Haye voelt zich op zijn plek bij AZ

By
Updated: november 24, 2014

Thom Haye wist dit seizoen definitief door te breken bij AZ en staat nu wekelijks in de basis. De 19-jarige talent was afgelopen weekend belangrijk tegen Vitesse door een assist op Aron Johannsson.

Ondanks dat geeft hij in een interview met AZ wel aan een andere positie te prefereren. ‘Ik heb altijd gezegd dat ik het liefst op nummer tien speel. Maar ik heb alle wedstrijden in het eerste vanaf de linkerkant gespeeld en groei in die rol. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik me daar thuis voel. Ik krijg de ruimte om het middenveld in te komen en vandaar de pass te verzorgen.’

De verdedigers van Vitesse hadden de grootste moeite met hem. ‘Ik had een paar momenten achter elkaar dat ik erlangs kwam. Ook omdat Poulsen er vaak nog overheen komt. Dan moet de tegenstander keuzes maken. Ik voel me ook steeds lekkerder. In het begin liet ik te veel over me heen komen. Daar was ik zelf kritisch op. Ik vond dat ik moest gaan spelen zoals ik dat het liefst doe. Dat is: gewoon vrij in mijn hoofd en op zoek naar situaties, in plaats van altijd maar op safe willen spelen.’ Bron foto: Voetbalprimeur.nl

 

12 Comments

 1. woonwagenpower

  24 november 2014 at 14:22

  Ik hoop dat Haye zich zo blijft door ontwikkelen, hij heeft al laten zien dat hij het niveau aankan. Zowel Haye als wij supporters kunnen nog veel plezier beleven aan elkaar. De jeugd wordt toch de levensader van AZ denk ik. Ik hoop dat vele jeugd spelers Thom zullen navolgen.

  • Jeroen

   24 november 2014 at 14:34

   Ik gun het Haye ook! Die heeft niet geklaagd toen hij niet werd gebruikt door Verbeek/Advocaat. Daarnaast is het een leuke speler die wel eens belangrijk kan gaan worden voor AZ. Hoop wel dat hij een doorlopend contract heeft….

 2. Gerritvooijs

  24 november 2014 at 18:08

  Haye speelt in dezelfde rol als Martens en dat is geen slechte keus. Haye is net als Martens verdedigend te zwak om in het midden te spelen.
  Bovendien profiteert hij nu van de arbeid van Poulsen.
  Fijn laten staan. Dabney dos Santos heeft ook nog moeite met het niveau maart bij werkt hard.
  Met deze 2 spelers is er voldoende creativiteit aanwezig.
  Ze hebben nog tijd nodig maar zij krijgen een echte kans.
  Wat zullen Messaoud en Overeem nu balen. ……

 3. remco

  24 november 2014 at 20:07

  ik denk dat je messoudd en ondaan bedoeld gerrit en misschien ook kok en ket
  overeem kan volgend jaar voor gudelj de vervanger worden

  • Gerrit Vooijs

   24 november 2014 at 22:41

   Idd, ook deze spelers zullen nu achter hun oren krabben. Maar van al deze spelers zal met name Messaoud balen want die had nu zeker in de basis gestaan. Hij was er al heel dichtbij maar hij kreeg van Verbeek en Advocaat geen echte kans.

   Nu hebben wij een trainer die wel kansen geeft aan de jeugd. 🙂

 4. gerard

  25 november 2014 at 12:01

  AZ heeft echt briljantjes in huis met Berghuis, Haye, Johannsson, Gudelj, Hoedt gesteunt door degelijke spelers als Ortiz, Poulsen en Gouweleeuw.
  Ik vind dat AZ de weg door moet zetten en zeker de concurrentie aan moet kunnen met Twente en Feijenoord.

  • woonwagenpower

   25 november 2014 at 15:45

   Hoedt heeft een contract tot 2015 , dacht ik.
   Als ik Stewart was zou ik Wesley een sterk verbeterd volwaardig contract aan bieden, zeker voor vijf jaar, Stewart zou ook de contracten van Haye en andere talenten onder de loep moeten houden en waar nodig verbeteren en verlengen.
   Stewart er is huiswerk voor je te doen!

   • az woman

    25 november 2014 at 15:55

    En Stewart , indien de contractduur dat nodig acht, de afgevallen spelers in de winter of zomerstop verkopen anders lopen ze gratis hun contract uit.

 5. remco

  25 november 2014 at 16:35

  dat is het probleem niet ze hebben een maand geleden elkaar al toe gezegt dat ze willen verlengen ik denk dat net als bij ajax ze dan meteen meerdere contracten te gelijk gaan verlengen

 6. de echte supporter

  25 november 2014 at 19:07

  Als onze TD maar niet te laat de zaak opstart.

 7. Timon

  25 november 2014 at 19:53

  Jeugd kans geven? Bittere armoede: er is toch gewoon niets meer? Huppertje,Muhren etc etc allemaal miskopen. Dus AZ heeft heel veel geluk dat een of twee spelers het oppakken. Geluk,GEEN beleid ! Ik gun die jonge jongens overigens het beste, maar laat die S niet denken dat het zijn verdienste is!
  B .t. W. : Stevens Stutgart, wat stopt hij nou in zijn zak? Die Adrie Koster:hulptrainer,!!! , die lacht zich tot helemaal rot! Verdienen tonnen! Wat een wereld……

  • Gerrit Vooijs

   25 november 2014 at 20:46

   Sorry Timon maar dit is dus echt beleid.
   AZ stopt volgens dit beleid al jaren heel veel geld in de jeugdopleiding. Ook is bv Denny Landzaat aangetrokken om jeugdspelers dat ene zetje te geven om de laatste stap te kunnen maken.

   Jij bent al jaren aan het mopperen op dit jeugd beleid……. Weggegooid geld noem jij dat……..

   Nu heeft AZ een trainer aangetrokken die zelf in het recente verleden de jeugd getraind heeft. Alweer, dit is beleid.

   Deze trainer heeft in zijn korte periode al Luckassen, Haps, Hoedt, Haye, Dos Santos, Tankovic en Rochet echte speeltijd / kansen gegeven.

   Nee Timon, schoppen mag maar niet om het schoppen 😉

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *