Hoedt droomt van Engeland of Spanje

By
Updated: november 11, 2014

Hij drong in januari aan op een vertrek uit Alkmaar, maar inmiddels is Wesley Hoedt een vaste waarde in de defensie van AZ. De twintigjarige verdediger verdrong Jan Wuytens uit de basis en is binnen een mum van tijd uitgegroeid tot een onmisbare pion.

Duidelijke taal sprak Hoedt eerder dit jaar, toen Dick Advocaat nog de scepter zwaaide. De twintiger miste de waardering en wilde weg. “Maar uiteindelijk ben ik gebleven en heb ik gewacht op mijn kans. Dat heeft geresulteerd in een basisplaats.” Het geduld van Hoedt werd wel op de proef gesteld, want ook bij de start van het huidige seizoen vond de jongeling zichzelf terug op de reservebank. “Mijn niveau ging omhoog en daardoor presteerde ook Jan Wuytens beter. Aanvankelijk kreeg hij dan ook de voorkeur. Ik had het er moeilijk mee, maar begreep het wel. Hij deed het gewoon goed.”

Na een wisselvallige competitiestart kreeg Hoedt uiteindelijk hetgeen waar hij al maandenlang op wachtte: een basisplaats, thuis tegen PEC Zwolle. AZ won met 1-0 en Hoedt had wat hij wilde. “Ik had mijn persoonlijke doelstelling zelfs al bijgesteld. Voor het seizoen had ik als doel om 25 competitieduels te spelen, maar ik belandde weer op de reservebank en stelde die doelstelling bij. Nu ben ik toch weer basisspeler”, aldus een contente Hoedt, die al vroeg in het seizoen te maken kreeg met een roerige periode bij zijn club.

Hoofdtrainer Marco van Basten deed een stapje terug, Alex Pastoor kreeg voor heel even de touwtjes in handen en inmiddels is John van den Brom eindverantwoordelijke. “Ik ben nog jong en had zoiets nog nooit meegemaakt. Mijn teamgenoten overigens ook niet. Maar als groep hebben we het uitstekend opgevangen”, vervolgt Hoedt, die vastberaden is om het uiterste uit zichzelf te halen. “Waar mijn plafond ligt? Dat moet nog blijken, maar niet in de Eredivisie, denk ik. Waar wel? Dat kan ik nu niet zeggen. Maar ik droom van Engeland of Spanje.” Bron: soccernews

9 Comments

 1. Jeroen

  11 november 2014 at 09:40

  Leuk interview. Ben blij dat hij in de basis staat ipv Wuytens. Toch was zijn niveau soms bedenkelijk in de laatste duels. Laten we dus niet al te vroeg juichen. Voor hem blijft het belangrijk dat er concurrentie is voor zijn positie. Wuytens zal wel willen vertrekken, dus laten we zien wat AZ gaat doen.

  • de echte supporter

   11 november 2014 at 16:37

   Jeroen helemaal met je eens

  • Gerrit Vooijs

   11 november 2014 at 20:25

   Zeker, Hoedt is niet constant in zijn niveau maar dat hoort ook nog bij een jonge speler die zijn debuutseizoen doormaakt. We hebben geroepen om inpassen van de jeugd. Die roep is gehoord. Elke medaille heeft 2 kanten en dus moeten we accepteren dat jeugd niet constant is.

   Hoedt liet echter tegen NAC opnieuw zien wat hij wel kan en Wuytens niet: een lange bal zuiver in de loop van een speler geven. Hij zette met een trap Aron alleen voor de keeper.
   Maar ook was Hoedt zijn tegenstander een keer helemaal kwijt en lette gelukkig voor hem Esteban goed op.
   Dat kan een keer gebeuren, hij leert ervan.

 2. kaazie87

  11 november 2014 at 17:12

  deze gozer gaat het maken,ik denk dat hij aan het eind van het seizoen weg is. op de 1 of andere manier heeft elke az speler het in het begin moeilijk kijk maar na altidore gudelj hupperts gouweleeuw Berghuis ze hadden het allemaal moeilijk maar toch gaan die gasten straks voor een mooi bedrag weg

 3. harm

  11 november 2014 at 19:08

  Als hij deze lijn doortrekt komt wuytens er niet meer tussen

 4. 1AZ1

  12 november 2014 at 12:19

  Je ziet aan hem dat die zich steeds beter gaat aanpassen, hopelijk blijft hij zijn verdedigende kwaliteiten door ontwikkelen. Hij heeft trouwens ook een mooie crosspass in de benen mooi om te zien!

 5. Ray

  13 november 2014 at 11:55

  Net een basisplaats en dan al zeggen dat je denkt dat je plafond niet in de Eredivisie ligt en dromen over Spanje of Engeland? Jeugdig enthousiasme is niets mis mee, zelfoverschatting wel. Laat nu eerst maar eens zien dat je gedurende een lange periode van grote waarde bent voor AZ.

  • Martijn

   14 november 2014 at 14:32

   ambities Ray niks mis mee, elke voetballer wil toch in die twee grootste competities spelen. maar laat hem eerst nog maar paar jaar wekelijks uitblinken in het eerste van AZ.

   • Ray

    14 november 2014 at 19:20

    Klopt, ambities is niets mis mee. Maar om nu al over een vertrek te beginnen, al is het in een droom, vind ik niet zo gepast. Brengt ook meestal ongeluk, zeker als je te ‘vroeg’ gaat. Eindig je bij Murcia als het tegen zit……

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *