AZ thuis ook te sterk voor Go Ahead Eagles: 2-0

By
Updated: december 6, 2014

AZ heeft zijn positie in de subtop van de Eredivisie verstevigd. In Alkmaar werd tegen Go Ahead Eagles de vierde overwinning op rij geboekt: 2-0.

Na een slordig eerste kwartier nam AZ de regie in handen. Een vrije trap van Gudelj werd nog gekeerd, maar even later was het raak: bij de eerste paal tikte Aron Johannsson de bal met finesse binnen.

Omdat de thuisploeg enkele kansen op de 2-0 miste, bleef Go Ahead in de race en was het dicht bij de 1-1 via Reimerink. Net op het moment dat de Eagles de overhand leken te krijgen, sloeg AZ alsnog toe. Johanssons schot werd nog gekeerd, waarna uitblinker Dos Santos bekeken raak schoot.

11 Comments

 1. i.Pjotr

  6 december 2014 at 22:55

  Matige pot,
  Geweldig dat Dabney dos Santos scoorde
  Goed voor het vertrouwen van onze eigen jeugd

  • AZ4Altijd

   7 december 2014 at 00:28

   Er werd lustig op los gecombineerd, probleem blijft echter het afmaken van kansen. Wederom een pot waarin we met 5-0 hadden MOETEN winnen.

   Dabney komt er ook fijn in zo. Mooie acties. Maar niet te vergeten ook Haps. Totaal geen angst. Zelfs een beetje mans ook. Heerlijke speler.

   Hupperts moet echt meer tijd krijgen. We moeten die jongen niet meteen afschrijven. Heeft amper in het veld gestaan. Bij Roda heeft hij ook laten zien dat hij wat kan. Hem nu al lopen afzeiken maakt hem niet beter. Hoeveel spelers hebben we al de grond ingetrapt en hierdoor speler zijn vertrouwen weggenomen? En Elders zien presteren? Dat zijn er nogal wat.

   Tankovic speelde ook goed. Moet alleen even het ijs breken. Ik vermoed dat wanneer de goals eenmaal vallen dat hij dit met grote regelmaat zal doen.

   Almetal. Ik had nooit verwacht dat het zo zou gaan lopen met dit team. En ook complimenten aan JvdB. Heeft ballen. Durft te vernieuwen en EINDELIJK die 442 ingepast.

 2. Evert

  6 december 2014 at 23:11

  Was in het stadion en heb expres even gelet op Ortis, ik snap niet dat hij geen aanvoerder is!? Gudelj is een goede voetballer maar was vandaag matig, liet zich veel terugzakken en zijn loopacties waren ook matig. Daartegen was Ortis weer top! Organiseerd veel achterin en geef heeeel veel aanwijzingen aan iedereen. Oja Hupperts………………wat moet ik zeggen…..

 3. 1AZ1

  6 december 2014 at 23:55

  Mooi 3punten, volgende wedstrijd moet het veel beter.

  Forza AZ!

 4. woonwagenpower

  7 december 2014 at 08:49

  AZ-Go Ahead.
  Dos Santos, wat was hij goed,
  zijn doelpunt geeft hem moed.
  Een enkeling hier is verlegen stil,
  is dit wel wat hij wil?
  De nul voor de vierde keer op rij,
  dat maakt menig AZ liefhebber erg blij.
  4-4-2 is het toverwoord,
  volgend weekend moeten we naar Feyenoord.
  AZ help elkander,
  want Feyenoord is een moeilijke tegenstander.
  Het wordt John tegen Fred,
  met hopelijk als winnaar AZ.
  In deze AZ selectie zit nog een hoop rek,
  het wordt tegen Feyenoord een strijd om de derde plek.
  Toch moet het lukken,
  AZ maakt nu al goede indrukken.
  Ik ben al benieuwd naar volgende week,
  Aaron tegen van Beek.
  Laten wij aan de goede reeks van Feyenoord een eind maken,
  zodat AZ nog beter bij de top kan aanhaken.
  Laten we van het beste uitgaan,
  AZ hoort bovenaan.

  • Jeroen

   7 december 2014 at 09:30

   Wederom een geweldige rijm! Leuk dat je dat steeds doet.

   Tegen Feyenoord moeten we vechten voor een mooi resultaat. Toch teken ik op voorhand al voor een gelijkspel.

 5. Gerrit Vooijs

  7 december 2014 at 09:22

  Weer 3 punten, 12 uit 12 en al 366 minuten geen tegengoal gehad. Dat is een goede basis voor de wedstrijd in De Kuip volgende week.
  AZ zit in een goede flow. Dat bleek wel uit de fout die Haps na 2 minuten al maakte. Het liep goed af en zo waren er vandaag nog 2-3 momenten dat AZ stond te slapen. Kortom AZ speelde vandaag niet best maar wint toch met 2-0.
  Maar bij vlagen speelde AZ heel leuk voetbal zoals van de 15-35e minuut. In die fase had AZ met beter overleg al kunnen uitlopen naar een veilige score.
  Het bleef dus spannend en in de 2e helft lieten Haye en Gudelj met regelmaat hun mannetje lopen waardoor Esteban aan de bak moest.

  Hoedt, Gouweleeuw, Haps en Dos Santos speelden een sterke wedstrijd. Gudelj was ronduit matig met regelmatig dom balverlies.

  • Gerrit Vooijs

   7 december 2014 at 09:26

   Ortiz ben ik vergeten te noemen maar hij hield het in de 2e helft op het middenveld nog een beetje bij elkaar.

   • gerard

    7 december 2014 at 16:07

    Je bent Tankovic toch echt vergeten, speelde echt heel goed.

 6. Keet

  7 december 2014 at 13:13

  Elftal zit goed in elkaar. 4-4-2 werkte vorig jaar ook veel beter. Ortiz komt weer in vorm. Ik zou wel willen zien dat Muhren eens mag invallen. Ik denk dat hij de kansen beter afmaakt dan een Hupperts.

 7. NHN

  7 december 2014 at 17:30

  Regelmatige, en ook verdiende overwinning. Verdedigend zag het er af en toe hachelijk uit. Daar moet (naast het beter omgaan met kansen) aan gewerkt worden.
  Maar een paar maanden terug, zou zo’n wedstrijd nog een probleem opgeleverd hebben,omdat de Eagles er wel degelijk gevaarlijk uitkwamen,door missers in onze defensie. Maar AZ is nu i/d winning mood. “gewoon” weer 3 punten. Lekker zo,volhouden. Wedstrijd uit tegen Feyenoord moet je weer heel anders bekijken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *