Van den Brom blij met eerste overwinning: ‘opgelucht’

By
Updated: november 9, 2014

John van den Brom boekte zaterdagavond in Breda zijn eerste overwinning (1-0) als trainer van AZ. “Ik ben blij en opgelucht. We maken een sprongetje op de ranglijst. Voor ons was het een mooie avond,” oordeelde de coach in gesprek met FOX Sports.

Hij was vooral tevreden over het spel van zijn ploeg. “We hebben heel veel kansen gehad. Het enige verwijt dat ik mijn spelers kan maken is dat we te weinig hebben gescoord. Maar verder alleen maar complimenten voor mijn team. Verdedigend hebben we nauwelijks wat weggegeven en terecht de nul gehouden.”

De trainer van AZ had overigens zijn twijfels over het schitterende doelpunt van Nemanja Gudelj. Lachend: “Zelf zei Nemanja na afloop dat hij had gezien dat Ten Rouwelaar iets voor zijn doel stond en dat hij de bal bewust zo raakte. Ik dacht op de bank meer dat het een lucky goal was, maar als speler zou ik hetzelfde hebben gezegd als hij.” Bron: Voetbalprimeur.nl

4 Comments

 1. Gerrit Vooijs

  9 november 2014 at 17:31

  Ik ben ook blij om het resultaat maar meer nog dat John van den Brom de bevestiging krijgt dat mooi aanvallend voetbal samen gaat met resultaat.
  Driehoekjes, mooie loopacties, de bal soepeltjes van voet naar voet, het was gisteren bij vlagen allemaal te zien.

  Natuurlijk ging het nog vaak genoeg mis, AZ is geen Barcelona, maar de spelopvatting is heel veel beter als in de voorgaande jaren.
  Onder Verbeek en Advocaat kreeg Esteban gemiddeld 20-30 terugspeelballen te verwerken. Van Beerens ging het soms in 2 etappes terug naar de keeper, middenvelders bleven in positie en hadden een verrekijker nodig om het doel van de tegenstander te zien bij wijze van spreken. Absurd was dat.

  Om die reden scoorde het complete AZ middenveld de afgelopen 2 seizoenen samen nog maar net 10 doelpunten per seizoen. Daar gaat nu verandering in komen met Gudelj als uitblinker.

  Na 2 trainers die als speler naast noeste arbeid het hakken en schaven in het vaandel hadden staan is er nu een trainersstaf die juist als speler aanvallend dachten. Van den Brom staat zelfs hoog op de all time topscorerslijst van van Vitesse en Bassie behoeft geen krans……..
  Dat begint zo langzaamaan zichtbaar te worden. Daarom van mij een pluim voor deze staf die het plezier bij spelers en bij mij heeft teruggebracht 😉

 2. Vak J

  9 november 2014 at 18:59

  Ik heb wel genoten van de wedstrijd! Sprankelend aanvallend voetbal. Zou het toch langzamerhand komen? Haye niet opdit niveau. Terechte wissel. Esteban keepte goed! Wereldgoal van Gudelje (zoals van Basten in 1988)

 3. gerard

  10 november 2014 at 14:20

  AZ heeft toch een behoorlijke selectie het zou toch gewoon met clubs als Twente en Feijenoord mee moeten kunnen doen.
  Je zou maar over spelers als Berghuis, Johannsson, Gudelj, Ortiz, Gouweleeuw, Poulsen, Tankovic kunnen beschikken.
  Het balletje zou ook zomaar ineens kunnen gaan rollen, Vitesse thuis, Feijenoord uit de punten pakken en je staat ineens gewoon op een 4e stek met uitzicht op meer maar anderzijds gezien het allemaal zo dicht bij elkaar staat kan het ons bij een nederlaag ook weer flink terug werpen.

  • Gerrit Vooijs

   10 november 2014 at 20:44

   Als iedereen fit is en, ook belangrijk, de toppers zijn in grote vorm dan kan AZ meedoen met Vitesse, Twente en Feyenoord. Maarrrrrrr, als de vorm er niet is of spelers zijn geblesseerd of geschorst dan speelt AZ direct een tandje minder.
   AZ heeft kwalitatief gezien van deze clubs de kleinste selectie. Dat zou dus normaal AZ teveel gaan opspelen. Maar laat AZ nu eens het geluk hebben dat Aron en Berghuis snel op niveau zijn en blijven dan kunnen ze bij de eerste 5 eindigen achter PSV en onze buren.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *