Berghuis terug, Poulsen ontbreekt tegen GA Eagles

By
Updated: december 5, 2014

Steven Berghuis maakt voor het eerst in drie maanden tijd weer deel uit van de selectie van AZ. De aanvaller begint tegen Go Ahead Eagles op de bank.

Berghuis is volledig hersteld van de breuk in zijn middenvoetsbeentje. Afgelopen zondag zou hij in een wedstrijd van de beloften zijn rentree maken, maar dat duel moest hij nog aan zich voorbij laten gaan. Vrijdagmiddag zei Van den Brom dat hij Berghuis opneemt in zijn selectie voor de wedstrijd van zaterdag, thuis tegen Go Ahead Eagles. “Hij maakt een fitte indruk, maar traint ook alweer drie weken mee met de groep”, aldus Van den Brom die aangaf dat het niet zeker is dat hij ook zal gaan invallen.

Bovendien houdt de trainer van AZ voorlopig vast aan zijn 4-4-2 systeem. Van den Brom: “Ik ga voor Steven niet alles omgooien. Ten eerste omdat ik tevreden ben zoals het nu gaat en omdat je je wedstrijden wint en geen doelpunten tegen krijgt. Aan de andere kant is een systeem bij mij ook weer niet heilig. Het is niet zo dat ik zeker weet dat we in april nog zo spelen, maar als we blijven winnen waarom zou ik dat dan gaan veranderen?”

Simon Poulsen ontbreekt tegen de Deventenaren. De 30-jarige linksback moest zich vorig weekend in de rust van het duel tegen Cambuur Leeuwarden laten vervangen vanwege een kuitblessure. Ridgeciano Haps verving hem de tweede helft en zal dat tegen Go Ahead vanaf het beginsignaal doen. Van den Brom: “Haps is eigenlijk de enige die daarvoor in aanmerking komt, maar ik heb ook alle vertrouwen in hem. Hij doet ’t goed.”

In de ziekenboeg zit naast Poulsen verder alleen nog de al langer uitgeschakelde Markus Henriksen.

AZ – Go Ahead Eagles begint zaterdagavond om 18.30 uur. Bron: RTV N=H

12 Comments

 1. Jay

  5 december 2014 at 13:23

  Dat gaan 3 punten worden. We zitten nu in de juiste flow en iedereen zal vol vertrouwen aan de wedstrijd beginnen. Daarbij spelen we thuis, wat toch een voordeel blijft, ondanks dat we het dit seizoen tot nu toe uit beter doen.

 2. Jeroen

  5 december 2014 at 13:25

  Hoevaak hebben wij wel niet geroepen dat AZ 4-4-2 moest gaan spelen? Gelukkig dat Van den Brom dat nu ook uitvoert.

  We zullen Poulsen zeker missen! Laten we hopen dat Haps een waardige vervanger is. Voor de rest moeten we de punten gewoon in eigen huis houden. Dat ben je aan je stand verplicht.

 3. 1AZ1

  5 december 2014 at 14:21

  Haps, goede voetballer, klaagt nooit, werkt hard, zet zich 100% in. BTW goed dat Berghuis terug is hopelijk weet hij de vorm te herpakken die hij de eerste 3 duels had.

 4. Gerrit Vooijs

  5 december 2014 at 18:30

  Verrassend is dit. Het vaste protocol wordt hiermee doorbroken. Hij traint alweer 3 weken mee en dat is een goede zaak maar hij zal moeite hebben om de duels weer aan te gaan.
  Ik verwacht daarom dat Berghuis misschien in de slotfase misschien zijn eerste minuten zal maken als de buit binnen is.
  442 of 433 het maakt allemaal niet zoveel uit, het gaat om de uitvoering. AZ creëert ook met 442 een heleboel kansen maar heeft nog wat moeite om ze af te maken.
  Andersom staat AZ nu veel compacter waardoor de bal sneller wordt heroverd en het niet veel meer weggeeft.

  Logisch dus dat Van den Brom het zo laat staan.

  Haps heeft het als vervanger tot nu toe goed gedaan. Nu mag hij in de basis starten als beloning.
  Mooi, ik kijk er naar uit en verwacht een regelmatige overwinning van 2-0 of 3-0.

 5. gerard

  5 december 2014 at 20:09

  Van de Brom zegt dat Berghuis ook als 10 goed uit de voeten zal komen in dit 4-4-2 systeem. In mijn ogen ook de beste positie voor deze creatieve speler. Dos Santos vind ik op dit moment de zwakste schakel binnen het nu goed draaiend elftal.

  • AZ4Altijd

   5 december 2014 at 21:45

   Dabney mag je niet meteen afschieten. Ja logisch dat hij nog niet zo sterk is, maar hij heeft het wel in zich. Hij deed het voorheen bij Jong en O19 erg goed. Een speler die zelf ook nog wel eens scoort. Maar die jongen moet duidelijk nog erg wennen aan het tempo en niveau in eredivisie.

  • Gerrit Vooijs

   6 december 2014 at 10:02

   Danby dos Santos is een diamantje dat nog geslepen moet worden. Hij is creatief, heeft snelheid en durft de duels op het middenveld aan te gaan.
   Martens en nu ook Berghuis zijn fysiek niet in staat om hun arbeid op het middenveld te verrichten.
   Daarom dat beide op de vleugel worden geposteerd waar zij meer de vrijheid hebben om zo nu en dan hun man te laten lopen.
   Dos Santos heeft de drang om voor de goal te komen, hij moet daar alleen nog wat rustiger worden dan zal hij ook gaan scoren.

 6. gerard

  6 december 2014 at 12:53

  Ik denk anders echt dat van de Brom in Berghuis de nr.10 ziet en dat hij of Tankovic of Hupperts op rechts zet.
  Dan lijkt me dat Dos santos gaat afvallen.

  • Gerrit Vooijs

   6 december 2014 at 14:00

   Ik denk dat Tankovic gaat afvallen als Berghuis weer helemaal fit is. Waarom idd een succesvolle formule veranderen?

   • AZ Alkmaar

    7 december 2014 at 03:08

    Luxe probleempje 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *