Gouweleeuw: ‘Mensen hadden hoge klassering niet verwacht’

By
Updated: december 10, 2014

Gouweleeuw is erg tevreden met de prestaties van zijn club. Hij ziet dat er eindelijk vastigheid in de groep is en dat heeft geleid tot mooie prestaties. Aankomend weekend wacht er een heuse krachtmeting tegen Feyenoord. De AZ-verdediger kijkt er al naar uit.

Overigens denkt Gruweleeuw niet dat het veel uitmaakt dat Feyenoord komende donderdag nog uitkomt tegen Standard Luik. ‘Wij hadden afgelopen seizoen na een Europese wedstrijd vaak een uitwedstrijd in de Eredivisie. Dat is wel anders. Bovendien speelt Feyenoord in België en maken ze geen reis naar Kazachstan of dat soort grappen.’

Dat het goed met AZ gaat is wel te zien aan de huidige stand. De Alkmaarse club staat vierde met evenveel punten als Feyenoord. De Rotterdamse club heeft alleen nog een wedstrijd te goed (tegen PSV). ‘Ik denk niet dat mensen onze hoge klassering hadden verwacht aan het begin van dit seizoen, hoewel de kwaliteit van de selectie goed is. Alleen hadden we veel blessures en had de trainerswissel wel enige invloed op ons. Daardoor was er niet echt vastigheid. Nu die er wel is, zie je dat het gewoon goed gaat. Het zal moeten blijken hoe ver we kunnen komen.’ Bron foto: Soccernews.nl

10 Comments

 1. de echte supporter

  10 december 2014 at 20:38

  klopt ik had ook niet verwacht dat we op de vierde plaats zouden staan. zeker knap. de komende krachtmeting, ben echt benieuwd hoe we ervoor staan. ik ga uit van drie punten, maar dat zou niet eenvoudig zijn.

 2. harm

  10 december 2014 at 22:39

  Als je van Fey in de badkuip win ben je goed op weg!

 3. Gerrit Vooijs

  11 december 2014 at 08:01

  AZ staat hoger als iedereen, ook Gouweleeuw, had gedacht. Dat komt door een serie van 4 winstpartijen. De tegenstanders waren NAC, Vitesse, Cambuur en GAE. 3 clubs uit het rechterrijtje en Cambuur dat te hoog stond.

  Kortom, uitgaan van 3 punten uit tegen de stabiele subtopper Feyenoord in De Kuip is niet realistisch.
  Feyenoord krijgt heel weinig doelpunten tegen en AZ schiet ze er heel moeilijk in. Die combinatie lijkt garant te staan voor de 0 van AZ in dit duel. AZ zal dus vooral zelf de nul moeten houden ren hopen op een effectieve dag van onze aanvallers.

  Na Feyenoord volgt AZ-NEC voor de Beker en AZ- Utrecht voor de competitie. Die moeten wel gewonnen worden om met een heel goed gevoel de winterstop in te gaan 🙂

 4. Gerrit Vooijs

  11 december 2014 at 08:06

  AZ staat hoger als iedereen, ook Gouweleeuw, had gedacht. Dat komt door een serie van 4 winstpartijen. De tegenstanders waren NAC, Vitesse, Cambuur en GAE. 3 clubs uit het rechterrijtje en Cambuur dat te hoog stond.

  Ondanks alle vreugde moet AZ met beide voeten op de grond blijven staan.

 5. az woman

  11 december 2014 at 08:30

  Niets is onmogelijk, Feyenoord heeft het publiek mee, ik hoop dat de jonge talenten zich niet druk maken, als ze voor het eerst in de Kuip komen, daar ligt een taak voor de staf.Feyenoord scoort ook niet altijd even makkelijk, net als wij. Beide verdedigingen staan als een huis,nu Luckassen wel eventueel mee mag doen, heb ik net zoveel vertrouwen als met Mattias. En het middenveld houdt elkaar in evenwicht. Ik hoop ook dat de scheidsrechter en grensrechters zich niet laten intimideren door het Feyenoord publiek. Als AZ een goeie dag heeft, is niets onmogelijk.

 6. woonwagenpower

  11 december 2014 at 09:27

  Zondag gaat AZ naar Rotterdam-Zuid,
  een Feyenoord zonder Dirk Kuit.
  Nu speelt daar een ene Kazim,
  met achter hem de blonde Tim.
  Ik denk dat het voor AZ een hele kluif wordt,
  maar wat staat er op het einde op het scorebord.
  Vanavond speelt Feyenoord eerst nog Europees,
  misschien krijgt een Feyenoorder wel last van zijn achillespees.
  Het kan voor ons een voordeel zijn dat Feyenoord vanavond speelt,
  zodat hun drukke program hun benadeelt.
  Zondag 18.30 weten we meer,
  AZ moet vaker scoren als Feyenoord al is het maar 1 keer.
  Ik hoop voor iedereen op een mooie wedstrijd,
  zodat de heel AZ met een glimlach terug naar Alkmaar rijdt.

 7. 1AZ1

  11 december 2014 at 15:30

  Ik wel, maar daar ben ik AZ supporter voor 🙂

  Kom op AZ!!!

 8. AZnu

  11 december 2014 at 22:51

  Feyenoord is thuis erg sterk . Het eigen publiek in De Kuip is zeer fanatiek. AZ moet de wedstrijd onbevangen tegemoet treden want het heeft niets te verliezen. Dat is wel een verschil als je mag en niet moet. We zullen zien. Geen ramp als het mis gaat. Dat hoop ik uiteraard niet. We kunnen weer beschikken over Steven Berghuis, dat is altijd een meerwarde. En hij kan een speler zijn die het verschil maakt. Wie weet, wie weet …………

  • 1AZ1

   12 december 2014 at 00:48

   Wij moeten ook winnen.. Ik wil een andere instelling zien dan pisvee uit!

   0-2 Cmon!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *