AZ wint oefenduel tegen Almere City (1-0)

By
Updated: november 14, 2014

Niet echt met veel overtuiging, maar toch heeft AZ het midweekse oefenduel tegen Almere City gewonnen. In eigen huis was Robert Muhren verantwoordelijk voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Deze werd wel gemaakt vanaf de penalty-stip. John van den Brom is ondanks de magere score erg tevreden.

‘We hebben een goede trainingsweek, waarin we hard hebben getraind, afgesloten met een goede wedstrijd tegen Almere City. Voor ons als staf was het goed om de jongens in actie te zien die de laatste tijd niet zoveel hebben gespeeld en om wat jeugdspelers in het stadion aan het werk te zien. Na een week hard werken, krijgen ze nu een paar dagen vrij om te genieten,’ aldus de coach. Bron foto: Nu.nl

16 Comments

 1. Jeroen

  14 november 2014 at 16:40

  Hij is wel snel blij 😉
  Niemand mocht het duel zien, dus er valt weinig over te zeggen. Weet iemand uberhaupt de opstelling?

 2. Joost

  14 november 2014 at 17:10

  Opstelling staat op de site van AZ:

  Opstelling AZ: Sergio Rochet; Dirk Marcellis, Djavan Anderson, Jan Wuytens, Viktor Elm (60. Pantelis Hadzidiakos), Ridgeciano Haps (71. Guus van Weerdenburg); Guus Hupperts (46. Raymond Gyasi), Robert Mühren (71. Achille Vaarnold), stagespeler (46. Raïes Roshanali); Mikhail Rosheuvel, Eli Babalj.

 3. Gerrit Vooijs

  14 november 2014 at 21:43

  Dit was dus min of meer de C-selectie. Tot de B-selectie reken ik de spelers die door invalbeurten laten zien dicht bij de basis te zitten.
  Maar goed, misschien heeft dit nieuwe info opgeleverd voor John van den Brom. Deze coach is niet bang om jeugd te laten debuteren. Dat moet een verademing zijn voor die jongens. 🙂

 4. Ruud

  15 november 2014 at 13:00

  Een paar dagen vrij? Een paar dagen gaan leren afronden. De doelpunten mogen als rijpe appelen vallen met deze tegenstanders. Waar blijft het trotse AZ?

  • Gerrit Vooijs

   15 november 2014 at 14:01

   Ruud, dit is wel een allegaartje bij elkaar gezocht wat als een team moet presteren. Bovendien zal Van den Brom ook hun de opdracht gegeven te hebben om te spelen zoals hij nu bezig is met de A-selectie.
   Voor het meerendeel van deze C-groep is dat op dit moment te hoog gegrepen. Enkelen van hen hebben de potentie om aansluiting bij de wedstrijd selectie te vinden, terwijl anderen zoals Wuytens in dit aanvallende systeem niets te zoeken hebben.

   Van den Brom zal daarom vooral hebben gekeken haar de individuele prestatie en niet naar het groepsresultaat. Wie pikt het op en wie vallen er definitief af ? Zo langzamerhand zal hij een goed beeld krijgen van zijn spelers.

   • Ruud

    16 november 2014 at 08:09

    Dat wil graag geloven, maar waar komt dan jouw kennis van het aanvallende systeem vandaan? Ik vind dat nogal wat voor een club als AZ om dat aan te passen als de spelers niet voorhanden zijn. Was het zo negatief in het verleden dan? De beker is er wel mee gewonnen! Kijk waar we nu staan…

    • Gerrit Vooijs

     16 november 2014 at 12:55

     Je hoeft maar te kijken naar de laatste wedstrijden om te zien dat AZ veel aanvallender speelt als in de laatste 3 jaar. Dat heeft ook z’n consequenties bij balverlies, ook dat hebben we kunnen zien……..

     Was het zo negatief? 2012 –> 65 punten, 2013 –> 39 punten, 2014 –> 47 punten. AZ scoorde bijna altijd 60 punten of meer. Nu heeft AZ al 2 seizoenen ver onder dat niveau gepresteerd. In Europa heeft AZ het goed gedaan maar ook daar heeft het mazzel gehad Atromitos ?

     Dus ja, met dit materiaal, geen Martens, Rasmus, Maher en Altidore, ontbreekt de genialiteit om met 1 actie een wedstrijd open te breken.
     Nu moeten ze het met zijn allen afdwingen.
     Van den Brom laat zijn spelers naar voren spelen, geen 20 terugspeelballen op de keeper.
     Ik ben hier heel tevreden mee. AZ scoort nog te weinig maar het creëert wel veel meer en met dit materiaal is dat in mijn ogen de manier om het maximale er uit te halen.

     • Ruud

      16 november 2014 at 14:15

      Vandaar ook mijn opmerking over de afronding. De creatie is er wel, maar de verrassing is er niet. Vandaar het missen van een Berghuis, dus de genialiteit is altijd nodig om met het onverwachte iets open te breken. Ik ben het wel eens dat het moderne voetbal vraagt om naar voren spelen, want de breedtepass is dodelijk tegenwoordig. Het Nederlands elftal heeft dat al meerdere keren laten zien. Gerrit, of hoe je dan echt heet, we zullen zien wat het einde van de competitie brengt. Uiteraard komt dan het excuus van de trainer weer terug, maar we kunnen dan ook meten wat het aanvallende voetbal heeft gebracht.

 5. evert

  16 november 2014 at 12:57

  Het toont gewoon aan dat AZ een middelmatige voetbalclub is geworden. Men spreekt steeds over de hand van van der Brom, geloof mij ook die kan hier niets in veranderen.
  Zoals ik al jaren hier bericht ga je het niet redden met enkel jeugdspelers. Op dit moment is er geen gezonde balans in het voetbal van AZ. De kern op de as van het veld moet uit ervaren voetballers bestaan met daarom heen nieuwe goeie talenten. Waarom geen oud AZ spelers terug halen? Na hun voetballoopbaan verder als jeugd trainer, en weer later als hoofdtrainer, een soort cyclus. In mijn beleving bouw je zo een voetbal bolwerk op. Ook de jeugd moet veel sneller doorstromen, niet eindeloos blijven proberen, niet goed? Terug naar wehkamp.Nogmaals als ik kijk naar AZ is er op veel fronten veel mis, Stewart gaat en kan dit niet oplossen, hij is daar niet de geschikte persoon voor. Ook het bestuur ligt te slapen en grijpt niet in, als ik kijk naar de afgelopen tijd. Het stadion loopt leeg, kaarten worden duurder ………????
  Mijn zoon van 15 word elke dag uitgelachen omdat hij AZ fan is, ik weet het niet hoor maar zo verlies je ook je toekomstige achterban.
  Ik heb een tijd niet meer iets geschreven hier, ik ben teleur gesteld in mijn AZ en maak mij er erg druk over, jammer dat het zover heb moeten komen……….

  • Gerrit Vooijs

   16 november 2014 at 19:10

   Evert,
   je hebt gelijk dat AZ een middelmatige club is geworden als het gaat over de inkomsten. AZ heeft geen suikeroom meer en valt daardoor weg uit de top. Money rules…….

   Het stadion zit niet meer vol ondanks dat AZ wel nog de Beker pakte en vorig seizoen het met enig fortuin de kwart finale van de EL haalde.
   De mensen zagen steriel resultaat voetbal en in de competitie speelde AZ voor het 2e jaar achter elkaar slechts een bijrol.

   Deze coach gooit het over een andere boeg. Neem de wedstrijden tegen Groningen en Excelsior. In beide wedstrijden kwam AZ terug. Had AZ de kansen afgemaakt stond AZ 4 punten hoger.
   Het directe resultaat valt dus tegen maar ik heb mij beide wedstrijden wel vermaakt met een strijdbaar AZ wat veel kansen wist te creëren omdat het ervoor ging. Door mooie loopacties en leuk combinatievoetbal kwam AZ veel in de 16.

   Als AZ zo doorgaat zullen de echte supporters/ voetballiefhebbers weer terug komen.

   • Ruud

    17 november 2014 at 09:02

    Gerrit, wat heb je een goede commentaren. Mijn complimenten en ben echt nieuwsgierig welke persoon er echt achter jouw schuilnaam zit. Ben jij een doodgewone supporter of misschien wel Stewart zelf? Het kan allemaal. Dat is weer het leuke van dit forum. Op naar de wedstrijd tegen Vitesse komende week!

    • Jeroen

     17 november 2014 at 10:23

     Helemaal met je eens. Ik denk dat veel mensen uitkijken naar het commentaar van Gerrit 🙂

    • Gerrit Vooijs

     17 november 2014 at 21:24

     Haha nee Ruud ik heb niets met Stewart, Brands, Nelissen, Gerbrands of Eenhoorn.
     AZ is mijn club sinds Gerrit Vooijs in de goal stond.

 6. Ruud

  17 november 2014 at 22:07

  Ah mooi! Bij mij sinds Richard van der Meer. Wie kent hem niet… Uit Roelofarendsveen

 7. Gerrit Vooijs

  17 november 2014 at 22:34

  Deze vond ik nog terug 😉

  Waarom heb ik geen herinneringen
  aan Richard van der Meer?
  Rechtsback bij AZ’67
  Waterdrager min of meer

  Waarom heb ik geen herinneringen
  aan Richard van der Meer?
  In 6 seizoenen speelde hij
  141 wedstrijden en zelfs iets meer

  Waarom heb ik geen herinneringen
  aan Richard van der Meer?
  Hij haalde Jong Oranje wel
  Maar het Nederlands elftal niet één keer

  Plotsklaps verliet hij de Hout
  Na 1985 zag ik zijn vergezicht nooit meer
  Daarom heb ik geen herinneringen
  Aan Richard van der Meer

  • Ruud

   18 november 2014 at 10:41

   Kippevel! In één woord: Prachtig!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *