Negativiteit heeft Esteban sterker gemaakt

By
Updated: december 8, 2014

Esteban, enkele weken niet inzetbaar geweest vanwege een blessure, leek een lastig seizoen tegemoet te gaan. hij blunderde enkele keren opzichtig en zijn vervanger Rochet deed het buitengewoon goed. Toch kreeg Esteban onder John van den Brom zijn basisplaats terug. Tot op heden heeft hij het vertrouwen niet geschaad.

‘Voor iedere keeper is het belangrijk om de nul te houden. Het geeft me een erg goed gevoel,’ aldus de keeper tegen AZFanpage. ‘Soms kun je doelpunten niet voorkomen, met die gedachte ga ik ook het veld in. Ik spreek ook bijna iedere wedstrijd met de aanvallers en vertel  ze dat ik er alles aan zal doen om mijn doel schoon te houden.’

Doordat zijn vervanger Rochet een prima indruk achterliet, moest Esteban even vrezen voor zijn basisplaats. ‘Ik ben nu 25 jaar, en ben niet meer de keeper die ik was toen ik hier kwam. Ik heb nu mijn eigen persoonlijkheid, ben hongerig voor overwinningen. Over de negatieve commentaren kan ik alleen maar zeggen: I like it. Het heeft me sterker gemaakt.’

7 Comments

 1. Gerrit Vooijs

  8 december 2014 at 20:14

  Vorig jaar keepte Esteban de wedstrijd van zijn leven. Letterlijk met alle delen van zijn lichaam hield hij schoten, soms van zeer kortbij, uit het doel. Miraculeus gewoon.
  Als hij zondag weer zo’n dag heeft sluit ik niets uit 😉

 2. Knol

  9 december 2014 at 09:10

  Laten we FF met beide benen op de grond blijven staan, OK Esteban heeft zich na zijn blessure goed herpakt en doet wat hij doen moet.
  Maar hij begint alweer rare fratsen uit te halen en dat moet hij niet doen want dan sluipt er ook weer dan Zuid Amerikaanse nonchalante in en dan gaat het weer fout en gaat het weer punten kosten dat heeft hij in het verleden al genoeg bewezen.
  Maar nogmaals zoals hij nu keept is hij uitstekend bezig en ik hoop dat hij dit niveau vast weet te houden.

 3. Ruud

  9 december 2014 at 09:51

  Er is geen keeper ter wereld die geen ballen doorlaat. Om Esteban steeds op fratsen af te rekenen is flauw. Ok, het is geen Europese keeper en hij heeft inderdaad eigenaardigheden. Hij schopte die jongen in de Arena onder zijn kont, toen hij van achteren werd aangevallen. Dat is ook temperament. Klopt! Ook heeft hij geen traditionele opleiding als keeper vanuit de jeugd gehad. Klopt! Toch blijf ik zeggen dat hij best wel wat kan. Laten we hem steunen, want dan stijgt boven zichzelf uit.

 4. de echte supporter

  9 december 2014 at 21:56

  Ruud ik mopper ook wel vaak op esteban, maar ik ben het met analyse eens. steunen is beter dan afkraken

 5. harm

  10 december 2014 at 11:41

  Juist maar vooral niet vergeten dat Esteban dit volhoudt met name dank aan ortiz gouweleeuw en hoedt

  • Gerritvooijs

   10 december 2014 at 14:34

   Ik vind dat JvdB hier een groot aandeel in heeft.
   Door hem is het terugspelen op de keeper geminimaliseerd tot hoogst noodzakelijk. Onder de vorige trainers moest Esteban mee voetballen en dat kan hij niet. Door dat AZ nu naar voren speelt ipv naar achteren wordt het probleem niet bij de verdedigers en de keeper geparkeerd.
   Balverlies kan nu beter worden opgevangen.

   • Ruud

    10 december 2014 at 16:44

    Weer sterk geanalyseerd! Inderdaad is het spel een deel van de vorm van Esteban, want hij is een echte lijnkeeper die niet teveel aan de bal moet zijn.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *