‘Lens verzocht Koeman het wisselen nog even uit te stellen’

By
Updated: november 22, 2009
'Lens verzocht Koeman het wisselen nog even uit te stellen'

Zijn benen waren stijf van kramp, maar Jeremain Lens wilde het veld bij een 2-2 stand tussen Roda JC en AZ nog niet ruimen. ‘Laat me heel even staan, trainer. Ik wil nog een doelpuntje maken’, deelde hij Ronald Koeman mee.

Het bleek een gouden verzoek van de aanvaller, die zich ruim zeventig minuten lang een slag in de rondte had gewerkt in de eenmansvoorhoede van AZ. Even later rende hij op zijn laatste benen naar de hoekvlag. Lens had zojuist met een behendige intikker de derde Alkmaarse treffer in het net gelegd.

Uitgeput viel hij in de hoek van het veld op zijn knieën. “Ik denk dat ik mijn kans wel heb gepakt”, zei Lens, die ook de eerste AZ-treffer voor zijn rekening nam, na afloop. De kleine aanvaller mocht in Kerkrade in de basis opdraven bij afwezigheid van Mounir El Hamdaoui, Graziano Pellè (beiden geblesseerd), Moussa Dembélé (ziek) en Ari (geschorst).

Omdat Lens een van de weinige aanvallers was die de selectie van AZ nog herbergde, trad hij tegen Roda JC aan als diepste spits. De Alkmaarders waren gedwongen een minder offensieve tactiek toe te passen. “Met mij op die positie speelt het team anders. Mijn kwaliteiten liggen vooral in de diepte”, aldus Lens.

De aanvaller hoopt dinsdag in de Champions League-wedstrijd tegen Olympiakos een nieuwe kans te krijgen in de voorste linie van de Alkmaarders. Lens krijgt dan wel meer concurrentie. De schorsing van Ari geldt niet in Europees verband en Dembélé en Pellè zijn vermoedelijk tijdig fit voor de confrontatie met de Grieken. Bron: Voetbalprimeur.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *