Jóhannsson: ‘het gaat elke dag beter’

By
Updated: oktober 30, 2014

Na maanden aan de kant te hebben gestaan met een enkel- en liesblessure maakte hij woensdag op bezoek bij GVVV (0-5) zijn rentree in de hoofdmacht van AZ. Aron Jóhannsson over zijn fysieke gesteldheid, scherpte en het belang van de beker. “Dat gevoel zal ik nooit vergeten.”

“Het ging goed”, zei de spits, die door GVVV-fans werd bejubeld toen hij de kleedkamer verliet. “Het was de bedoeling dat ik vandaag een uur zou spelen. Dat is prima gegaan. Conditioneel en fysiek heb ik het goed doorstaan. Ik heb geen moment getwijfeld aan mijn lies of enkel. Het kunstgras was ook geen probleem. Wat dat betreft ben ik vrij in mijn hoofd. I am ready.”

Gefrustreerd
Jóhannsson: “Mijn doel voor vandaag was om te spelen en er fit uit te komen. Daarnaast was het mooi geweest als ik had gescoord. Nee, dat is inderdaad niet gelukt. Ik was een paar keer erg gefrustreerd en teleurgesteld in mezelf toen ik een kans miste. Normaal gaan ze er wél in.”

Next round
Direct na de frustratie klinkt de nuance door: “Dit was na de helft die ik vorige week bij Jong AZ speelde pas de eerste echte wedstrijd in ruim drie maanden tijd. Sinds het WK heb ik aan de kant gestaan. Met die kansen afmaken komt het dus ook wel weer goed. Ik stond in ieder geval steeds op de goede plek; dat gevoel ben ik nog niet verloren. Gelukkig hebben mijn missers ons niet opgebroken, want op het laatst liepen we uit naar 0-5. Up to the next round.”

KNVB beker
Jóhannsson gaf aan te hebben genoten van de ambiance op Sportpark Het Panhuis. “Dit is de charme van het bekertoernooi. Het leeft enorm bij amateurclubs, dat zie je aan alles. En ja, bij mij leeft dit toernooi ook. Ik heb in 2013 de beker gewonnen toen we PSV versloegen in De Kuip. Dat gevoel zal ik nooit vergeten. Wij zijn ook dit seizoen weer tot veel in staat.”

Mühren
Robert Mühren was tijdens de afwezigheid van Jóhannsson een van de spelers die de honneurs waarnam in de punt van de Alkmaarse aanval. Tegen GVVV stonden ze een kwartier samen binnen de lijnen. “I like him a lot as a player. Hij komt uit de Jupiler League en heeft echt indruk op me gemaakt. Robert heeft me verrast. Hij heeft een goed oog voor de goal en de assist. Als we samenspelen, kunnen wij voor veel goals gaan zorgen.”

Zondag neemt AZ het in eigen huis op tegen Excelsior. “Ik weet nog niet wat de trainer dan met mij van plan is”, blikte de Amerikaan vooruit. “Ik ben uiteraard nog niet honderd procent fit, dat lijkt me logisch. Tijdens de trainingen moet ik speeltijd afdwingen. Het gaat elke dag beter.” Bron: AZ

3 Comments

 1. Jeroen

  30 oktober 2014 at 13:01

  Jammer dat hij nog niet zo scherp was voor het doel. Komt vanzelf goed! Ben erg benieuwd naar de combi Muhren-Aron. Als ik het zo lees, vullen ze elkaar goed aan. Dat betekent stoeien voor John van den Brom qua opstelling.

 2. Gerrit Vooijs

  31 oktober 2014 at 00:28

  Muhren deed het goed op 10, dus achter Aron. Hij zette Aron in het kwartier na rust 2 of 3 keer in scoringspositie. Dus dat komt wel goed. Zou wel betekenen dat Henriksen dan op de bank eindigt.

 3. Timon

  31 oktober 2014 at 07:47

  Matige spits,komt helemaal niet goed, sterker nog : wordt nooit wat

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *