Van den Brom: ‘Johansson in de basis’

By
Updated: oktober 24, 2014

Aron Johannsson zit nog niet bij de selectie van AZ voor het duel van zaterdagavond tegen FC Groningen. De IJslandse-Amerikaan speelde afgelopen maandag nog driekwartier met Jong AZ.

“Aron zit op schema qua revalidatie”, zegt AZ-trainer John van den Brom, “maar hij heeft vier maanden niet gespeeld. Morgen komt te vroeg. Het past niet het beleid van de medische staf.”

Naast Johannsson kan Van den Brom ook niet beschikken over Tankovic en Esteban. “Tankovic heeft last van zijn lies, Esteban heeft griep en zit ziek thuis. Dan lukt het niet hè.” Wel gaf Van den Brom aan dat Esteban normaal gesproken bij de selectie had gezeten; als reservedoelman.

Voor Tankovic komt Raymond Gyasi bij de selectie. Het is de eerste keer dat de speler van Jong AZ bij de selectie zit van de ploeg.

Van den Brom verklapte verder dat Mattias Johansson de rechtsback positie in gaat nemen. Dit gaat ten koste van Derrick Luckassen, die vorige week nog in de basis stond tegen PSV. Van den Brom: “Ik heb hem toen gewisseld, omdat hij snel tegen een gele kaart aanliep. Dat zit wat verpakt in zijn spel.”

Verder was Steven Berghuis weer te zien op het trainingsveld. Hij is bezig met zijn revalidatie na zijn voetblessure. Berghuis deed lichte loopoefeningen. Onduidelijk is nog hoe lang zijn herstel gaat duren.

Vermoedelijke opstelling AZ tegen FC Groningen: Rochet; Johansson, Gouweleeuw, Hoedt, Poulsen; Gudelj, Elm, Ortiz; Hupperts, Mühren, Haye. Bron: RTV N-H

2 Comments

 1. AZ4Altijd

  24 oktober 2014 at 20:40

  Hoezo Matthias weer RB? Jezus. Als wel iets is wat MJ niet kan is het verdedigen. Aanvallend is het een nuttige speler, maar verdedigend is hij echt waardeloos.

  Verder schiet het allemaal lekker op zo met die blessures. Iets is er fout bij ons . Achter elkaar vallen spelers uit met blessures. Weer een aanvallende speler die geblesseerd is. Wordt een moeizaam seizoen zo.

  Vind het ook oneerlijk dat Luckassen nu alweer buitenspel staat. Nou en dat hij vorige keer een gele kaart oppikte. Dat kan gebeuren bij een verdediger. Soms moet je ingrijpen. En dan pak je soms een gele op.

  Spelers zoals MJ die eindeloos veel fouten heeft gemaakt mag alweer snel de basisplaats inpikken. Snap die denkwijze niet helemaal.

 2. Evert

  24 oktober 2014 at 20:51

  Ik wel!! hij moet aan het einde van het seizoen verkocht worden, en dat doe je niet vanaf de bank. Met Derrick hebben wij een goede vervanger!!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *