Feyenoord wil wrange nasmaak wegspoelen tegen AZ

By
Updated: november 5, 2009
Feyenoord wil wrange nasmaak wegspoelen tegen AZ

Ron Vlaar keert zondag met Feyenoord terug naar zijn oude club AZ. De verdediger heeft zin in de ontmoeting met de Alkmaarders en wil vooral de nare smaak die de 5-1 nederlaag tegen Ajax opleverde wegspoelen.

De kansloze nederlaag tegen Ajax deed pijn in Rotterdam, geeft Vlaar toe. “Het was een klap, maar we moeten verder. We hebben de beelden van de wedstrijd tegen Ajax teruggezien en de fouten en keuzes die zijn gemaakt besproken. We hebben drie punten verloren en dat is het. De volgende wedstrijd staat alweer de deur, dus dan kunnen we het ook weer rechtzetten.”

Vlaar verliet AZ, waar hij zijn debuut in het betaald voetbal maakte, in 2006 voor Feyenoord. Het duel van zondag is dan ook bijzonder voor de mandekker. “Ik heb vanwege mijn blessure een paar onderlinge duels gemist, dus ik heb er wel weer zin in om een keer naar Alkmaar af te reizen. De club is wel veranderd sinds ik er weg ben. AZ wilde omhoog en dat is ze gelukt, ze zijn kampioen geworden. Ze hebben inmiddels een ander stadion, maar buiten het veld zijn er nog veel mensen die ik ken.”

Feyenoord kan bij winst een voorsprong van acht punten nemen op AZ en behoudt dan bovendien de aansluiting bij de top van de Eredivisie. “We zijn ons ervan bewust dat het een heel belangrijke wedstrijd wordt”, weet Vlaar in gesprek met Feyenoord.nl. “AZ is wisselvallig aan het seizoen begonnen, maar het is gewoon een hele goed ploeg. Ze zullen er echt wel weer bovenop komen.” Bron: Voetbalprimeur.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *