Koeman: ‘Jonathas komt eraan’

By
Updated: november 20, 2009
Koeman: 'Jonathas komt eraan'

Door de afwezigheid van een groot gedeelte van zijn aanvalslinie haalt Koeman de Braziliaanse spits Jonathas voor het eerst in de competitie bij de selectie.

De Jong AZ’er maakte onlangs in het bekerduel met SV Spakenburg zijn debuut en scoorde direct. “Het maken van doelpunten is ook zijn grootste kwaliteit”, zei Koeman. “Met zijn spel daaromheen zijn we al een tijdje aan de slag; daar werkt Shota Arveladze vooral aan. Aanvallers worden beoordeeld op hun rendement. In ieder geval moet een spits 50 procent rendement halen: van de twee kansen moet er eentje in. Jonathas maakt op trainingen twee van de twee kansen doeltreffend af. Hij heeft een fantastisch rechterbeen.”

“Bij PSV en Ajax stond ik ook altijd open voor jong talent”, vervolgde Koeman zijn analyse over Jonathas. “In de winterstop kun je op dat gebied doorselecteren. Het behoort tot de mogelijkheden dat Jonathas daar voor in aanmerking komt. Sinds vorige week traint hij mee met het eerste elftal. Jonathas zit er dus duidelijk aan te komen.”

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *