Koeman: ‘We zijn de weg naar boven weer ingeslagen’

By
Updated: november 22, 2009
Koeman: 'We zijn de weg naar boven weer ingeslagen'

Nog voor de jaarwisseling wil AZ zich weer in de subtop van de Eredivisie genesteld hebben. Dat stelde trainer Ronald Koeman zaterdagavond na de tumultueuze zege op Roda JC (2-4).

De regerend landskampioen werkt zich na een moeizame start van het seizoen langzaam omhoog op de ranglijst. Na de overwinning in Kerkrade staan de Alkmaarders weer op de zesde plek in de Eredivisie. Enkel Heracles Almelo kan AZ zondag nog passeren wanneer het in de namiddag op bezoek bij PSV kan stunten.

In de poging de subtop van de Eredivisie te bestijgen zette AZ zaterdag een cruciale stap tegen Roda JC. “Deze zege was heel belangrijk”, zei Koeman na afloop. “We staan te laag, maar zijn de weg naar boven weer ingeslagen. De komende twee duels spelen we allebei thuis. Daarin kunnen we een prima stap zetten naar plaats vier en vijf op de ranglijst. Voor de winterstop moeten we de aansluiting met de subtop dan weer hebben gevonden.”

Koeman roemde zaterdag de mentale weerbaarheid die zijn ploeg in Kerkrade toonde. Hoewel de onzekere Sergio Romero eigenhandig twee tegentreffers inleidde, rechtte AZ tijdig de rug om met de volle buit terug naar Alkmaar af te reizen. Rasmus Elm, Jeremain Lens en debutant Jonathas bogen de 2-1 achterstand in kort tijdsbestek om tot een 2-4 voorsprong.

“De manier waarop wij de doelpunten tegen kregen, kan voor een ploeg de definitieve knock-out betekenen. Maar deze keer niet. Na rust hebben we op basis van strijd gedurfd voetbal laten zien. Daar ben ik trots op. We maken in de tweede helft een aantal goede doelpunten en hebben uiteindelijk verdiend gewonnen”, aldus Koeman. Bron: Voetbalprimeur.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *