Haps vergelijkt zichtzelf met Edgar Davids

By
Updated: december 5, 2014

Haps behoort sinds dit seizoen wekelijks tot de wedstrijdselectie van AZ. Mogelijk staat hij zelfs morgenavond in de basis door de afwezigheid van Simon Poulsen. De vleugelverdediger kent overigens een moeilijke start van zijn carriere. Bij Ajax weggestuurd en toen via de amateurs weer bij AZ terecht gekomen. Ook daar moest hij hard knokken om erbij te blijven.

‘In de jeugdopleiding van Ajax zagen ze het niet in mij zitten. Daar werd gezegd: ‘We zien te weinig progressie’. Daar was en ben ik het niet mee eens. Ik vind het echt erg. Via de amateurs van Elinkwijk kwam ik bij AZ terecht. Daar had ik het aanvankelijk moeilijk, want de knop moest om. In plaats van voor mijn plezier voetballen, werd het nu echt serieus. Mijn ploeggenoten hebben me goed gesteund, zodat ik de moed niet opgaf. Ik had het echt zwaar.’

Qua persoonlijk heeft hij iets weg van Edgar Davids, aldus Haps over zichzelf. ‘Ik ben een positieve jongen. Vrolijk en gezelling. Betrouwbaar, dat ook. Buiten het veld ben ik een heel lieve jongen, maar zodra er een wedstrijd komt, verander ik in een dier. Een beest dat er vol voor gaat. Ja, een soort pitbull, zoals Edgar Davids.’

Morgen mag de vleugelverdediger zich weer bewijzen voor de AZ fans. Laten we hopen dat we dan de spirit ook zien. Bron foto: AD.nl

4 Comments

 1. AZ4Altijd

  5 december 2014 at 21:25

  Nog verdedigend beetje bijschaven, maar verder een jongen met potentie. Is ook een jongen die ik het enorm gun om succes te maken.
  Vergelijking met Edgar is opzich wel op zijn plaats. Hij is wellicht niet de meest getalenteerde, net als vroeger met Davids, maar door keihard werken alles uit zijn carriere gehaald en zelfs meer dan eigenlijk voor mogelijk. Zo een is Haps ook.

 2. Gerrit Vooijs

  6 december 2014 at 00:13

  Nou Davids kon geweldig voetballen. Maar hij offerde zich op voor het team. Zowel binnen als buiten het veld was Davids een jongen waarmee je het aan de stok wilde hebben.
  Haps had het moeilijk en wordt gesteund door zijn ploeggenoten, Davids was een echte pitbull die niemand nodig had, hij dwong het op eigen kracht af.
  Kortom Haps is lang geen Davids maar kan met de juiste instelling een goede speler zijn voor AZ. Poulsen komt op een leeftijd waRop hij vaker als eens last van blessures gaat krijgen.
  Voor Haps de kans om hem uit de basis te spelen.

 3. AZnu

  6 december 2014 at 10:14

  Ik heb Haps bij AZ al heel goede wedstrijden zien spelen. Echt leuk om naar te kijken. Er zit heel veel muziek in deze jongen. Als hij regelmatig gaat spelen wordt hij alleen maar beter. Ook als invaller bracht hij in meerdere wedstrijden nieuw elan. Het gaat wel wat worden met deze jongen.

 4. gerard

  6 december 2014 at 12:47

  Als we wat meer Davidsen in de eredivisie hadden rondlopen was het niet zo erg gesteld met het vaderlandse voetbal, helaas zie ik dat kaliber spelers niet rondlopen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *