Hoedt ziet Madrid-verdediger Ramos als grote voorbeeld

By
Updated: december 3, 2014

Wesley Hoedt is bijna niet meer weg te denken uit de defensie van AZ. De verdediger is samen met Gouweleeuw een goede combi en dat resulteerde in geen enkele tegengoal in de laatste drie duels. In gesprek met AZ gaat de verdediger dieper in op de grote verandering en over zijn grote voorbeeld: Sergio Ramos.

‘Het is heel anders dan toen ik op de bank zat,’ opent Hoedt. ‘Bij de slager moet ik bijvoorbeeld elke keer de wedstrijd nabespreken. Ook als het minder goed is gegaan.’

Zijn sterkste punt is vooral zijn kopkracht en sterke lichaam. ‘In de lucht ben ik moeilijk te kloppen, ook omdat ik redelijk groot ben. De laatste weken gaat het over de grond ook steeds beter. Ik begin steeds meer een echte verdediger te worden, zonder te vergeten dat ik ook aan de bal belangrijk kan zijn.’ Toch is er ook een punt van zelfreflectie. ‘Wenden en keren blijft altijd een issue. Dat is al heel erg verbeterd. Maar omdat ik zo groot ben, blijft het een aandachtspunt.’

Zijn grote voorbeeld is Sergio Ramos die bij Real Madrid speelt. ‘Hij heeft eigenlijk alles. Naast dat-ie goed kan voetballen, is het ook een moordernaar achterin. Zo moeten verdedigers een beetje zijn. Ik heb ook geleerd dat je wat harder moet zijn in duels. Vol voor de bal gaan. Maakt niet uit hoe, als je maar wint.’ Bron foto: Soccernews.nl

5 Comments

 1. Bradje

  3 december 2014 at 20:50

  En in die laatste quote zit nou alles, wat ik zo gemist heb, al die jaren. Je ziet aan het nederlands elftal, wat onze verdedigers geworden zijn. Goeie voetballers, maar watjes in de duels.

 2. AZnu

  3 december 2014 at 22:36

  Hoedt komt er wel. Ik zie hem t.z.t. ook het Nederlandselftal halen. Hij doet mij qua type denken aan Ronald Spelbos.
  Dat weten de oudere fans natuurlijk nog wel. Deed het bij AZ prima en later bij AJAX. Haalde ook Oranje.

 3. gerard

  4 december 2014 at 15:26

  Het duo Hoedt-Gouweleeuw straalt meer uit dan het duo Bruma-Rekik.
  Brands/Gerbrands komen volgend seizon hopelijk niet shoppen voor Gudelj, Ortiz, Berghuis, Hoedt, Gouweleeuw, Johannsson.

 4. Gerritvooijs

  4 december 2014 at 15:38

  Prima instelling van Hoedt. Hard maar fair verdedigen is bijna niet meer te vinden onder Nederlandse verdedigers. Van Dijk is eigenlijk de enige die dat nog kan en die is niet geschikt voor oranje. …..

  Goed dat AZ hem voor langere tijd vast legt want de belangstelling zal snel toenemen als hij zo doorgaat.

 5. 1AZ1

  5 december 2014 at 12:14

  Niet meer weg te denken uit de defensie van AZ, niet overdrijven. Hij doet het aardig.. Laat het maar een heel seizoen zien. Geldt voor al die jonge gasten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *