Berghuis volgend weekend weer inzetbaar voor AZ

By
Updated: november 19, 2014

AZ krijgt op korte termijn weer beschikking over Steven Berghuis. De smaakmaker op de vleugel is zo goed als hersteld van een breuk in een middenvoetsbeentje. Berghuis hoopt er over anderhalve week weer bij te zijn.

Dinsdag deed Berghuis weer mee aan de groepstraining van de selectie van John van den Brom. “Gisteren heb ik meegedaan in de kleine partijspellen”, vertelt hij in De Telegraaf. “Ik ben nog wat angstig en heb nog wat pijn. Na deze week hoop ik weer helemaal vrij te zijn, ik ben een type dat dat ook nodig heeft.”

De vleugelaanvaller verwacht er dit weekend tegen Vitesse nog niet bij te zijn. Op 29 november moet Cambuur-uit haalbaar zijn. “Als ik terugkom, dan moet ik ook goed terugkomen”, besluit Berghuis, die al bijna drie maanden langs de kant staat. Hij liep de blessure eind augustus op in de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht. Bron: Voetbalprimeur.nl

 

6 Comments

 1. Jeroen

  19 november 2014 at 09:05

  Duurt wel weer lang met zijn herstel. Er stond eerst 6 tot 8 weken voor, maar hij is al weer 3 maanden buitenspel. Laten we hopen dat hij snel zijn vorm terug heeft. Hij deed het namelijk erg goed voor zijn blessure.

 2. Timon

  19 november 2014 at 16:19

  Wat angstig,wat pijn, 3maanden voor een stressfractuurtje in een van de metatarsale,wat een zeiker.

 3. harm

  19 november 2014 at 19:18

  Hmm eerst nadenken voor je wat zegt Timon, jij weet niet wat hij voelt dus ben jij eerder een zeiker ^^ [maar laten we het gezellig houden]

 4. Gerrit Vooijs

  19 november 2014 at 19:35

  Berghuis behoort tot de raspaardjes en niet tot de buffelaars. De vergelijking met Martens dringt zich dan ook op. Ook Martens kon pas voetballen als hij pijnvrij was.
  Dat hoort dus bij dit soort voetballers. Wil je van hun kunnen genieten moeten zij zich lekker in hun vel voelen en dat duurt nu eenmaal wat langer.

  Overhaasten heeft hier geen enkele zin. Is ook niet nodig want ook zonder Berghuis heeft AZ de doelstelling nog helemaal in eigen hand.
  Berghuis is dus een plusfactor en niet perse noodzakelijk om zich in het linkerrijtje te kunnen handhaven. Dat moet ook bij Berghuis het gevoel geven dat hij niet meteen het team moet gaan dragen. Minder druk dus en dat kan alleen maar positief werken bij zijn terugkeer.

  • De echte supporter

   21 november 2014 at 23:07

   Gerrit ik ben met je eens. Bij zo’n speler moet alles met hem goed zijn en die je prima voetbal

 5. gerard

  21 november 2014 at 14:52

  Gudelj is al een paar keer opgestaan om het team bij de hand te nemen.
  Het is ook wachten op de gaols van Johannsson zodat ook hij weer een dragende speler voor AZ wordt.
  Verder was Ortiz de laatste wedstrijd weer de meest nuttige speler in zijn vertrouwde positie vlak voor de verdediging.
  Als ook Berghuis weer van zich kan doen laten spreken heeft AZ weer een aantal dragende spelers in haar team waardoor anderen zich hier weer aan kunnen optrekken.
  Hopelijk zet AZ haar opmars de komende weken door zodat we weer echt mee gaan doen in het clubje bovenin.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *