Olympiakos gehavend richting Alkmaar

By
Updated: november 23, 2009

Olympiakos neemt het dinsdagavond in Alkmaar op tegen AZ. Het Champions League-duel heeft als inzet de tweede plek in Groep H van het toernooi.

De Griekse club kampt aan de vooravond van het duel met een klein legertje aan blessures. De nood is zelfs zo hoog dat trainer Zico, zelf een gevreesde spits, er even aan gedacht heeft zélf de schoenen onder te binden. “Al mijn doelpuntenmakers zijn geblesseerd. Matt Derbyshire, Luciano Galletti, Diogo en Jaouad Zairi maken deel uit van in totaal negen basisspelers die in de lappenmand zitten”, aldus de coach.

Tegen AZ hoopt Zico over een deel van de geblesseerden weer te kunnen beschikken. “Dat is mijn ideaalbeeld. Zonder een beroep te moeten doen op de spelers van het tweede team drie punten pakken tegen AZ en dan genieten van het thuisduel met Arsenal. Wij spelen dinsdag in Alkmaar, terwijl Standard Luik naar Londen gaat. Zelfs als we geen positief resultaat boeken hebben we nog alle kans.”

Olympiakos is de huidige nummer twee uit Groep H. De club staat met zes punten uit vier duels vier punten achter op koploper Arsenal. Standard is de nummer drie, nog voor AZ dat laatste staat met twee punten uit vier wedstrijden. Bron: Voetbalprimeur.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *