Scheringa: ‘Ik zou elke club kunnen leiden’

By
Updated: november 27, 2014

Dirk Scheringa zou bij wijze van spreken morgen bij elke club in de Eredivisie in kunnen stappen als voorzitter. Dat zegt de voormalige baas van AZ tegen Voetbal International.

Scheringa vertrok in 2009 met veel bombarie uit Alkmaar, maar hij is onverminderd hongerig. “Ik heb de ervaring, ken alle ins en outs. Ik zou elke club kunnen leiden”, verklaart de zakenman aan het weekblad. “Dat wekt ook jaloezie op, want ik kwam met mijn hoofd boven het maaiveld uit.”

Scheringa had ‘een paar dingen’ anders gedaan als hij nu nog aan het roer zou staan bij AZ. “Zonder de technische mensen aan te willen vallen, zou ik bijvoorbeeld iets meer de nadruk leggen op de A-selectie. Soms jeuken mijn handen wel. Niet omdat ik zo nodig moet roepen dat het fout gaat, maar om mee te mogen doen en het allemaal nóg beter te maken.”

“Wij waren erg bedreven in het aantrekken van spelers. Maar met onze jeugdafdeling ging het ook al de goede kant op. Kijk waar spelers als Ron Vlaar, Ruud Vormer, Marko Vejinovic en Ben Rienstra nu staan. AZ heeft deskundige trainers in huis gehaald, binnenkort is er in de Zaanstreek een goede accommodatie. Een aantal exponenten van de opleiding heeft het eerste elftal gehaald. Daar ligt de uitdaging voor de toekomst.”

Een derde landstitel zit er voorlopig niet in. Scheringa: “Het is niet erg realistisch meer. Onder de top heb je nu ook te maken met clubs als FC Twente, Vitesse en Heerenveen. Ik meen dat wij de zesde begroting hebben. Die plek moet dan ook de doelstelling zijn. Daarnaast moet je de ambitie hebben om vierde te worden. AZ gaat nog steeds voor het beste. Die strategie verandert niet. Je bent alleen wat beperkter in je middelen. Dan moet je slimmer zijn.” Bron: Voetbalprimeur.nl

9 Comments

 1. Jeroen

  27 november 2014 at 10:24

  Hij heeft AZ wel op de kaart gezet. Kampioenschap is mede door hem gerealiseerd!! Daar mag hij trots op zijn. Een man met een AZ-hart. Had hem wel als algemeen directeur willen zien bij AZ.

 2. Vak J

  27 november 2014 at 18:30

  Niet teveel eer voor deze man en niet alleen naar AZ kijken maar ook naar de gedupeerden van de DSB bank!!!

  • Jeroen

   27 november 2014 at 19:16

   Deels mee eens, maar vergeet niet dat alle banken dezelfde principes erop na hielden en houden.

 3. Gerrit Vooijs

  27 november 2014 at 19:31

  Toch roept dit vragen op. Doet Scheringa hier een open sollicitatie en maakt het hem niet uit welke club hij leiding geeft ?
  Hij is ambitieus en hij zou het anders doen als de huidige directie. Jammer dat hij dit via VI naar buiten brengt want dit is toch openlijke kritiek op Eenhoorn.

  Benieuwd hoe deze daar mee omgaat.

 4. evert

  28 november 2014 at 00:25

  Wie weet heeft hij dat bewust zo naar buiten gebracht, om het e.e.a. te prikkelen?

 5. Martijn

  28 november 2014 at 08:29

  Denk dat we met Eenhoorn de goede man binnen hebben gehaald.

 6. az woman

  28 november 2014 at 08:49

  Ik denk dat Dirk Scheringa de spotlights, de tv optredens, de aandacht die dat met zich meebrengt erg mist. Het lijkt inderdaad wel op een open sollicitatie, maar ik denk dat er geen club is die zich wil branden aan het “terecht of onterecht” besmeurde imago van Dirk, dat hij zijn leven lang bij zich zal houden.
  Overigens heel terecht opgemerkt van Jeroen dat veel geldverstrekkers onmenselijke producten verkochten, of misschien nog wel verkopen. Alleen was onze Dirk een gevaar geworden voor de gevestigde kredietverstrekkers, en moest van het bord gespeeld worden. Terwijl sommige anderen ook aangepakt hadden mogen worden.

  • Martijn

   28 november 2014 at 13:00

   @az woman
   inderdaad, ging te goed met de DSB dat zagen de concurrenten aankomen en hebben hem via de media helemaal de grond ingetrapt, waarbij de klanten argwaan kregen en hun geld overzetten naar een andere bank. Nog triester dat andere banken net zo slecht zijn / waren en ook te hoge leningen afsluiten met hun klanten.

   Achja, Dirk heeft er voor gezorgd dat wij het nu zo goed hebben bij AZ. Die man blijft voor mij een held, ook al denken gedupeerde daar anders over.

 7. piet retief

  28 november 2014 at 15:23

  ik denk dat je 2 dingen los van elkaar moet zien. Namelijk zijn zakelijke kant en aan de andere kant zijn sporthart waarmee hij az naar een hoger plan heeft getild. Voor die zakelijke kant mogen ze hem 10 jaar opbergen in een staatshotel want hoe hij met mensen is omgegaan, daar lusten de honden geen brood van. Dat is ook door de rechter zo bevonden. Vandaar dat dsb gedupeerden nu hun geld terug kunnen krijgen (althans een klein deel daarvan) via een regeling en een ander deel vecht om meer via de rechter. Daarmee is gezegd dat wat hij deed niet door de beugel kon. Mensen met torenhoge schulden opzadelen die een woning hadden die qua waarde niet in verhouding stond met wat ze leenden. En daarop ook nog eens de zgn woekerpolissen die hij uitschreef. Soms meerdere polissen op één woning/lening….
  En het is waar, ik heb ervaring ook met bijvoorbeeld de ex 020 sponsor Aegon die mij ook een woekerpolis heeft aangesmeerd waarvoor ze nu moeten boeten. Maar zo bont als Dickie het maakte…..
  En je gaat mij niet vertellen dat hij, en zijn gigantische juridische staf dit niet wisten! Het is willens en wetens gebeurd. Altijd precies de mazen van de wet omzeilen, trucjes toepassen, mooie praatjes…..bah

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *