Gudelj schiet AZ naar overwinning

By
Updated: november 8, 2014

AZ heeft zijn eerste competitiezege onder trainer Van den Brom binnen. De ploeg won met 1-0 bij NAC door een goal van Gudelj.

NAC begon voortvarend, maar AZ kwam niet in de problemen en nam na tien minuten het initiatief over. Het offensief van de Alkmaarders leverde flinke kanen op voor Tankovic, Johannsson en Gudelj, maar een treffer bleef uit.

Ook in de tweede helft had AZ lang de overhand en via een prachtige volley van Gudelj werd het 0-1. NAC zocht in het vervolg vol de aanval, maar ondanks kansen voor Sarpong, Van Bezooijen en Seuntjes bleef de gelijkmaker uit.

14 Comments

 1. Gerritvooijs

  9 november 2014 at 00:15

  Het was billenknijpen. Maar ik heb vandaag weer verbetering gezien. Ortiz begint te begrijpen wat er in het aanvallende systeem van hem verwacht wordt.
  Gudelj scoort zijn 4e goal met Dank aan John van Den Brom die hem verplicht voor de goal te komen.

  Kijk AZ speelde 442 maar toch aanvallend. Continu speelt AZ die bal naar voren waar onder Verbeek en Advocaat de bal maar achterin bleef circuleren.

  Spelers die de bal krijgen draaien open en kijken naar voren. Jongens ik wordt daar blij van Na al dat saaie voetbal.

  We staan 6e en hebben iedereen in het vizier.
  AZ wordt nog beter als Berghuis terug komt en Aron ritme heeft gevonden. Dat beter worden gaat met vallen en opstaan maar de trend is goed.

  Gudelj toont zich een echte aanvoerder en is over de laatste wedstrijden de belangrijkste man bij AZ.
  De rest trekt zich aan hem op. Mooi om AZ zo te zien groeien 🙂

 2. oma

  9 november 2014 at 08:00

  inderdaad Gerrit,

  ik zag ook verbeteringen e zijn spelers die groeien,Hoedt deed zijn werk ook goed.
  zo als de hele achter hoede
  Esteban deed eindelijk eens wat je van een eredivisie keeper mag verwachten,
  en toch met hoekschoppenen,vrije schoppen zat ik met de zenuwen zal hij weer niet een blunder maken.
  van Aron kan je niet verwachten dat hij meteen in zijn oude doen is,dat duurt nog wel even,dat wordt het zelfde met Berghuis
  nu op een zesde plaats in de competitie,had die grabbelaar die blunder niet gemaakt verleden week dan had het de derde plaats geweest.

 3. Ruud

  9 november 2014 at 08:16

  Top 5 wordt een lastig verhaal voor AZ in dit overgangsjaar maar ik ben blij dat er gewonnen is. Volgend jaar zonder Gudelj moet de aanval weer gaan renderen, wat nu niet lukt. Esteban kan echt wel wat maar heeft het tij tegen. Mag zich in het buitenland wel gaan bewijzen. Ben benieuwd of AZ dit jaar via de beker de finale kan bereiken.

 4. kaazie87

  9 november 2014 at 09:27

  beste wedstrijd van het seizoen vooral wat betreft strijd en beleving en het vrij lopen. het valt wel op dat ze tot nu toe uit beter spelen dan thuis, ben benieuwd waar het gaat eindigen als ze thuis ook weer wedstrijden gaan winnen. wordt alleen wel weer tijd dat Berghuis weer fit wordt kan hij mooi op de plaats van tankovic spelen tankovic speelt niet slecht maar heeft nog even te vaak dom balverlies. van den brom is duidelijk gecharmeerd van dos santos en terecht die gozer kan leuk voetballen en ook een balletje afpakken en nog maar 18 jaar

 5. AZnu

  9 november 2014 at 09:41

  Ik heb een goed spelend AZ gezien en nu wel met veel beleving. Alleen de afronding kan nog veel beter want het had minimaal 0-4 moeten zijn. Esteban pakte ze nu wel, verrichtte zefs een aantal mooie reddingen. We hebben ook wat achter de hand. Dat kon je zien aan de wissels. Ik heb dan wel weer wat met Haps, die zorgt altojd weer voor dreiginging. Goed dat de concurrentie de basis 11 scherpt. Deze lijn nu proberen door te zetten, dan wordt het alleen nog maar beter.

 6. AZnu

  9 november 2014 at 09:43

  Ik heb een goed spelend AZ gezien en nu wel met veel beleving. Alleen de afronding kan nog veel beter want het had minimaal 0-4 moeten zijn. Esteban pakte ze nu wel, verrichtte zefs een aantal mooie reddingen. We hebben ook wat achter de hand. Dat kon je zien aan de wissels. Ik heb dan wel weer wat met Haps, die zorgt altijd weer voor dreiging. Goed dat de concurrentie de basis 11 scherpt. Deze lijn nu proberen door te zetten, dan wordt het alleen nog maar beter.

 7. Timon

  9 november 2014 at 10:13

  Wat is dat NAC slecht…….. Daar niet van win ,kan je beter stoppen. Die jonge jochies ,twijfel of dat ooit wat wordt.Muhren in de winter maar terug Volendam,wat een paniekaankoop en van dat Huppertje horen wij nooit meer wat. Maar bij aankoop hier al gezegd. De heren mogen nu 2 weken uitrusten,wat een heerlijk bestaan. Vitesse thuis,hopelijk 1 puntje.

  • AZ4Altijd

   9 november 2014 at 11:41

   Zo kennen we je weer Timon.
   Het is nooit goed bij jouw? Wat zul jij een vreselijk droevig leven hebben.

   Ja NAC was ontzettend zielig. En ik heb ook heel veel kritiek gehad de laatste tijd. Ben ik eerlijk in. Maar er werd vrij goed gevoetbald. Het is nu zaak om kansen beter te benutten zodat we niet met geknepen billen naar de laatste minuut hoeven te kijken. Want NAC is wel zo een ploeg die dan even nog in 91e minuut nog de gelijk maker maakt. Of ergens in 87e minuut gelijk maker. En dan met hun reet in de goal blijven hangen.

   Maar eigenlijk nu hadden we dus meer moeten scoren, want NAC ging aanvallen. Er vielen gaten. En daar moet meer profijt van genomen worden.

   Ik zeg niet dat alles weer koek en ei is, want we weten van dit team dat het heel erg mooie pieken heeft, maar net zo goed de komende wedstrijd weer als stel ouwe wijven ten onder kan gaan. Dat is instelling. Dan kun je best wel top 7 eindigen. Wellicht top 5.

  • Jan

   9 november 2014 at 18:42

   Timon, jij terug je kooi in en we horen dan van jou ook niets meer

 8. de echte supporter

  9 november 2014 at 10:47

  Ik heb een gretig az gezien. was soms spannend en billen knijpend maar wel een az die liet zien dat ze willen. ik ben het met gerrit eens

 9. Jay

  9 november 2014 at 11:38

  Ik ben echt heel blij met deze overwinning, maar laten we niet vergeten dat we maar net aan hebben gewonnen van een slecht spelend NAC. We zijn er nog niet, maar het begin is er.

 10. harm

  9 november 2014 at 11:58

  Lekker positief weer timon. Ik heb eindelijk weer met plezier naar AZ gekeken. Ortiz speelde weer uitstekend waar hij laatste wedstrijden matig was, en m. Johansson liet zijn man zo goed als niet de 16m inlopen. Jammer dat de voorhoede met name tank en spits Johansson net niet beslissend genoeg waren. Als ze deze lijn doortrekken en berghuis terug komt kan het nog een leuk seizoen worden!

 11. gerard

  9 november 2014 at 15:57

  Ortiz was weer als vanouds de beste man van AZ.
  Gelukkig had Brom hem weer op zijn vertrouwde positie gezet en je ziet dat dat uitbetaald wordt!

 12. harm

  9 november 2014 at 21:37

  Inderdaad Gerard als controleur doet die het perfect

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *