Mattias Johansson richt zich volledig op AZ

By
Updated: november 14, 2014

Ondanks de interland break was Mattias Johansson ‘gewoon’ aan het trainen bij AZ. Hij was niet geselecteerd voor het eerste van Zweden, en heeft geen trek meer in Jong Zweden vanwege een conflict met de trainer.

‘Voor het eerste team van Zweden ben ik niet geselecteerd, omdat ik hier bij AZ een tijdje op de bank zat. Bij Jong Zweden had ik een conflict met de coach, hij vertelde me dat ik niet zou spelen. Daarom wilde ik liever bij AZ trainen en de nieuwe coach laten zien dat ik goed genoeg ben om te spelen,’ aldus Mattias.

Bij AZ is hij nog aan het zoeken naar stabiliteit. ‘Ik heb goede wedstrijden gespeeld, maar ook mindere. Dus ik moet stabieler worden. Als ik een mindere dag heb, mag ik niet door de ondergrens zakken. Het is lastig, maar het komt eraan. Ik ben 22 jaar en speel hier nu twee jaar. Ik moet nu laten zien dat het alleen nog beter kan.’

5 Comments

 1. Jeroen

  14 november 2014 at 16:41

  Ik weet dat ik nu op tenen ga staan van bepaalde mensen 😛 maar ik blijf erg gecharmeerd van deze speler. Verdedigend laat hij wel eens steken vallen (net zoals de rest), maar met zijn snelheid is het wel een extra wapen in de aanval. Kan Hupperts nog wel wat van leren 😉

 2. harm

  14 november 2014 at 19:11

  Was ook geen fan van hem maar de afgelopen wedstrijden vond ik hem top spelen

 3. Ray

  14 november 2014 at 19:13

  Niks mis met zijn zelfkennis. Een goed teken om progressie te boeken.

 4. Gerrit Vooijs

  14 november 2014 at 21:37

  Hij boekt progressie door goed in de spiegel te kijken.
  Er komt bovendien een concurrent bij in de vorm van Marcellis. Het is dus idd tijd ” om stabieler te worden en niet meer door de ondergrens te zakken”.
  Dat gaat nog een hele klus worden maar hij verdient een kans als hij zijn niveau van zijn laatste wedstrijden kan vasthouden. 😉

 5. Ruud

  15 november 2014 at 12:57

  Ik zie in hem meer een rechtshalf die blijft gaan en wisselt met rechtsvoor. Als rechtsback zijn we toch wat punten verloren met hem. Daarom zijn aanvallende kwaliteiten meer benutten dan de verdedigende.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *