Van den Brom laat zich niet gek maken: ‘kijk niet naar de ranglijst’

By
Updated: december 2, 2014

Het gaat weer beter met de Alkmaarse club. AZ won de laatste drie duels en kreeg geen enkele goal tegen. De club staat nu vijfde op gelijke hoogte met FC Twente en Feyenoord. Waar dit gaat eindigen? Daar maakt John van den Brom zich vooralsnog geen zorgen om.

‘Ik kijk voorlopig niet naar de ranglijst. Sommige mensen roepen vaak snel iets over doelstellingen als het goed gaat. Ik wil me niet gek latne maken,’ aldus de coach tegen Voetbal International.

Voor de winterstop speelt AZ nog thuis tegen Go Ahead Eagles en FC Utrecht, ook gaat de club nog op bezoek bij Feyenoord. Voor de KNVB Beker wacht er nog een krachtmeting met Jupiler League club NEC. Bron foto: Voetbalprimeur.nl

9 Comments

 1. 1AZ1

  2 december 2014 at 16:19

  Goed gesproken, niet met het hoofd in de wolken gaan zitten en elke wedstrijd knokken. Maar ze moeten ook weten dat ze de kwaliteit hebben om iedereen te kunnen verslaan ook uit. Maar wel met de zelfde instelling als Cambuur uit, voor elkaar door het vuur.

  CMON AZ!!!

 2. gerard

  2 december 2014 at 21:06

  Maar waarom zou AZ niet de lat hoger moeten leggen en zich verplichten in iedergeval de concurrentie aan te moeten met twente en Feijenoord maar zeer zeker ook Ajax en PSV scherp in het vizier te houden.
  Het heeft toch een selectie vol internationals en jeugdinternationals.
  Ik vind als je internationals als Gudelj, Poulsen, Ortiz, Johannsson, Esteban in je team hebt lopen met daarnaast nog zowat de beste jeugd internationals als Berghuis, Haye, Hoedt dan ben je wel wat verplicht met alle respect voor teams als Zwolle, Cambuur, Groningen, Heerenveen, etc.

  • Gerrit Vooijs

   2 december 2014 at 21:51

   De afgelopen interland periode heeft direct aangetoond waar de zwakte van AZ zit: ten opzichte van de top 4 heeft AZ een smalle selectie die niet om kan gaan met 2 wedstrijden / 2 x reizen in 1 week.
   Gudelj en Ortiz waren zo vermoeid na die interland periode dat zij tegen Vitesse allen nog de eerste helft konden presteren. Daarmee was de koek op.

   Ortiz ging naar de kant en Gudelj liep in de 2e helft op zijn tandvlees en AZ was direct de grip op de wedstrijd helemaal kwijt.
   Nee, AZ kan 4e of 5e worden maar dan moet het wel meezitten en vooral hopen dat Ortiz en Gudelj niet geblesseerd raken of langdurig geschorst worden.
   Voor deze spelers heeft AZ geen vervanging en dat zal direct worden vertaald in mindere resultaten.

   • az woman

    3 december 2014 at 07:45

    Hoi Gerrit, als Marcus Henriksen straks weer volledig hersteld is, is er voor hem een rol weggelegd in de basis denk je? Hij was aardig in vorm voor zijn blessure.

    • Gerrit Vooijs

     3 december 2014 at 08:57

     Henriksen moet spelen want hij gaat in de zomer vertrekken en net zoals met Esteban moet zo’n speler dan in de etalage.
     Henriksen zou dan op de plaats van Dos Santos komen te spelen. Dos Santos groeit per wedstrijd beter in zijn rol. Kijk dat hij geen rendement heeft komt ook omdat zijn medespelers hem nog niet zoeken. Tegen Cambuur bv was Dos Santos uitstekend meegekomen maar Tankovic zag hem niet en schoot recht op de keeper. Dos Santos stond vrij voor een leeg doel…..

 3. Ruud

  3 december 2014 at 07:26

  Weer vlijmscherp gesproken, Gerrit. VI zou jou zo in dienst kunnen nemen.

 4. woonwagenpower

  3 december 2014 at 07:58

  John v/d Brom maakt mij niet wijs dat hij niet naar de ranglijst kijkt.
  Iedere coach wil weten waar hij staat.
  Dat hij zich niet gek laat maken, is verstandig.
  Dat neemt overigens niet weg, dat ik heel blij ben met zijn manier van werken, in samenwerking met Marco van Basten.
  De jeugd heeft de toekomst en dat begrijpt John v/d Brom gelukkig maar al te goed.
  De jeugd ziet nu ook wel in, dat je bij AZ echt de kans krijgt.
  Dat wordt nog leuk als we straks in de achtertuin van 020 zitten, dan wordt het voor talentvolle jeugd nog een moeilijke keuze of ze bij 020 of bij ons mooie AZ voor hun kansen gaan en willen doorbreken.
  Mede dankzij aan John v/d Brom!

 5. AZnu

  3 december 2014 at 11:13

  Het mooie is dat AZ in de jongere leeftijdscategorieen bulkt van het talent. Wat dat aangaat kan AZ nog jaren vooruit. Dan moet de club wel zorgvuldig met de talenten om blijven gaan en zorgen voor een verantwoorde doorvoer. AZ doet het in ieder geval wat het voorgaande aangaat op beter dan ooit. Dat kan niet genoeg gezegd worden.

 6. NHN

  3 december 2014 at 12:31

  Ik begrijp wel dat v/d Brom zich niet gek wil latem maken. Maar ik kijk persoonlijk juist wel naar de ranglijst. Juist nu kun je een beetje afstand nemen van de plaatsen 7,8,9,10. En je wat steviger nestelen i/d subtop. Als je punten laat liggen,sta je zo weer 8e, en zit je in de categorie clubs die leuk meedoen. En volgens mij moet je gaan voor het hoogst haalbare.
  Ik verwacht geen sprankelend voetbal en geen doelpuntenfestijnen. Maar nog 2 thuiswedstrijden voor de kerst, moet toch te doen zijn? (Feyenoord uit laat ik nog ff buiten beschouwing,en natuurlijk een belangrijke bekerwedstrijd)
  Twente is ook niet onaantastbaar zo blijkt. Dus waarom niet?
  (Ik blijf maar gewoon hopen)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *