Romero hoeft nog niet te vrezen voor zijn basisplaats

By
Updated: november 8, 2009
Romero hoeft nog niet te vrezen voor zijn basisplaats

Sergio Romero is dit seizoen duidelijk minder in vorm dan in het kampioensjaar. De Argentijnse doelman hoeft volgens trainer Ronald Koeman echter nog niet te vrezen voor zijn positie als eerste keeper bij AZ, meldt De Telegraaf.

“Ik heb vrijdag weer met Sergio gezeten. Hij wint dit seizoen geen wedstrijden voor ons. Het zijn geen grote blunders die hij maakt, maar met zijn klasse moet hij meer kunnen. Natuurlijk heeft iedereen recht op een keer een mindere wedstrijd, maar dit mocht geen goal zijn”, aldus Koeman over de openingstreffer van Arsenal tegen AZ.

De ploeg uit Alkmaar lijkt prolongatie van de titel te kunnen vergeten en plaatsing voor de volgende ronde in de Champions League lijkt na de nederlaag tegen Arsenal verder dan ooit.

Romero staat ondanks zijn mindere vorm zondag toch onder de lat tegen Feyenoord.
“Maar hij staat op dit moment nog lang niet ter discussie. Een keeper vervangen is wat anders dan een veldspeler wisselen. Het heeft namelijk veel meer consequenties als je daartoe overgaat. Ik probeer het elftal zoveel mogelijk houvast te geven, het gaat om rendement.”

De Argentijnse doelman is zich volgens Koeman bewust van zijn mindere prestaties. “Sergio wéét dat hij minder is en is zelfkritisch. Het is moeilijk vast te stellen waar het aan ligt. Het kan liggen aan tien procent meer of minder beleving, of attentie.” Bron: Voetbalprimeur.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>