komt ook omdat wij een jonge ploeg hebben. Maar zij horen echt thuis in de hoogste klasse. Bron: TRV N-H

11 Comments

 1. 1AZ1

  16 december 2014 at 15:21

  Elm deed het prima in de kuip.

 2. harm

  16 december 2014 at 16:19

  Kracht van nec kan allemaal wel, maar we mogen ook vast wel goed resultaat verwachten lijkt me. En ja Elm viel niets tegen zondag.

  Wat denken jullie op welke plek Berghuis gaat spelen als hij weer helemaal inzetbaar is?

 3. kaazie1987

  16 december 2014 at 17:25

  ik denk dat Berghuis erin komt voor haye. met alle respect het is een fantastisch talent maar hij wordt tot nu toe alle wedstrijden na 70 minuten gewisseld, dus hij zal eerst ff wat sterker moeten worden. en daarbij denk ik dat haye de minste van het stel voorin is. alleen haye stond links en Berghuis wil liever vanaf rechts dus dat zal lastig worden. aan de andere kant Berghuis heeft zelf al aangegeven dat hij het liefst op 10 wil spelen en die 2 keer dat hij der in kwam kwam hij erin voor dos santos, dus ik ben bang da brommetje dos antos der uit haalt

 4. kaazie1987

  16 december 2014 at 17:31

  aan de andere kant elke jonge voetballer van 17 18 jaar krijgt een terugslag depay bakkali en maher in het begin kregen allen een terugslag zelfs sneijder in zijn 020 periode kreeg een terugslag. dus dos santos zal die ook krijgen dus ik denk dat het beter is als je dos santos eerst nu ff een tijdje bij jong az moet stallen en mocht er een blesure komen kan je hem weer oproepen, als zal dat lastig gaan als henriksen weer beter is. dus dat zal een puzel voor brommetje worden

  • AZ4Altijd

   16 december 2014 at 23:29

   Nee Zo lang mogelijk Dabney mee laten spelen bij het eerste. Daar wordt zo een jongen veel beter van dan zo een niets zeggende competitie als waar Jong AZ in speelt. Je moet ze niet meteen aan de kant schuiven. Ja hij zal een terugval krijgen. Dat gebeurt met elke speler, maar zolang dat niet is moet je hem blijven inzetten. Het is ook slecht voor vertrouwen als je zo een jongen weer degradeert naar het tweede.

 5. Timon

  16 december 2014 at 20:02

  Van Haye afblijven! Altijd erin! Grootste talent, Berghuis en Dos Santos vechtenhet maar uit. Net als Henriksen en Gudelj.

 6. Joost

  17 december 2014 at 17:01

  Weet iemand of de wedstrijd ergens wordt uitgezonden op tv? Ik kan er zelf niets over vinden!

 7. remco

  17 december 2014 at 17:05

  nee blijkbaar doet fox sports maar 1 wedstrijd per tijd van de knvb beker

 8. kaazie1987

  17 december 2014 at 18:36

  nee az wordt niet uitgezonden, wel in de samenvatting om 11 uur. maar mijn gevoel zegt dat az er uit vliegt en ik zit er niet vaak naast. nec heeft gewoon een heel goed elftal met veel eredivisieervaring en een heel groot talent jahanbaksh ik denk ook dat hij het verschil gaat maken vanavond, ik hoop dat ik er naast zit want ik wil heeeel graag weer naar die kuip!!

 9. Jeroen

  17 december 2014 at 19:30

  Helaas zend Fox de wedstrijd niet uit 🙁 Dan om 23:00 even de samenvatting kijken. Ga straks wel PSV tegen Feyenoord kijken 😉

 10. Jeroen

  17 december 2014 at 19:35

  Hoppa Tankovic scoort de 1-0 in de 33ste minuut!!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *