‘Selectie niet voor de top drie’

By
Updated: oktober 6, 2014

AZ lijkt weer in rustig vaarwater te zijn gekomen. John van den Brom is aangesteld als nieuwe hoofdtrainer en neemt het stokje over van Dennis Haar die het toch wel erg goed heeft gedaan. Volgens verdediger Poulsen kan de ploeg nu weer werken aan een mooi restant van het seizoen.

‘We hebben niet zoals jaren terug een team voor de top drie, maar wel goede en leuke spelers. We moeten zeker voor Europees voetbal gaan. Via de play-offs? Ja, maar direct zou wel lekker zijn. We moeten elke wedstrijd honderd procent inzet tonen als team. Als we dat op kunnen brengen, kunnen we van iedereen winnen.’ Bron foto: Voetbalprimeur.nl

5 Comments

 1. gerard

  7 oktober 2014 at 14:32

  Als ik onze selectie vergelijk met bijv. die van titelkanidaat Ajax zou ik niet weten waarom we veel minder zouden moeten zijn?

  Tegen twente van ik ons spel al gelijkwaardig met die van de Tukkers maar waar Twente op volle oorlogsterkte was, ontbreken bij ons nog steeds Berghuis (die voor creativiteit, steekballetjes, dreiging voorin moet zorgen)en Aron Johannsson(waarvan vele toch de topscorer van de eredivisie zien. Toch twee spelers waar AZ haar jasje aan wil ophangen en het elftal veel meer mogelijkheden gaat geven.

  Kijkend dan naar ajax, met alle respect voor Sigthorsson maar dat is geen goaltjesdief als Aron. Heeft niet die versnelling en torinstict. Op rechts hebben ze geen Berghuis rondlopen en achterin vind ik spelers als Ricardo van Rhijn, Joel Veltman, Niklas Moisander en Nicolai Boilesen niet bepaald beter dan Luckassen, Gouweleeuw, Hoedt en Poulsen. Neem daarbij het blok op het middenveld van Gudelj en Ortiz en een Haye die zich steeds meer laten gelden inplaats van vlieggewichtjes als Sereno.
  Waarom kan je dan niet in onze Micky Mouse competitie meespelen om de knikkers alsof Feijenoord, ajax, psv niet veel moeite hebben met cambuur en Zwolle?

  • Jeroen

   7 oktober 2014 at 19:48

   Ik denk ook dat onze selectie redelijk gelijkwaardig is. Echter, de selectie van PSV en Ajax zijn vooral in de breedte sterker. Als wij een blessure hebben vallen we toch terug qua spel.

   Ons voordeel is dat we geen enkele Europese verplichtingen hebben. Hopelijk weten we dat uit te buiten in ons voordeel. De top ligt nu nog lekker dicht bij elkaar, dus is nog alles mogelijk.

  • Gerrit Vooijs

   7 oktober 2014 at 21:03

   Nou, ik vond eerlijk gezegd Twente technisch vaardiger als AZ.
   AZ compenseerde dit met kracht via vooral Elm, Gudelj, Hoedt, Gouweleeuw, Poulsen, Luckassen.

   Met inzet valt heel vaak een niveau verschil te overwinnen.
   AZ heeft echter geen Zyech en dit soort spelers geven een ploeg iets extra’s.

   PSV heeft Wijnaldum, Maher, Narsingh, De Jong en natuurlijk een Depay. Deze spelers zouden bij AZ allemaal in de basis spelen en de ploeg sterker maken.

   Nee, AZ is niet gelijk aan de Nederlandse top die vooral veel makkelijker voetbalt en de bal met speels gemak rond kan laten gaan waar bij AZ de inspeelpass nog te vaak onnauwkeurig is.

   Maar nogmaals met inzet kan AZ ver komen !

 2. gerard

  8 oktober 2014 at 12:45

  @gerrit Vooijs – waarom hebben wij geen Ziyech?
  Heb je Berghuis voor zijn blessure bezig gezien? Dat waren toch lekkere steekpasses?

  Verder heb je het over PSV, maar is Maher nu wel zo geweldig?
  Wijnaldum mist nog steeds overzicht voor de goal, De Jong is geen geweldenaar. Gudelj en Ortiz zijn veel meer een blok op het middenveld juist dat mannelijke mist men in Eindhoven.
  Je zegt dat al die spelers een basisplaats bij ons zouden hebben, nou ik denk dat Aron een veel scherpere spits is dan de statische de Jong.
  Ook zou Cocu een Gudelj een basisplaats toe vertrouwen, ze wilden hem immers dit seizoen nog aantrekken maar was financieel niet haalbaar (10 miljoen).
  Echt zo geweldig zijn die clubs niet.

  • Gerrit Vooijs

   8 oktober 2014 at 20:08

   Gerard,
   Zyech geeft vanuit het middenveld een splijtende pass op maat. Er is niemand bij AZ die dat vermogen heeft.
   Berghuis kan wel goed combineren over een paar meter maar dat is wel wat anders.

   Natuurlijk heeft AZ goede spelers maar als je er neutraal naar kijkt zijn ze wat minder.
   Dit is het beste zichtbaar in het baltempo wat de spelers van AZ hanteren. Zodra het sneller moet gaat dit ten koste v/d zuiverheid in de passing.
   Bij Ajax, PSV en Twente lopen spelers die dit wel kunnen waardoor er plots uit het niets een opening gecreëerd wordt.
   Dit soort spelers zijn te duur in aanschaf en vragen teveel salaris voor AZ begrippen. Daarom shopt AZ in groep voetballers die op dat moment een trede lager op de ladder staan.

   Berghuis is daar een goed voorbeeld van.
   Wanneer Berghuis zich zo goed blijft ontwikkelen dan is zijn vertrek aanstaande want AZ heeft de transfer inkomsten nu eenmaal nodig.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *