Voetbalgevecht tussen Feyenoord en AZ eindigt in 2-2

By
Updated: december 14, 2014

Op voorhand zou je hebben getekend voor een gelijkspel in De Kuip, maar uiteindelijk heeft AZ zich toch te kort gedaan. Tot de 93ste minuut stond AZ op voorsprong, en had het zelfs nog kans om deze te vergroten, maar helaas maakte Clasie alsnog de gelijkmaker.

De thuisploeg domineerde nog wel voor rust, maar het was AZ die veel efficiënter omging met de kansen. Eerst wist Hoedt met een rake kopbal de score te openen, en daarna vergrootte Tankovic nog de marge. Feyenoord ging nog feller spelen maar kwam niet tot veel uitgesproken kansen. Alleen Toornstra raakte met wat geluk de paal vlak voor rust.

Na rust verloor AZ wat meer grip op de wedstrijd. Kazim-Richards verkleinde de marge van AZ. De bal leek houdbaar voor Esteban, maar hij greep mis. Tankovic had nog twee enorme kansen om het duel op slot te gooien, maar helaas was het Feyenoord die in de 93ste minuut de gelijkmaker inschoot.

27 Comments

 1. Gerrit Vooijs

  14 december 2014 at 19:19

  Trots op de totale teamprestatie. Gevochten als leeuwen en toen het nodig was ook de spierballen laten zien. Dit soort wedstrijden vormen een speler.
  Dos Santos pas 18 jaar maar wat een speler ! Op die leeftijd zo spelen in een bomvolle Kuip is top.

  AZ 7 duels op rij ongeslagen 🙂

  • Ruud

   14 december 2014 at 23:45

   Zeker Gerrit en als Tankovic echt die killer was geweest dan stonden we op 3 in de lijst!

 2. AZ4Altijd

  14 december 2014 at 19:21

  Sonde. Maar keihard gevochten. En paar mooie counters. Die overigens echt afgemaakt moesten worden. Complimenten ook aan Vermeer. Hij deed gewoon dat wat hij moest doen.

  Mooie goal Tank. Die dus graag ook die andere twee mogelijkheden mocht benutten.

  Dabney weeeeeer super. Haye deed het goed. Verdediging ook.
  Marcellis deed die paar dingen die hij deed goed.

  Elm was niet in middelpunt, maar deed paar goede dingen.
  Voetbal speel je niet alleen met de bal.

  Hoedt en Gouweleeuw ook prima. Poulsen ook.Luckassen ook prima.

  Maar toen kwam Haps erin. Ook weer paar kleine tricks. Mannetje met lef. Hou ik van.

  Maar zuur is het dat je hier met ”slechts” 1 punt van het veld gaat na 0-2 voor te hebben gestaan in de Kuip.

 3. Brandon

  14 december 2014 at 19:39

  Jammer dat we vandaag weer geen keeper hadden .De 1e is een terugspeelbal uit een onmogelijke hoek gescoord en bij de 2e duikt hij er weer overheen. Jammer dat Tankovic 2 opgelegde kansen mist anders was het vandaag 2-4 geweest. Wat Gerrit zegt klopt helemaal e totale teamprestatie was top alleen met een keeper hadden we gewonnen.

  • Gerrit Vooijs

   14 december 2014 at 22:58

   Brando, die eerste was door de benen van Hoedt, loepzuiver en hard in de verre hoek. Niet onhoudbaar maar zeker geen blunder
   De 2e staat er een mêlee aan spelers voor zijn neus, wordt de bal half weggewerkt en vergeet Berghuis het Clasie moeilijk te maken.
   Clasie drukt vervolgens hard af over de grond en ziet Esteban die bal van 8 meter laat komen.
   Alweer met wat geluk niet onhoudbaar maar opnieuw was de moeilijkheidsgraad hoog.

   Ga zelf eens op het doel staan met vlak voor je een bomvolle 5m zone en probeer dan nog eens op zo’n rebound te reageren. Wordt dus echt veel tevgemakkelijk over gedacht. Die goal komt voor 30 % op naam van Berghuis omdat hij Clasie de kans en vooral de tijd geeft goed te schieten.

   • Brandon

    15 december 2014 at 00:28

    Gerrit hij staat verkeerd opgesteld. Je mag die drol verdedigen vind ik prima maar kijk t maar na die bal wordt 6 a 7 meter vanaf de achterlijn geschoten en hij staat 1 meter voor de 1e paal en misschien zelfs wel naast zijn doel die bal is wanneer hij 1 meter naar rechts en naar voren staat, waar hij hoort te staan, een rollertje die hij zo op kan pakken. Doordat hij verkeerd staat reageer jij zo. Di tweede is ook houdbaar alleen voor het kaliber Esteban niet dat dit minder op zijn conto komt ga ik dan ook in mee.

    • Ruud

     15 december 2014 at 07:33

     Brandon, ik denk dat we wat overgevoelig reageren op deze keeper. Hij deed erg zijn best maar heeft geen Europese stijl van keepen met dat gestomp. Daar heett een groot aantal fans moeite mee. Wat mij weer beviel is dat hij Kazim aanpakte omdat Hoedt het aflegde in woorden tegen die rare spits van Feijenoord. Dat is ook Esteban. We moeten niet vergeten dat er behoorlijk wat druk op de goal stond. Zeker in de eerste helft. Dat heeft hij uitstekend gedaan. In stijl kan het inderdaad anders, maar toch…

     • Brandon

      15 december 2014 at 09:29

      Ruud ik kijk naar de prestatie van het elftal een die was gisteren TOP. Maar wat mij maar blijft steken is die grote blunders van die Esteban die ons telkens weer punten kosten. Dit zijn er weer TWEE. Het is een keeper die moet presteren op eredivisieniveau en jammer voor ons allemaal dat heeft hij niet. Af en toe een goede of uitstekende wedstrijd en daarna weer blunders helpt ons niet naar het niveau waar dit fantastisch presterende jonge AZ team hoort te staan namelijk op plaats 3 of 4. Psv en Ajax zijn NU nog te sterk voor ons maar je hebt gisteren kunnen zien dat we ons gewoon met Feijenoord kunnen meten. We spelen professioneel voetbal en daar horen dit soort blunders niet bij.

     • Ruud

      15 december 2014 at 10:10

      Dat heeft ook te maken met de druk naar achteren, die zeker in de eerste helft groot was. Dan krijgt elke keeper het moeilijk in de eredivisie en daar is Esteban geen uitzondering op. Gerrit heeft daar een paar keer over geschreven hoe de druk is gewijzigd en dat heeft Esteban geholpen. Mogelijk is het een probleem van focus of concentratie vasthouden bij hem. Ik vind dat hij wel eens teveel met randzaken bezig is en dat kost hem dan weer aandacht op de bal, maar nu wordt het wel teveel voetbalpsychologie.

 4. kaazie1987

  14 december 2014 at 19:40

  weer punten verloren door esteban, hoelang blijft dit nog door gaan???

  • Ruud

   14 december 2014 at 23:43

   Lees nog eens het commentaar van Gerrit. Ook Vermeer had ze laten gaan en… Er is geen keeper die geen enkel doelpunt tegenkrijgt. Dat niet jullie lievelingskeeper is, is duidelijk maar hij lan wel wat en dat heeft hij ook vandaag laten zien. Wel zie ik hem liever ook eens een bal klemvast pakken voor de nodige rust in de verdediging.

   • oma

    15 december 2014 at 07:29

    wat heeft hij dan gisteren laten zien?
    beste Ruud?
    ik zag een zenuwlijder in het doel staan geen bal klem vast alles weg stompen.

    het eerste doelpunt was tehouden,hij stond wel zeker verkeert.

    maar als er een opstootje is dan is hij er als eerste bij wat hem niks aan gaat.
    laat hij zijn werk eens beter gaan doen.
    ik heb groot respect voor Hoedt en Gouweleeuw met zo`n idioot achter je in het doel.
    ik zou er gek van worden.

    • Brandon

     15 december 2014 at 09:15

     Het lijkt wel of je geen kritiek mag leveren waar AZ alleen maar beter van wordt. Als ik nu zie dat er alleen maar duimpjes naar beneden worden gegeven als je zegt dat het 1e doelpunt 100% houdbaar is voor een normale keeper dan is het voetbalverstand bij velen ver te zoeken. Dat we allemaal een AZ bril op hebben ok, dat we allemaal het beste voor hebben met AZ ok, dat we chauvinistisch willen reageren ok, maar dat we de realiteit uit het oog verliezen sorry dat kan er bij mij niet in. Ga t allemaal in de herhaling nog maar een keer na kijken deze bal is 100% houdbaar als hij goed staat opgesteld. Ter ondersteuning dit is niet de 1e goal van de rechterkant die er zo ingaat hoor het is een structureel probleem van deze BALLENVANGER.

     • Ruud

      15 december 2014 at 10:16

      Ja hoor Brandon, maar als Tankovic er 1 meer in knalde was het verhaal op deze site ook anders. Het is zo betrekkelijk allemaal.

     • Ruud

      15 december 2014 at 19:10

      Inderdaad is Tankovic nog niet handig genoeg en vraag ik mij af hoeveel werk Van Basten aan hem besteed om dat bij te schaven.

    • Ruud

     15 december 2014 at 10:15

     Niet zo cynisch tegen mij doen met beste Ruud. Je kent mij niet en daarom pak je zo uit?

     • Brandon

      15 december 2014 at 17:36

      Ook dat klopt Ruud maar ook Tankovic is er nog lang niet, maar gezien zijn leeftijd komt die er ook wel maar helaas is zijn overzicht van een laag niveau anders omspeelt hij de keeper.

 5. urdal

  14 december 2014 at 19:58

  Wat heb ik door deze wedstrijd een nog grotere bloedhekel gekregen aan die vuile vieze kut kakkerlakken zeg. 2x geven ze de bal niet terug aan ons. Lekker sportief. En dan nog eens op alles lopen zeiken tegen de scheidsrechter. Die kazeem moet gewoon een keer goed neergeschopt worden.Die is echt niet goed bij zijn hoofd. Maar dit terzijde. Az heeft het super gedaan in de kuip. Helaas dat we niet met 3 punten naar huis zijn gegaan, wat wel terecht had geweest. Tankovic moet toch maar wat meer aan de slag gaan met Marco. Is niet alleen vandaag dat hij voor open goal mist, die ballen moeten er gewoon in en dan ga je met 1-4 weg daar. Maar het stond als een huis bij AZ. Mooi voor Dirk dat hij er in kwam. Is denk ik nog steeds de beste rechtsback die we hebben. Maar trots op AZ hoe ze hebben geknokt met z’n allen. Volgende week Utrecht pakken en dan gewoon 3de staan.

 6. AZ4Altijd

  14 december 2014 at 20:01

  Ja die twee tegengoals had niet gehoeven, maar je moet zelf wel scoren om te kunnen winnen. Minimaal 1 meer dan tegenstander. Als je OPGELEGDE kansen mist, zul je niet winnen. Beetje Pelle verhaal bij Tankovic. Echter is Tank een technisch zeer vaardige voetballer met temprament. Daar hou ik van, maar het wordt wel tijd dat hij eens de 200% kansen gaat benutten.

  • Jeroen

   14 december 2014 at 20:08

   Tankovic is pas 19 jaar. Je kunt (nog) geen wonderen van hem verwachten. Ik denk dat AZ met Tankovic een enorm goede speler binnen heeft gehaald. Hij heeft alleen nog wat meer tijd nodig.

 7. urdal

  14 december 2014 at 20:15

  Daar heb je wel gelijk in Jeroen, alleen denkt Tankovic zelf wel al dat hij de grote ster is. Maar het is een zeer goede voetballer en we gaan er nog veel plezier aan beleven hoop ik.

 8. Timon

  14 december 2014 at 22:10

  15 euro voor parkeerplaats!! uren moeten wachten voor we weg mochten rijden! Ja meneer zei de verkeersregelaar : weinig parkeerplekken in Rotjeknor….
  Maar de wedstrijd: eerste kwartier wachten op de goal van F. Geheel uit de lucht vallend opeens 0-2! Geluk spreken slag vlak voor rust bal binnenkant paal eruit!
  Tweede helft prima voetbalgevecht : echte kerels komen boven! Eerste goal F slap verdedigt Hoedt en buikschuiver van die keeper. Waar bemoeit die man zich verder mee? Alleen maar onrustTweede goal ook niet onhoudbaar.!
  Kortom Gouweleeuw niet te houden,Gudelj weinig gezien,Elm komt te kort, Haye fantastisch: hoe hij ballen neerlegt : top.

 9. Timon

  14 december 2014 at 22:12

  O ja : leuk om glazen bier naar benden te gooien! Heel fijn… Zal maar over je heen krijgen! Als je je niet kunt beheersen,blijf dan thuis!

 10. Gerrit Vooijs

  14 december 2014 at 23:05

  7 wedstrijden op rij niet meer verloren en het scheelde maar weinig of AZ had er 6 van de 7 gewonnen.
  We mogen trots zijn op ons AZ.
  Deze week nog goed afronden en iedereen die AZ in zijn hart draagt heeft prachtige kerstdagen en zal regelmatig naar pagina 819 kijken 😉

 11. NHN

  14 december 2014 at 23:34

  Zoals de tekst van dit stuk al zegt, op voorhand teken je voor een gelijkspel in de kuip. Nu is het eigenlijk jammer dat je niet met de drie punten naar huis gaat. Maar AZ heeft zich wel gewoon staande gehouden in de kuip. Heel Nederland heeft kunnen zien dat AZ niet voor niks zo hoog staat. Het was toch een mooie repetitie. Natuurlijk worden er fouten gemaakt, maar het team staat er gewoon.
  Woensdag weer een zeer belangrijke pot. Nog effe doorgaan tot de winterstop. En in januari weer verder,met gewoon meedoen met de (sub)top.

 12. woonwagenpower

  15 december 2014 at 07:55

  Feyenoord-AZ,
  de Rotterdammers stapten met hun verkeerde been uit bed.
  De eerste 12 minuten leken wij slachtvee,
  maar na een half uur stond het gelukkig 0-2.
  Helaas kon bij deze scheids Aaron niets goed doen,
  misschien was deze scheids onder de indruk van hun legioen.
  Boëtius verdiende rood,
  maar kreeg alleen geel toen de scheids floot.
  Hij deelde bewust een elleboog in het gezicht van Gudelj uit,
  de scheids had moeten zeggen Boëtius eruit.
  Het spel werd soms nog ruiger,
  dat kwam mede door Kazim die bloedzuiger.
  Heel terecht werd Hoedt op Kazim kwaad,
  als hij zich al vroeg in de wedstrijd vallen laat.
  Heel sterk vond ik deze scheids niet gistermiddag,
  het leek of hij dacht;bij twijfel is het Feyenoord die de bal mag.
  Dan had Feyenoord nog zeer onsportief gedrag,
  Maar hun kater is groter op deze Maandag.
  We hadden kunnen winnen deze wedstrijd,
  Dan had Muamer zijn kansen moeten benutten in de speeltijd.
  Muamer mist ze natuurlijk niet expres,
  misschien bij meester Marco nog wat extra les.
  De twee tegengoals kon Esteban niets aan doen,
  de eerste in de uiterste hoek en de tweede had Berghuis mee moeten doen.
  Plus de tweede kwam door een wir war van benen,
  toen Esteban hem zag was hij al in het doel verdwenen.
  Ik heb genoten van de team prestatie,
  misschien wordt dit seizoen wel een hele mooie AZ sensatie.
  Volgende competitie wedstrijd; Borst vooruit en schouders recht,
  de punten pakken tegen Utrecht.

  Niet vergeten de KNVB Beker Woensdag,
  geef die gasten een ware mokerslag.
  De tegenstander komt dan uit Nijmegen,
  U raad het al; gewoon van de mat vegen.

  • Jeroen

   15 december 2014 at 08:48

   Applaus!!!!!!
   Moest wel even lachen om ‘Kazim die bloedzuiger’ hahahaha

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *