Johannsson en Esteban in de basis tegen GVVV

By
Updated: oktober 28, 2014

In het bijzijn van de pers blikte John van den Brom dinsdagmiddag vooruit op het bekerduel van woensdag met GVVV. Verder gaf hij prijs dat Aron Jóhannsson en Esteban hun rentree maken en vertelde hij over de zoektocht naar de gewenste formatie.

“We moeten Urk gewoon oprollen”, zei Ajax-trainer Frank de Boer in zijn voorbeschouwing op het bekerduel met de amateurs van Urk. “Dat zal je mij nooit horen zeggen”, reageerde Van den Brom desgevraagd. “AZ had het een paar seizoenen geleden moeilijk in het bekertoernooi tegen GVVV. En toen speelde AZ thuis. We moeten realistisch zijn. Wij zijn nu nog niet zover dat we een tegenstander kunnen oprollen. Wij benaderen deze wedstrijd dan ook als iedere andere. Nee, ik ga niemand sparen.”

Automatismen
Van den Brom: “We hebben de afgelopen weken in de opstelling noodgedwongen een paar andere keuzes moeten maken, door de blessures die we hebben. Daardoor zijn we nog naar de juiste formatie aan het zoeken. Het wordt woensdag een mooi moment om automatismen te kweken.”

Rentree
Jóhannsson en Esteban maken in Veenendaal hun rentree in de basis. Van den Brom: “Het is voor mij een mooie kans om ze na hun blessures weer in een wedstrijd aan het werk te zien. Vooral van Esteban heb ik nog geen goed beeld gekregen omdat ik hem alleen op de trainingen gezien heb. Dat Esteban speelt, heeft dus niets met de prestaties van Sergio Rochet te maken, want die ontwikkelt zich prima. Na woensdag gaan we kiezen wie de eerste doelman wordt.”

Van Jóhannsson had de oefenmeester al een beter beeld. “Dat komt omdat hij als topscorer meer in the picture stond. Het past goed in zijn revalidatietraject dat hij nu weer minuten gaat maken.” Muamer Tankovic (lies) hoopt zondag tegen Excelsior weer inzetbaar te zijn. “Zijn blessure valt gelukkig mee”, weet Van den Brom.

GVVV
De opponent in het bekertoernooi is geen onbekende voor Van den Brom. “Ik ken hun trainer (Erik Assink, red.) heel goed. Het is een goede collega, schuine streep vriend. We hebben zaterdag na AZ – FC Groningen een biertje gedronken. GVVV ken ik ook vrij goed, net als de andere clubs bij mij in de buurt. Ze hebben geen verrassingen voor ons. GVVV heeft een selectie die al jaren bij elkaar is. Vorig jaar hebben ze bijna de titel gewonnen. In de spits staat Sherwin Grot, die nog bij NEC gespeeld heeft. Natuurlijk moeten wij winnen, maar het zal niet vanzelf gaan.” Bron: AZ

14 Comments

 1. Jeroen

  28 oktober 2014 at 16:59

  Ben blij dat onze belangrijkste spelers weer op de weg terug zijn van hun blessures. Esteban op doel hoeft van mij niet! Geen idee wat Van den Brom gaat doen, maar volgens mij is het wel duidelijk dat Rochet nu al beter is dan die vliegenvanger.

 2. Maarten2802

  28 oktober 2014 at 17:50

  Ik ben volgens mij de enige die Esteban wel op doel zou zetten. Heeft az meerdere keren uit de brand geholpen. Ook vind ik de blunders die hij heeft gemaakt niet opwegen tegen de geweldige momenten. Ook heeft rochet in zijn eerste paar wedstrijden al een behoorlijke blunder gemaakt.

  • oma

   29 oktober 2014 at 07:39

   je heb gelijk,maar hij heeft AZ ook meerdere keren het schip in geholpen en zijn dolle acties.

   • Jeroen

    29 oktober 2014 at 09:31

    Precies Oma! Esteban deed het in het begin vrij goed, maar zat voor zijn blessure al enige tijd in een dip. Daarnaast kan hij transfervrij vertreken komende zomer. Ook om die reden zou ik Rochet op doel houden.

 3. AZ4Altijd

  28 oktober 2014 at 17:52

  dat slappe gelul over dat het niet vanzelfsprekend is dat we winnen? WTF. AZ zijn VOLPROF voetballers. Krijgen grof betaald . Dat betekend dat we VANZELFSPREKEND MOETEN winnen van GVVV. Ja ze zijn goed. Dat hebben ze wel bewezen op amateur niveau, maar als AZ zijnde MOET je winnen . Klaar. Ga niet nu al de angsthaas uithangen van , je moet ze niet onderschatten en nog meer van die blablabla. Wat een instelling zeg.

 4. 1AZ1

  28 oktober 2014 at 18:45

  Met Esteban en Aron heb je wel ervaring in je team. Zoveel verschil zit er niet tussen Rochet en Esteban kan de keus van Brom dus wel begrijpen.

 5. AZ4Altijd

  28 oktober 2014 at 20:00

  Ik had meer branie verwacht bij vd Brom. Heeft altijd grote mond, maar nu hij bij AZ is , is hij ineens heel voorzichtig met zn woorden. Of wordt dat hem ingefluisterd dat hij dit soort onzin moet verkondigen? Als dat zo is moet die pipo die dat influisterd bij vd Brom heel gauw opzouten. We willen meer Branie zien. Onoverwinnelijkheid uitstralen. WINNEN is enige waar we voor spelen. En of het nu FC Klapkuttenveen is of Barcalona. Je moet altijd met neus zwaar omhoog voetballen. Alsof je de beste ben in de wereld. Arrogantie. Dat is iets waar die Haakneuzen 55Km zuidelijker heel goed in zijn en zodoende ook altijd winnen. Dat is soms best lucky, maar geluk dwing je af. En natuurlijk kunnen we ons niet speltechnisch met hun vergelijken.Hun hebben een beter team en meer spelers in de selectie die verschil kunnen maken, maar die instelling kun je WEL inbouwen bij onze spelers. Wij zijn AZ en WIJ winnen. Ongeacht welke tegenstander.

  Wat wij als Supporters NIET hoeven te accepteren is die , ja maar he, onderschatting, wordt lastig, moeilijke stugge tegenstander wordt verkondigd. Dat is slap. En zo gaan dan de spelers ook het veld in met die gedachten.

  Je moet de tegenstande OPVRETEN. Niets meer , niets minder. Vieze broeken, sokken , shirts, kappotte schoenen ( kan tegenwoordig snel met die plastic schoentjes ), neerploffen op het veld na laatste fluitsignaal. Al kruipend bij thuiswedstrijden langs alle tribunes om supporters te bedanken voor hun steun.
  We spelen dit jaar GEEN EL dus moet er 200% gegeven worden. Misschien moet ik dit berichtje ook maar eens naar vd Brom sturen. Wellicht dat hij er eens wat mee doet. Want dit slappe gedoe hou ik niet van.

  • Gerrit Vooijs

   28 oktober 2014 at 21:18

   PSV -AZ ….. Van Den Brom riep toen dat AZ voor de winst ging, weet je nog ?
   Hij wil niet 2x binnen 14 dagen op zijn bek gaan 😉

   • AZ4Altijd

    28 oktober 2014 at 21:40

    Liever op je bek gaan met branie dan met laffe angstige woordjes als een lafaard ten onder gaan.

  • Jeroen

   29 oktober 2014 at 09:34

   Helemaal met je eens. De houding waarmee je het veld instapt is zeer belangrijk. Gudelj heeft standaard deze houding en daarom ben ik ook blij dat hij in het team zit. Helaas zijn de meeste spelers de ideale schoonzonen, maar daar win je niet mee.

 6. Brandon

  28 oktober 2014 at 20:37

  Ik hoop dat Esteban blundert als nooit tevoren, de wedstrijd natuurlijk wel winnen, dan is dat z.g. probleem ook meteen uit de wereld. Vindt het zelfs zeer onprofessioneel van een trainer om te zeggen dat woensdag de keeper wordt bekeken en de keuze gaat maken wie er op doel komt. We spelen tegen een amateurclub ga je daar een keeper of afrekenen? Je kan Rochet nu toch niet gaan vervangen, zo’n jonge keeper heeft vertrouwen nodig en als je hem dus wisselt is hij dat iig al kwijt. Het getuigt van heel weinig gogme bij v.d.Brom.

 7. Gerrit Vooijs

  28 oktober 2014 at 21:13

  Ach, als Esteban zichzelf blijft is hij minder in het meevoetballen. Hij is onrustig en zal sneller een bal blind wegrossen zeker nu zijn grote vriend Mattias hem weer gaat aanspelen als de tegenstander druk durft te zetten 😉

  Belangrijkste nieuws is de terugkeer van Aron Johannsson. Ik ben erg benieuwd hoe hij het er vanaf gaat brengen.

  En over dat oprollen, EVV werd in de vorige ronde ook niet ff opgerold. Toen bleven Gudelj en Ortiz op 30m van het doel hangen en kwamen Haye en Hupperts hun tegenstander nooit voorbij.
  GVVV was in Alkmaar al een lastige tegstander, dus er is geen enkele reden om te denken waarom dat nu anders zou zijn.

  Natuurlijk moet AZ winnen maar het is wel Bekervoetbal……. en daarin wint niet altijd de torenhoge favoriet.
  Mede om die reden wil ik nu een

 8. Gerrit Vooijs

  28 oktober 2014 at 21:15

  Overwinning zien. Niet meer en niet minder 😉

 9. harm

  28 oktober 2014 at 22:49

  Kortste weg voor Europees voetbal dan geef je toch 200% als speler en trainer dat AZ meer kwaliteit heeft dan gvv is n feit maar n overwinning is meer dan reëel toch

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *