Blunder Esteban kost AZ twee punten tegen Excelsior: 3-3

By
Updated: november 2, 2014

In de Eredivisie wacht John van den Brom nog steeds op de eerste zege met zijn AZ. Ondanks een moeizame wedstrijd leek het nu echt te gaan gebeuren tegen Excelsior. Helaas blunderde Esteban in de slotminuten en dat luidde de gelijkmaker in.

44 Comments

 1. Fabian

  2 november 2014 at 16:28

  Tsja John, iemand die tegen een Topklasser goed speelt, dat is natuurlijk geen graadmeter. Maar dat heb je zelf ook wel door nu hoop ik. Laatste wedstrijd van die Kokosnotenplukker uit Costa Rica wat mij betreft… 🙁

  • De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

   2 november 2014 at 16:42

   Je gaat wat mij betreft wel te ver om mij met Esteban te vergelijken. Kokosnoten plukken is lastiger dan je denkt! Had ie maar de kokosnoten geplukt! 😉

 2. harm

  2 november 2014 at 16:34

  Die gast kan beter kapper worden.. Vond ortiz en hoedt ook tegenvallen helaas

  • Jeroen

   2 november 2014 at 16:38

   Hoedt was inderdaad ook niet best. Wuytens had hem wel mogen vervangen eerlijk gezegd. Haye vond ik ook niet sterk aan de bal.

   Het is toch schandalig dat je tegen Excelsior met samengeknepen billen op de bank zit? Geen enkel duel is meer een zekerheid voor dit AZ.

   Esteban… Hoe krijgt John vd Brom het voor elkaar om hem op te stellen. Wie bedenkt zoiets. Bij de andere goals vond ik hem ook al niet sterk ogen.

   • 1AZ1

    2 november 2014 at 16:40

    Wuytens en Rochet basis. 20 doelpunten tegen dat kan gewoon niet na 11 wedstrijden…Verdedigen doe je met ze alle.

   • Brandon

    2 november 2014 at 17:02

    Jeroen bij de 1e goal staat hij ook helemaal verkeerd opgesteld.

  • 1AZ1

   2 november 2014 at 16:43

   Ortiz speelt zo wisselvallig, wanneer krijgen we weer de oude Ortiz?

 3. 1AZ1

  2 november 2014 at 16:38

  Schaam jullie!!!

  2 punten weer weggegeven.. Kom je zo goed terug… Waarom zakken jullie terug?? waarom niet voor de 4-2 gaan. Lijkt mij wel duidelijk dat Esteban nu mag banken. We hadden nu gewoon 7e kunnen staan! en even over het doelsaldo 20 doelpunten tegen is dat niet na 11 wedstrijden veeeeeeeel te veeeel!!

  kom op nou!!!!

  FORZA AZ!!!!!

 4. Maarten2802

  2 november 2014 at 16:44

  Ben ik de enige die dit eigenlijk een hele mooie wedstrijd vond. Beide ploegen speelde over het algemeen erg goed. AZ heeft toch veel meer creativiteit in deze opstelling. Met berghuis erbij geloof ik gewoon nog steeds in een top 6 klassering

  • 1AZ1

   2 november 2014 at 16:50

   Mooi voor de neutrale toeschouwer, maar we spelen voor Europees voetbal..en we hebben die 3 punten nodig!!!

   En er wordt niet verdedigd al verliezen we de bal…Gelijk erop!!!!

   CMON AZ!!!

 5. Jeroen

  2 november 2014 at 16:53

  John vd Brom net in een interview: ‘Nee, ik zet Esteban er nu niet gelijk naast’…..

  • Brandon

   2 november 2014 at 16:56

   v.d.Brom is nu al een waardeloze trainer Jeroen. Echt te SCHANDALIG voor woorden. Rochet ligt nu ook meteen in de vernieling door zo’n tactisch onbenul als trainer.

  • Ray

   2 november 2014 at 17:01

   Rare zaak.

 6. Brandon

  2 november 2014 at 16:53

  Brandon

  2 november 2014 at 16:22

  Nou mensen jullie hebben het nu toch ALLEMAAL wel gehad met die CLOWN he. Durf me nu nog eens een min te geven dan ben je het niet waard om AZ supporter te zijn. Dit is echt geen keeper en v.d.Brom heeft voor mij nu ook afgedaan wat een slechte trainer is dat. De volgende wedstrijd allemaal met een spandoek in t stadion met allen de tekst Esteban ROT OP.

  1
  0

 7. Ray

  2 november 2014 at 16:57

  “We zitten gewoon in een fase waarin we langzaam toe moeten gaan werken naar die eerste overwinning.(…)Voor mij persoonlijk is dat gewoon een kwestie van tijd.” VDB

  Goed een kwestie van tijd, maar hoelang? Groningen en Excelsior waren de ‘makkelijke’ thuiswedstrijden. Vooralsnog is er geen sprake van een Korbach effect, na de komst van van den Brom 🙁

 8. Brandon

  2 november 2014 at 17:00

  Elke maar dan ook elke keeper had deze bal klemvast gehad alleen deze niet. Als de bal goed was ingeschoten ok, als de bal keihard was ingeschoten ok, als de bal dronken van effect was geweest ok, als de bal onhoudbaar was geweest ok. Nee dit was een zachte terugspeelbal die op goeie hoogte zonder snelheid aankomt en nog blundert deze flapdrol. Echt hier moeten we als supporters iets aan doen.

  • Ray

   2 november 2014 at 17:07

   Het was een heel, heel, heel bijzondere misser…….

 9. kaazie87

  2 november 2014 at 17:11

  kunnen we niet dat spandoek van esteban de volgende keer omhooghouden met een groot kruis erin ofzo dit is in 3 seizoenen zijn 4e blunder. die gasten uit de eigenjeugd krijgen wel erg snel een terugslag zeg niet normaal. en wat is die muhren een wijf zeg niet normaal zeg, dat is gewoon nog erger dan henriksen

 10. Ruud

  2 november 2014 at 17:33

  Beste fans, spelen voor Europees voetbal is niet reëel meer. Dit is een tussenjaar voor AZ waar niets te winnen valt. Op zoek naar automatismen, naar juiste opstelling, naar juiste trainer, enz. Dit is niet het jaar tot nu toe met zwalkend beleid van Stewart. Ik wil het graag andets zien maar de ontwikkelingen kosten tijd zoals Van der Brom al zei.

  • Ray

   2 november 2014 at 17:40

   Sorry hoor, maar van den Brom dekte zich met die uitspraak op een belachelijke manier in.

   • Ruud

    2 november 2014 at 18:16

    Natuurlijk Ray! Dat doet hij al vanaf het begin bij AZ. Het schijnt dat hij een plan heeft met meer aanvallend voetbal, maar het begint bij een goede verdediging zegt Koeman altijd.

    • Ray

     2 november 2014 at 18:31

     En een verstandige keuze voor een keeper.

    • Ray

     2 november 2014 at 18:33

     En een verstandige keuze voor een keeper, die niet bepaald wordt door een optreden tegen amateurs.

 11. harm

  2 november 2014 at 17:46

  Volgende week rochet voor Esteban en wuytens voor hoedt?

 12. Brandon

  2 november 2014 at 18:36

  Fantastisch dat er nu 1-4 staat met de duimpjes bij Esteban rot op. Wie de 4 min duimpjes hebben gegeven veel succes met die Costaricaanse KUTkeeper.

  • Ruud

   2 november 2014 at 19:04

   Ik weet het. Esteban maakt fouten, maar hij stond ook in de bekerfinale onder de lat. Beetje respect. Het is wel weer tijd voor Rochet.

   • oma

    3 november 2014 at 08:31

    dat respect heeft hij allang verspeeld,beste Ruud.
    doe je ogen open!

 13. AZnu

  2 november 2014 at 19:06

  In de eerste helf dachtik dat de AZ spelers hun salaris van oktober niet hadden ontvangen en dat het een soort van passieve staking was. Geen beleving en geen stapje harder dan noodzakelijk. De beste kansen werden amateuristisch om zeep geholpen (Muhren en Johanson) Terecht is er kritiek op Esteban de de balweer eens uit zijn handen liet vallen. Ook in de spits ging het goed mis. Johanson wil alles te mooi doen met stifjes en hakjes. ros die bal gewoon het doel in, dan win je die wedstrijd met 5-3. Muhren loopt erbj als het paard van Anky van Grunsven, geen renpaard maar een kuurpaard. Is steeds te laat omdat hij zijn rasbenen te hoog heft en als de bal goed valt volgt er een rollertje. Salinero had vandaag 2 keer gescoord, zonder problemen.

  Werk aan de winkel. Veel oefenen met afwerken op doel. Korte cursus voor de verdediging met als thematitel; VERDEDIGEN MAG EN INGRIJPEN HOORT. En je zult zien over een aantal weken is AZ weer boven Jan .

 14. oldfan

  2 november 2014 at 19:33

  Wat een waardeloze wedstrijd van AZ kant. De tegenstander kreeg zo veel ruimte dat het een koud kunstje was om te scoren. Voorbeeld, tussen 5 spelers in mag n tegenstander gewoon doorlopen. Niemand die hem een strobreed in de weg legt. Belachelijk om te zien.
  Zes 100% kansen die gewoon achteloos worden gemist.
  Een flink aantal wedstrijden waren we blij dat Esteban geblesseerd was.
  Elke wedstrijd weer verloren we punten door zijn optreden.
  Toen we vernamen dat hij weer opgesteld stond zonk ons de moed in de schoenen. Nee he het zou toch weer niet. Het was dan ook geen eens meer opvallend dat hij onze 3 punten weer inleverde met zijn blunderende gedrag. Wat dan ook nog erger is dat zijn coach die ons nog geen goed voetbal heeft opgeleverd hem de hand boven het hoofd houdt. Hij stelt hem de volgende wedstrijd weer op. Afschuwelijke gedachte en bijvoorbaat een slecht gevoel omdat we daardoor een kansloze missie gaan krijgen om een overwinning te behalen.
  Deze coach maakt zich dus al bij voorbaat ongeloofwaardig tegenover de supporters.

 15. Vak J

  2 november 2014 at 19:36

  Weg met deze keeper!!!!! Wat mankeerde er aan Rochet? V/d Brom snapt het dus ook niet. Degradatie voetbal vandaag. AZ SCHAAM JE!!!!

 16. harm

  2 november 2014 at 19:59

  Ben het wel met Brandon eens over Esteban… Met hem lever je bijna altijd punten in. Moet je nagaan als hij niet blunderde dat we bovenaan linkerrijtje stonden.. Rochet is echt niet minder dan die onrustige man. En respect voor vd brom dat hij aanvallend wil spelen, maar laat m zorgen mensen die in vorm zijn op te stellen want dat is ortiz bijv. Helaas niet. Nu maar kijken of we van NAC wel winnen!

 17. Gerrit Vooijs

  2 november 2014 at 20:05

  Ik snap alle kritiek hierboven wel. Natuurlijk is het verschrikkelijk jammer als je zo 2 punten weggeeft. Maar ik wil hier wel een lans breken voor John van den Brom.
  Hij durft te starten met een zeer aanvallende basisformatie. Hij zorgt voor avontuurlijk voetbal. Daar zitten natuurlijk ook gevaarlijke kanten aan en dat hebben we vandaag ook kunnen zien.
  Maar Alkmaar en Haarlem zijn ook niet op 1 dag gebouwd.
  Het overnemen van elkaars taken is ook een belangrijk onderdeel. Dat moet er op de training worden ingeslepen.

  AZ heeft nu 3 punten achterstand op de nr 4 op 1/3 van de competitie.
  Alles maar dan ook alles is nog mogelijk. Gudelj leeft duidelijk op onder van den Brom. Hij gaat net zo belangrijk worden door zijn goals als Rasmus Elm destijds.

  Ik heb bij vlagen genoten van aanvallend voetbal waarbij 3-4 AZ spelers voor de goal waren. Hoe vaak stond er 1 of hooguit hooguit 2 spelers van AZ tegen een overmacht aan verdedigers.
  AZ gaat dit seizoen veel meer scoren als onder Verbeek en advocaat. AZ gaat er ook meer tegen krijgen.

  Ik zie positieve ontwikkelingen met veel jonge spelers en was er niet die blunder geweest had AZ 3 punten gehad.

  Ik hoop dat John ons ook de rest van de competitie gaat vermaken. Wat dat oplevert hangt ook af van de rentree van Berghuis en een scorende Aron.

  • Vak J

   2 november 2014 at 23:16

   Met alle respect Gerrit, maar waarom de keuze voor Esteban. Was Rochet dan zo slecht. Deze onustige keeper die er voor zorgt dat we twee punten weggooien. Deze keeper wil toch weg.Verder heb ik nog niet echt het idee dat hier een team staat dat elkaar weet te vinden. Veel verkeerde passes en zeer traag voetbal naar achteren. En als je steeds achter komt door gemakkelijke doelpunten tegen sta je als ploeg tegenover een tegenstander die tijd gaat rekken en de boel achterin gaat dichtgooien

   • Gerrit Vooijs

    3 november 2014 at 08:08

    De keuze van Esteban is zeer waarschijnlijk een financiele keuze geweest.
    Als Esteban niet meer speelt is hij 0 euro waard in januari. Ik denk dat AZ probeert hem nog in de etalage te zetten maar daar helpt dit optreden niet aan mee. Dat is dus erg jammer zowel sportief als financieel.
    Er zijn nog 6 competitiewedstrijden tot aan de winterstop en ik moet mij sterk vergissen als dat niet de laatste wedstrijden van Esteban zullen zijn want na januari is hij financieel niets meer waard.
    Dan wordt er puur gekozen op sportieve gronden……
    Overigens vind ik dit wel een afscheid in mineur voor Esteban. Hij heeft echt ook heel veel goede wedstrijden voor AZ gespeeld en dat is nu allemaal niets meer waard.

    • oma

     3 november 2014 at 08:40

     en denk je Gerrit dat hij nu wel wat waard is?
     zelfs een eerste divisie club wil die grabbel niet voor niks hebben.
     hij is gewoon afgeschreven en zal echt niets opbrengen.

     ik snap je gedachte gang echt wel,dat kwam bij mijn ook op.
     ik vind het trouwens een leuke uitdrukking van Alkmaar en Haarlem.
     ik kon hem wel van Aken en Keulen zijn niet op een dag gebouwd.

    • Keet

     3 november 2014 at 11:05

     Als Van de Brom nu de keuze van zijn basis 11 maakt op financiele gronden, dan is hij zijn geloofwaardigheid 100% kwijt. Hij moet zorgen dat er een elftal staat dat punten pakt en niet een elftal dat duiten pakt.

 18. De echte supporter

  2 november 2014 at 20:08

  Ik denk dat esteban gewoon blijft staan. Ze willen hem in de winterstop verkopem, dus moet hij spelen.
  Ik denk dat van de brom dat moet doen, anders loppt hij gratis weg. Dat kan de club niet hebben

  • Ray

   3 november 2014 at 01:48

   Ik denk ook dat VDB Esteban moet opstellen van Stewart. Ik zou alleen liever zien dat een trainer zijn eigen koers vaart en het sportieve belang laat prevaleren.

 19. Timon

  2 november 2014 at 21:11

  Ha ha,wat een zootje! Die Hoedt………

 20. Jay

  3 november 2014 at 09:00

  Esteban maakt bijna elke wedstrijd een grote blunder, dat kan gewoon echt niet meer. Verder was de hele verdediging natuurlijk af en toe zeer amateuristisch bezig. Laten we wel wezen, als je niet kan winnen van Willem II en Excelsior, dan heb je een groot probleem. Ik hoop dat we de play-offs halen, meer zit er niet in ben ik bang.

  • AZ4Altijd

   3 november 2014 at 10:06

   Play Offs tegen degradatie of EL? Want met dit geklooi twee keer achter komen tegen ploegen als Excelsior en al 20 goals tegen in 11 wedstrijden. Dat is bijna 2 gemiddeld tegen per wedstrijd. Serieus. Dat is echt heel zielig. Dat zegt ook wel wat. Daarbij horen we bij de onderste regionen van de competitie. Dat betekend als we op deze voet verder gaan dat we ongeveer 60 tegengoals gaan zien in totaal tegen het einde van het seizoeen. En Gouweleeuw wil een stap hogerop. En die Papierprikker Esteban is idd nu al niks meer waard. Anders had er allang iemand voor hem gekomen.

   Ja hij heeft ook hele goede wedstrijden gespeeld. Dat ben ik heus niet vergeten, maar toch zit ik elke wedstrijd dat hij speelt met spanning te kijken en in afwachting wat voor idioterie hij nu weer gaat uithalen.

   Feit is. Verdedigend ziet het er heel slecht uit bij ons.

 21. Joost

  3 november 2014 at 12:57

  Esteban keept de laatste maanden erg onrustig. Dit zit eigenlijk altijd al in zijn spel, maar dat wordt volgens mij versterkt door de belabberde verdediging. Rochet had de mazzel dat Luckassen heel goed begon op de plek van Matthias. Ook begon Hoedt goed. Met een zekere Gouweleeuw en een opgeleefde Poulsen erbij stond het goed. Rochet speelde zijn laatste wedstrijd ook onrustiger. Luckassen had plaats gemaakt voor Matthias en Hoedt is helaas ver teruggevallen. Volgens mij zit het grootste probleem bij de verdedigers. Als een keeper daar op kan vertrouwen groeit het vertrouwen bij de keeper!

  • oma

   4 november 2014 at 07:36

   ik denk dat het net anders om is,dat de verdediging onrustig van de keeper wordt.
   af gelopen seizoen was hij ook aan alle kanten aan het blunderen en toen stond er geen hoedt in.
   weet je nog de wedstrijd tegen Groningen twee blunders van die grabbelaar weg europees voetbal,toen stond hoedt er niet in.

 22. harm

  3 november 2014 at 13:53

  Ik denk als je achterin met rochet-johansson-gouweleeuw-wuytens-poulsen
  en een ortiz die achter blijft gewoon prima verdediging heb.. maar ortiz moet zo te zien van de leiding ook aanvallen, en daar gaat het mis… Tegen excelsior: als hij balverlies heb moet die 50 meter terugrennen en hoedt laat zich dollen en esteban staat te kijken hoe de bal erin staat. gewoon erop trainen komt t vast goed

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *