Van den Brom kritisch ondanks winst

By
Updated: december 7, 2014

John van den Brom lijkt AZ weer op de rails te hebben gezet. De afgelopen vier duels werden allemaal gewonnen, en daarnaast heeft AZ in die duels geen tegentreffer geincasseerd. Een mooi resultaat voor de ambitieuze coach. Toch was hij kritisch op het team en ziet hij nog zeker ruimte voor verbeteringen.

‘Ik vond het minder dan vorige week tegen Vitesse, zeker in balbezit. Het verdedigen was slordig.  Maar er waren ook positieve punten. Je zet de serie door, twee goede goals, veel kansen gecreeerd en weer de nul gehouden.’

Veel lof had Van den Brom over voor Dos Santos, het talent van 18-jaar dat sinds dit seizoen definitief is doorgebroken. Hij was verantwoordelijk voor de assist en maakte nog de belangrijke tweede doelpunt. ‘Die mag in het zonnetje,’ aldus de lachende Van den Brom.

‘Dan denk je als oud-voetballer even terug aan je eigen tijd. Genieten. Ik ben veel met hem bezig, met zijn leven als profvoetballer. Hij heeft de kwaliteit altijd voor de goede oplossing te kiezen en maakt grote stappen. Heerlijk!’ Bron foto: Voetbalprimeur.nl

4 Comments

 1. Gerrit Vooijs

  7 december 2014 at 12:45

  Dabney heeft maar geluk met zo’n coach !

 2. NHN

  7 december 2014 at 23:40

  Gelukkig ziet van den brom het zelf ook. “Het verdedigen was slordig”. ik vond het er af en toe beroerd uitzien. Vooral geklungel van beide backs. Lijken toch moeilijk te vinden/te kneden.
  Mattias, werd gewoon voorbij gelopen door Lewis. Haps,tsja leuk dat er een jeugdspeler staan opgesteld, en hij stoomt mooi mee op. Maar het verdedigen…Maar goed, ben niet minder blij met 4 overwinningen op rij! Is toch alweer een tijdje terug.
  Feyenoord uit is weer een heel andere pot, kan alle kanten op gaan.

 3. AZ Alkmaar

  8 december 2014 at 11:34

  Tegen Feyenoord moet het beter vooral het omgaan met de ruimtes die gae achterin gaf werd soms knullig balverlies geleden. Het zal aankomende zondag ook vooral op conditioneel vlak beter moeten Gudelj en Haye speelde niet hun beste wedstrijd, moet echt beter!

  CMON AZ!!

  • Jeroen

   8 december 2014 at 11:42

   Mee eens! Gelukkig mag Feyenoord nog even voor de Europa League uitkomen komende donderdag. Dat geeft ons toch weer een voordeel. Conditioneel moeten wij gewoon beter zijn dan Feyenoord.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *