Van den Brom kent mooi debuut: ‘Heerlijk’

By
Updated: oktober 5, 2014

Het leek er even op dat AZ tegen Twente aan het kortste eind zou trekken. Tot de 85ste minuut keken de Alkmaarders tegen een achterstand. Gelukkig schoot Tankovic van vlakbij raak. ‘Bij een nieuwe club beginnen met een nederlaag is nooit leuk,’ aldus Van den Brom.

‘Los daarvan: we verdienden dat punt, want we waren minimaal gelijkwaardig. We hebben echt tot aan de laatste seconde geknokt voor dit resultaat. We hebben veerkracht getoond. Dat geeft mij als coach een goed gevoel. En dat had ik al, want het was weer heerlijk om op de bank te mogen zitten.’

2 Comments

 1. Gerrit Vooijs

  5 oktober 2014 at 20:24

  Zo is het John van de Brom. AZ heeft geknokt en werd goed gecoached !
  Geen bange wissel. Gelijk 2 aanvallende wissels waarmee hij een krachtig signaal aan het team gaf.
  Liever het risico lopen om met 1-3 verliezen als bloedeloos met 1-2 genoegen nemen.

  Vanaf de dubbele wissel pakte AZ de draad weer op en drukte het Twente achteruit.

  Kijk, dat wil denk ik elke AZ supporter zien. Strijd begint bij het geloof van de technische staf in een goed resultaat. De ploeg pikte dat goed op !

  • AZ4Altijd

   5 oktober 2014 at 22:14

   Dat klopt. Waar een Verbeek verdedigende wissel zou toepassen deed John er juist aanvallend georrienteerde wissels in. En ik ben het ermee eens dat ik liever 1-3 verlies door een stuk risico om WEL te proberen om 2-2 of zelfs 3-2 te forceren dan inderdaad maar de 1-2 te accepteren, en wellicht misschien door een opvlieging 2-2 te maken.
   Nu zat er zelfs een 3-2 in, omdat er tot de laatste seconde aangevallen werd. Dat zie ik zo veel liever.

   Verliezen is niet erg, als je maar strijdt. Dan kan ik ermee leven. Maar zoals we verloren tegen een WII , ja daar kan ik gewoon echt niet mee leven.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *