Eenhoorn verwacht binnenkort duidelijkheid omtrent Pastoor

By
Updated: oktober 9, 2014

Pastoor is al weer enige tijd geleden vertrokken bij de Alkmaarse club. Zijn vertrek viel te wijten aan een ‘integriteitskwestie’. Dat dit een relatief begrip is, is wel gebleken in de daarop volgende interview met Stewart en de communicatie vanuit AZ. Eenhoorn hoopt de kwestie spoedig op te lossen zodat iedereen weer naar de toekomst kan kijken.

‘De situatie rond Pastoor is nu in handen van de juristen. Zij kijken er naar en de wil is er om het netjes af te handelen. Maar het zal ongetwijfeld wat kosten. Ik verwacht daar binnenkort duidelijkheid over.’

We zullen de consequenties van zijn ontslag wel terugvinden in het jaarverslag 2014/2015 🙂

17 Comments

 1. Jeroen

  9 oktober 2014 at 19:01

  Het zal mij niks verbazen als AZ dit ongeveer een half miljoen euro gaat kosten. Een ‘integriteitskwestie’ is een vaag begrip en het interview van Stewart bij VI zal ook niet hebben geholpen. Wellicht zijn er feiten voor het lekken van informatie, maar deel dat pas als het helemaal rond is. Nu zal dat zeker door de juristen van Pastoor worden misbruikt. Wat denken jullie?

  • Ruud

   10 oktober 2014 at 11:26

   Het zal wat gaan kosten, maar denk dat Pastoor liever op het veld had gestaan. Het haantjesgevecht wordt met juridische principes uitgevochten. Waarom niet Pastoor betrekken bij de Kalverhoek ontwikkeling? Is Stewart hem echt zo beu? Hij mag nu niets meer zeggen natuurlijk. Typisch geval van jammer!

   • oma

    12 oktober 2014 at 08:45

    de fout zit er nog steeds in Jeroen met het posten.

    dan had Pastoor op dat voorstel in moeten gaan.
    dan was hij hoofdtrainer voor negen maanden geweest en had hij op het veld gestaan.
    daarna had hij altijd nog kunnen verlengen.
    nee hij moest het onderste uit de kan,dat is hem nu opgebroken.

    • Ruud

     12 oktober 2014 at 11:47

     Ik kan me daar iets bij voorstellen wat je zegt, maar hij is bij meerdere clubs hoofdtrainer geweest en wil ook opbouwen net als Van der Brom en dat lukt niet in 1 jaar. Waarom dan wel Van Basten en Van der Brom wel beide contracten voor 2 jaar geven als hoofdtrainer en Pastoor niet. Dat is met twee maten meten. Dit past niet bij de clubcultuur van AZ.

    • Ray

     13 oktober 2014 at 01:16

     Pastoor hoefde niet op dat voorstel in te gaan. Hij had gewoon een contract voor 2 jaar als assistent en mag een promotie weigeren. Het is niet zijn schuld dat van Basten opeens (?) last had van stress en zijn functie neerlegde. Daarnaast denk ik dat Pastoor het idee had dat hij na die 9 maanden sowieso geen contractverlenging zou krijgen. In het voorstel stonden geen objectief meetbare doelstellingen op grond waarvan hij in aanmerking zou komen voor verlenging. Bovendien had Stewart hem vlak daarvoor beschuldigd van het lekken van informatie. Al met al, kan ik me voorstellen dat hij onder die omstandigheden niet wilde tekenen. Als hij het onderste uit de kan had gewild, had hij juist wel getekend want financieel zou hij er op vooruit gegaan zijn.

 2. Ray

  9 oktober 2014 at 22:33

  Ik kan me niet voorstellen dat Pastoor of zijn directe omgeving het lek was, o.a. gezien de uitspraken van Oostindie. Kortom, dat kan een hele dure kwestie worden en de kans is groot dat het imago van AZ nog meer beschadigd wordt. Maar goed, we zullen zien.

 3. AZnu

  9 oktober 2014 at 22:39

  Ja dit Pastoorverhaal vormt een deel van de schuldenlast of zal deze nog vergroten. Dat is allemaal niet zo heel handig. Er zijn natuurlijk wel sterkhouders verkocht, daarmee sluit ik aan op de mening van Jeroen. De 3.5 miljoen schuld is zeker deels onnodig geweest. Ik begrijp het niet helemaal want AZ heeft alleen Hupperts en Muhren ( voor een paar ton) gekocht. Jammer jammer jammer, maar het zijn de resultaten van geklooi.

 4. paddyk

  10 oktober 2014 at 02:08

  Heb ik eerder gezegd. Dit gaat klappen met geld kosten. En wij maar betalen voor de seizoenkaarten. Duurste in nl.

 5. Ruud

  10 oktober 2014 at 07:15

  Eenhoorn bekent al schuld namens de club. Vreemd dat Stewart niets meer laat horen. Zou hij een spreekverbod hebben gekregen van Eenhoorn? De kosten voor Pastoor komen pas in het volgende boekjaar en zullen door een transfer van Gudelj worden gedekt, zodat het tegen die tijd allemaal niet meer opvalt en iedereen Paatoor vergeten is. Volgend jaar dus weer uitverkoop bij AZ helaas.

  • Martijn

   10 oktober 2014 at 11:34

   Stewart heeft al genoeg gezegd de laatste tijd. Alles wat die nu zegt is teveel. Hij zal dan alleen maar meer gezeik van de supporters over zich heen krijgen en terecht. 3,1 miljoen verlies man,man,man had helemaal niet gehoeven. Pastoor ook weer blij die zijn bankrekening wordt weer gespekt heeft maar liefst 2 weken ervoor gewerkt.

   • Ray

    10 oktober 2014 at 14:08

    Ik denk niet dat Pastoor blij is. Hij is zijn baan kwijt en zijn naam is besmeurd.

    • Jeroen

     10 oktober 2014 at 14:25

     Dat ben ik met je eens. De kans dat Pastoor nog een baan krijgt op niveau is nu bijna uitgesloten. Vooral als je wordt verdacht van het lekken van informatie.

     • Ray

      10 oktober 2014 at 15:47

      Het heeft ook de de buitenlandse pers gehaald. Mocht hij het niet gedaan hebben en hij wordt gerehabilteerd dan moet je altijd maar hopen dat dat ook het buitenland bereikt.

 6. de echte supporter

  10 oktober 2014 at 12:00

  het lijkt steeds meer op wanbeleid. Tevens lijkt het erop dat Eenhoorn de touwtjes aan het strak trekken is.

 7. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  10 oktober 2014 at 19:30

  Werkt er al een persoonlijke coach binnen AZ? Iemand die mensen kritisch onder de loep houdt over onderlinge en persoonlijke mentale ontwikkeling, communicatie en gedrag? Tankovic en Stewart zijn er al twee die eens onder handen genomen moeten worden. Verbeek is ook op een verkeerde en dure manier uit AZ gewerkt. Er is duidelijk ook een gebrek aan ondersteuning voor jonge spelers als die zich op manieren gaan uiten die beter konden. Tankovic is slechts een voorbeeldje. Die man of vrouw verdient de kostprijs snel terug als herhalingen voorkomen kunnen worden.

 8. Gerrit Vooijs

  11 oktober 2014 at 20:51

  Uitgaande van de feiten dat Pastoor een afgeserveerde trainer was bij NEC, hij bij AZ werd aangesteld als assistent en hij graag bij AZ wilde werken, zal hij geen vermogen hebben verdiend.
  Het is hier geen Amerika dus zal hij compensatie krijgen maar niet in de orde van een half miljoen. Ik denk dat het bij de helft of iets minder zal eindigen.

  Dit is een druppel op de gloeiende plaat. Nee AZ zal hierdoor geen extra speler hoeven te verkopen maar door de te dure spelershuishouding voor een club met zo’n klein stadion.
  De top 3 verdienen ook bog stevig aan de merchandising. Denk hierbij aan Ollie de olifant ( Feyenoord) die zo populair was dat er een extra scheepslading nodig was om aan de vraag te kunnen voldoen.

  Dat zijn dingen die bij AZ helaas niet voorkomen.
  Ik blijf hopen dat AZ via Eenhoorn nog een extra sponsor weet binnen te halen. Dat is gebaseerd op een gevoel en niet op feiten…. 😉

 9. Jeroen

  13 oktober 2014 at 09:51

  Offtopic.. PSV gaat het moeilijk krijgen tegen AZ. Veel spelers zijn geblesseerd of geschorst. Er bestaat dus de mogelijkheid dat we een goed resultaat kunnen behalen daar. Ik las net op voetbalzone dat Wijnaldum ook niet kan spelen tegen AZ. Heeft spontaan last gekregen van zijn knie.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *