AZ ongewijzigd tegen Cambuur

By
Updated: november 28, 2014

In het bijzijn van de pers blikte John van den Brom vrijdagmiddag vooruit op het uitduel met SC Cambuur, dat een dag later op het programma staat. Verder sprak de oefenmeester over de vorderingen in het herstelproces van Steven Berghuis en de goede reeks op kunstgras. “Het ligt ons.”

“Berghuis heeft nu twee weken volledig met de groep meegetraind en het past in het protocol om dan wedstrijdminuten te gaan maken”, zei Van den Brom over Berghuis. “Jong AZ oefent zondag tegen AA Gent. Steven gaat dan een helft spelen.” Deze wedstrijd wordt gespeeld op Sportcomplex ’t Lood en begint om 13:00 uur. “Het herstel van Markus Henriksen gaat ook goed, maar hij traint nog los van de groep.”

Afgelopen weekend werd thuis met 1-0 gewonnen van Vitesse. Over de tweede helft, waarin AZ het initiatief aan de Arhemmers moest laten, is Van den Brom niet tevreden. “Daar hebben we uitgebreid over gesproken. Het moet absoluut beter dan we daar lieten zien. Een verklaring? Het kwam mede door het vroegtijdig uitvallen van Celso Ortiz en Simon Poulsen. Celso was door interlands vermoeid en Poulsen geblesseerd. Later was ook Thom Haye op en waren we al door de wissels heen.”

Kunstgras
AZ presteert deze jaargang goed op kunstgras, de ondergrond waar Cambuur op speelt. Van den Brom: “Kunstgras heeft ons tot nu toe geen windeieren gelegd. Het ligt ons. Klaar, want laten we de discussie over gras en kunstgras niet nogmaals gaan voeren. Wij hebben een normale trainingsweek achter de rug en niet speciaal op kunstgras getraind, zoals vroeger nog wel eens gebeurde.”

Uit
Van den Brom: “Los van het kunstgras, doen we het sowieso wel goed in uitwedstrijden. Marco van Basten zei afgelopen week nog dat we uit meer punten hebben gepakt dan thuis. Ik hou niet zo van statistieken, maar het is wel een gegeven.”

Obeche
Cambuur moet het zaterdag stellen zonder spits Bartholomew Ogbeche, die geschorst is. “Gezien de beelden en analyses is hij een belangrijke pion”, weet Van den Brom. “Een goede spits die scoort en als aanspeelpunt functioneert. Martijn Barto en Michiel Hemmen zijn ook goede spitsen, dus de speelwijze van Cambuur zal hetzelfde blijven.” Bron: AZ

7 Comments

 1. Jeroen

  28 november 2014 at 16:01

  Winnen!! dat is het enige wat telt. Zo kunnen we ons voor de winterstop nog even nestelen in de top-5.

 2. woonwagenpower

  28 november 2014 at 16:24

  Als de wedstrijd er om vraagt zou ik eerder Muhren inbrengen in plaats van Tancovic. Ik weet dat Tancovic gebaat is bij vertrouwen, maar als het bij rust nodig mocht zijn zou ik de tweede helft beginnen met Robert Muhren.

 3. harm

  28 november 2014 at 19:40

  Ben het met wwp mee eens. helemaal nadat A. Johansson dit heeft aangegeven:

  Robert Mühren was tijdens de afwezigheid van Jóhannsson een van de spelers die de honneurs waarnam in de punt van de Alkmaarse aanval. Tegen GVVV stonden ze een kwartier samen binnen de lijnen. “I like him a lot as a player. Hij komt uit de Jupiler League en heeft echt indruk op me gemaakt. Robert heeft me verrast. Hij heeft een goed oog voor de goal en de assist. Als we samenspelen, kunnen wij voor veel goals gaan zorgen.”

  • Jan

   29 november 2014 at 11:52

   tegen Vitesse had je muhren goed kunnen gebruiken in de 2e helft.
   Door zijn loopvermogen/acties had je Vitesse dan kunnen verrassen en
   Dos santos en Tancovic zaten er totaal doorheen.
   Maar de wissels waren al opgebruikt en moesten ze allemaal 90 minuten volmaken.
   Aanvallend hielden ze geen bal in de ploeg en werd het daarom heel moeilijk de voorsprong vast te houden

 4. Gerrit Vooijs

  28 november 2014 at 23:59

  Gudelj en Ortiz zijn weer fit en dat scheelt een slok op een borrel.
  Ik verwacht nu een beter uitgebalanceerd AZ en denk dat een kleine overwinning behaald gaat worden.

 5. Timon

  29 november 2014 at 08:42

  Net zo slecht wordt als 2de helft verleden week maar beter thuis blijven

  • AZ4Altijd

   29 november 2014 at 15:03

   Of gewoon zo goed als de eerste helft, want dat was passie en strijdt.
   Ik heb jou echt nog NOOIT iets positiefs zien schrijven.

   Live on the dark side of life. Ga eens lachen. Geniet van de kleine mooie momenten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *